מה דעתכם על ההכרה של טראמפ בירושלים כבירת ישראל?

מה דעתכם על ההכרה של טראמפ בירושלים כבירת ישראל?

1. סוף סוף
2. זה יחסל את השארית של תהליך השלום

מה הסובבים אתכם אומרים על המהלך הזה?

לי זה עצוב כי לדעתי הוא חיסל את הסיכוי

לפיתרון של שתי מדינות לשני עמים... ויותר מזה, אמריקה כבר לא ניטרלית ולא תוכל להוביל את תהליך שלום, אם יהיה כזה....

לדעתי זה יביא גל גדול של טרור גם על אמריקה וגם על ישראל...

עצוב לי

Immigrant

New member
הזיית השמאל במיטבה. על איזה "סיכוי" ו"פתרון" את מדברת

בדיוק? למעלה מ-20 שנה הילכו נשיאים אמריקאים על קצות האצבעות כדי שאולי, או טו טו, רק אם לא נרגיז את הערבים, יהיה שלום. מילת הקסם.
אז לא הצהירו הצהרות, לא נחתמו הסכמים ולא בא השלום כי אין מי שרוצה לעשות שלום (אל תתבלבלי - בצד שלהם, לא שלנו. ישראל נתנה מעל ומעבר וקיבלה טונות של טרור בתמורה, החל מברק, דרך שרון וכלה באולמרט).
אז אולי באמת הגיע הזמן לגישה חדשה כמו שטראמפ אמר: לא עוד שומרים על הפה פן זה ירגיז את הערבים ועל מנת שאולי זה יביא לפתרון. זה הזמן להפוך לרישמי את שכולם יודעים כבר שנים וזו נקודת המוצא מהיום והלאה לכל הסכם אם הם יירצו בו.
הערבים לא צריכים הצהרות של נשיאים אמריקאיים בשביל לעורר אלימות. זה טבוע אצלם בדם והם היו מגיעים לזה מתישהו עם או בלי ההצהרה המבורכת הזאת.

להזכיר לך שיש שלום עם ירדן ומצרים כתוצאה מתהליכים כאלה

אולי לא השלום החם שהיינו רוצים אבל בהחלט לא מלחמה.

וכן, היה סיכוי להגיע לשם גם עם הפלסטינאים... עכשיו הסיכוי הזה אבוד... חבל...
כמו שאמרו כאן בשירשור, ישפך עם הרבה דם בגלל ההצהרה המטופשת הזאת

KallaGLP

New member
אני לא בטוחה שאפשר להשוות את מצרים וירדן כגוף

עם גופים כמו חמאס, חיזבאללה וארגוני טרור נוספים ששולטים כעת בעניינים.
האם יהיה רע יותר או טוב יותר - אין לי מושג. לדעתי טוב לא יהיה כך או אחרת, באשר לרע - נחיה ונראה.
בכל מקרה, די ברור שטראמפ לא עושה זאת ממניעים אידיאלוגיים או מדיניים, וחושב רק על טובתו האישית (צריך הרי לסמן V לפחות על חלק מההבטחות שפיזר). לא נראה לי שיש לו יכולת לחשוב מספיק קדימה על השלכות מעשיו או שאכפת לו מה יהיו ההשלכות.

לצערי הוא בהחלט עומד בהבטחות שלו

אפשר לסמן כבר V על השמדת אובמהקאר, ביטול הסכם פריז לגבי האקלים, עכשיו הוא מעביר חוקי מס שמעשירים את העשיר ופוגעים בעניים ובשכבות הביניים - גם זה תואם לתוכניות לשינוי צורת המיסוי שלו מלפני הבחירות... את ההגירה הוא בהחלט מאט, ונראה לי שהוא יצליח להניס מפה הרבה המגרים - מי בגרוש ומי במניעת ויזות לכניסה... מה היה לנו עוד? לדעתי בסוף הוא גם יבנה את החומה... הבעיה שלו שהוא מקיים את ההבטחות...
ואגב, לגבי הסכמי שלום, ברשות הפלסטינית, מאז שניתנה האוטונומיה, היו 'פחות' תקריות... אי אפשר להגיד שיש שלום בחזית הזאת אבל היה די רגוע לאחרונה למעט כמה התלקחויות בודדות שכובו די מהר ע"י שני הצדדים... אבו מאזן בהחלט ניסה לשמור על השקט בגדה...
בלי להסגיר את הגיל שלי, אבל אני זוכרת את האווירה בישראל לפני פינוי סיני והסכם השלום עם מצרים, גם אז היו רבים כמו אימיגרנט שאמרו על הערבים ש"זה בדם שלהם" ואין סיכוי לשלום... ובכל זאת כבר 35 שנים זה מחזיק מעמד.

Midriff

New member
שאלה טובה

הפחד העיקרי שלי שזה יגרום להמון דם להשפך בזמן שהוא יחסית היה רגוע

mal1

New member
לא בטוחה שיחסל את התהליך (איזה תהליך?) אבל בטוח לא יועיל.

ארצות הברית איבדה בכל מקרה את מעמדה כמתווך לדעתי

mal1

New member
יתכן. אני פשוט לא חושבת שצורת החשיבה של הטראמפ מורכבת כלכך

placid1

New member
אין שום תהליך שאפשר לחסל, ארה״ב

מעולם לא היתה נייטרלית וכן, זה תירוץ עכשיו לעוד הרבה מהומות, הפגנות זעם ושפיכת דמים. מה חדש?

John the Savage

New member
בגדול אני בעד

התגובה שלי היא שזה לא מהדברים שבאמת משמעותיים בעיני, אבל זה יותר חיובי מאשר שלילי.

לא חושב שההחלטה הזו תסכן את תהליך השלום, שגם כך לצערי תקוע בלי הרבה סיכוי להתקדמות עם ההנהגות הנוכחיות משני הצדדים. אף אחד לא ראה בארה"ב בתור צד ממש נייטראלי גם ככה, ובעיני ארה"ב כמתווך זה לא מה שיקבע האם תהליך שלום יצליח או לא. מה שיקבע זה הנכונות של שני הצדדים להגיע לפיתרון, וזה יגיע ברגע שמאסה קריטית של אנשים (שוב, משני הצדדים) יבינו שהדרך הנוכחית לא מובילה לשום מקום טוב.

איי ל

New member
מנהל
לדעתי לא יהרוס.

אני בדעה שיש המון דברים שמתרחשים מתחת לפני השטח שלנו האנשים הפשוטים אין דרך לדעת עליהם. אז אנחנו שמחים (או כועסים) שארה"ב עכשיו מכירה בירושלים כבירת ישראל.
&nbsp
לדעתי מדובר כתגובה לניסיון של הפלסטינים לשחק משחק כפול והרצון שלהם להעמיד לדין ישראלים על פשעי מלחמה. דבר שלא היה מקובל על ארה"ב. טראמפ מראה לפלסטינים שהזמן למשחקים נגמר. זה לא שהיה תהליך כלשהו שנתקע, יש נתק בין שני הצדדים.
וזה לא שכל העולם לא מכיר בירושלים הישראלית, הם פשוט מפחדים להודות בצורה רשמית. על מי הם עובדים?
&nbsp
אני מאמין שכשיש נתק מוחלט בין שני צדדים, הדרך הכי טובה היא שיקרה משהו שיזעזע. זה מה שקרה היום.
&nbsp
אני הולך להיות האופטימי פה וחוות דעה שלמרות הצפי לתגובה קשה בתקופה הקרובה, בטווח הארוך (לא ארוך מדי) זה יהיה מה שיוביל לשלום.

ilanvag

New member
לא סובל את טראמפ, אבל יש מצב שהוא עשה פה משהו גאוני,

ושווה לקרוא את הניתוח הבא בוואינט:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5053104,00.html
&nbsp
ויש עוד כאלה ברחבי הרשת.
&nbsp
מאוד ייתכן שבמהלך הזה הוא דווקא חישק את ממשלת הימין בישראל, בשביל שלא תהיה לה ברירה אלא להיכנס לתהליך שלום ולהגיע להסכם של שתי מדינות לשני ימים.
&nbsp
האם טראמפ באמת מכוון לשם והוא גאון? או שהוא סתם יורה לכל הכיוונים, ואולי במקרה זה יצליח לו? או שהכל יתפוצץ בפרצוף?
&nbsp
ימים יגידו... בינתיים צריך לחכות.
&nbsp
היום הקובע בינתיים יהיה יום שישי הקרוב... אם יהיה שקט במסגדים, ובמיוחד במזרח ירושלים ובהר הבית, אז יש מצב שלא יהיה פיצוץ.

John the Savage

New member
שום גאונות

וזה גם לא היה כזה מפתיע מבחינתי. אמנם לא הייתי בטוח קודם, אבל הערכתי את הסיכוי שהוא יודיע משהו כזה כפיפטי-פיפטי בהתאם לאמירות שלו ולדפוס הפעולה שלו עד היום. לא מאמין שטראמפ חשב על ההשלכות על תהליך השלום, או שזה ממש מעניין אותו, או שהוא ממש מתעמק בהשלכות הפוליטיות של ההחלטות שלו פרט להשלכות על מה יגידו בכלי התקשורת החביבים עליו.

ובשביל לקבל תמונה יותר מלאה, מומלץ לקרוא את זה:
https://www.washingtonpost.com/worl...on818pm:homepage/story&utm_term=.7d3979f56757

Fellowship

New member
לדעתי האידיוט עם השיער הכתום עשה משהו חכם מידי עבורו

לדעתי הוא עשה זאת אך ורק כדי שיפסיקו להציק לו כל פעם בנושא השגרירות,
אז הוא הפיק נאום נחמד שפורט על רגשות רבים (לחיוב ולשלילה),
הכיר בירושלים, אמר שהשגרירות תעבור, ולאחר 30 שניות חתם על צו המעכב זאת.
לא צריך להיות גאון גדול כדי לדעת שאם הוא היה רוצה באמת להעביר את השגרירות, הוא היה פשוט מעביר אותה.
&nbsp
אבל ברמת המאקרו, זה דווקא יכול להזיז את תהליך השלום הלא קיים,
להראות לפלסטינאים שהמדיניות של להמתין ולהמתין, שעד כה השתלמה להם, מפסיקה לספק דיבידנדים.
&nbsp
אם יש סיכוי כלשהו לתהליך שלום, אז רק צעדים כאלו יכולים לעורר זאת,
בדיוק כפי שמפטרים את המאמן בקבוצת כדורגל,
בד"כ זה חסר משמעות פרקטית, אבל גורם לזעזוע במערכת, שלעיתים מצליחה.

Ani15

New member
אני מסדרת את הממ"ד

מחדשת את הדרכון האמריקאי של הקטנה
ודוחפת את היורש לחפש שמונה שנות שירות שידחו את הגיוס שלו עד שה"גוג ומגוג" הזה יעבור. אין לי ספק שתהיה פה אלימות קשה מאוד בזמן הקרוב.
הדבר היחיד הטוב שיכול לצאת מזה בעיני הוא ארמגדון כל כך גרוע שאו שישראל תיפול לנצח או שנתחיל לראות מארינס בשפע במזה"ת הקרוב ממש או שהמשיח יבוא על חמור לבן עם הסכם שלום ביד (פחחח). כך או כך, לפחות המצב הנוכחי (שהוא על סף בלתי נסבל) ייגמר.

metm98

New member
אני מתבייש לגלות, אבל

באופן אישי הופתעתי לגלות שירושלים (המערבית) לא מוכרת בעולם כבירת ישראל.
לא פחות מכך הופתעתי לגלות שמדינות זקוקות לאיזשהו אישרור עולמי מעורפל להחלטה שלהן עצמן על עיר בירתן. מה הדבר הבא? הכרה בהמנון ובדגל?
והייתי מספר גם על ההפתעה על כך ששההצהרה הזאת בכלל מעוררת כאלה גלים (מה אכפת לאיראן, למשל, ממיקום השגרירות של מדינת אויב במדינת אויב אחרת שהיא אפילו לא מכירה בקיומה), אבל אני באמת מתחיל לחשוש ממה שיחשבו עלי כאן ...

למעלה