מה דעתכם על ההכרה של טראמפ בירושלים כבירת ישראל?

אי-ההכרה אינו מוגבל להיותה של ירושלים בירת ישראל,

אלא למעשה להיותה חלק מישראל. הטענה היא שבהחלטת החלוקה של 1947 נקבע שירושלים תהיה שטח נפרד תחת ניהול בינלאומי, בנפרד מהמדינות היהודית והערבית שיקומו. אחרי קום המדינה והבטחת השליטה הישראלית על חלקה המערבי של העיר, מדינות רבות קיבלו את השטח כדה-פקטו חלק מישראל, אבל לא דה-יורה. הטענה לכן היתה שמדינה לא יכולה לקבוע את בירתה בעיר שעל פי החוק הבינלאומי לא שייכת לה, ושמעמד ירושלים צריך להיקבע במשא ומתן. לכן, הדיפרטמנט אוף סטייט סירב לציין את ישראל כמקום הלידה בדרכוניהם של מי שנולדו בירושלים. טראמפ למעשה אומר שאם זה המצב דה-פקטו, אז מעתה ארה"ב תתייחס אליו גם כדה-יורה. במקור זה בכלל לא קשור למזרח העיר. זו היתה בדיוק אותה הטענה ואי-ההכרה גם לפני 1967.
&nbsp

randomwinds

New member
ועל רקע זה התגובת הפלסטינאים - תמוהה

היות והחלטת החלוקה שמה את ירושלים המזרחית והמערבית תחת ניהול האום, העיר גם לא יכולה להיות בירתה של המדינה הפלסטינית ללא הסכמת האום.

טרמפ בסך הכל הכיר בגבולות 48 של בעיר ובכך דוחה את היותה של ירושלים אזור בינלאומי. מה שאמור לשמח את הפלסטינים שכן לכאורה מטרתם היא מדינה פלסטינית בגבולות 48 שבירתה ירושלים המזרחית

אולם בשיעורינו הקודמים למדנו שפתרון כזה הוא 'לא ראוי' מבחינת ההנהגה הפלסטינית לדורותיה, שמעדיפה פתרון של פלסטין שלמה אחת ומעורבבת (ולתת לזמן לעשות את שלו)

ולא פחות מוזר הוא שהתקשורת כאן כמעט ולא מזכירה את עניין בנאום ירושלים ומתקבל הרושם שטרמפ איחד את העיר תחת שלטון ישראלי, והתגובה הפלסטינית רק מחזקת את הרושם הזה. ולטובת ידידנו חלילה נציין - זהו רושם מוטעה

בנאום ירושלים יכול היה להיות משעשע מאוד . אני מדמיין בעני רוחי שוטר סיני מנהל וויכוח עם חרדים בהפגנת שבת על סגירת כבישים. משעשע כמעט במו השוטר אזולאי. ואז הא טרמפ והרס גם את זה...

ידידי, זה לא שיעור חברה,

או דיון אקדמי, זו פוליטיקה. כל צד מנסה למקסם את ההישגים של עצמו ולמזער את אלו של יריבו. הפלסטינים, כמו הישראלים, מבינים שזה צעד משמעותי מבחינת נירמול השליטה הישראלית על מזרח ירושלים, גם אם טראמפ לא אמר את זה.
&nbsp
שים לב שגם הצד הישראלי וגם הצד הפלסטיני לא מדגישים את הנקודה ש"טרמפ בסך הכל הכיר בגבולות 48", היות והם מבינים שאותו טיעון שהוא הציג להכרה הזו (ארה"ב סה"כ מכירה במצב שבמילא קיים בשטח), יוכל בעתיד הקרוב או הרחוק לשמש גם להכרה בשליטה הישראלית במזרח ירושלים.
&nbsp
&nbsp

KallaGLP

New member
תלוי אילו מדינות.

מרבית המדינות לא זקוקות וגם לא שואלות אף אחד, אך מדינת ישראל "זוכה" מאז ומעולם ליחס מיוחד.

יחי נשיאנו הנבחר, דונלד טראמפ!

סוף סוף.

בניגוד לשאר נשיאי ארה"ב שרק הבטיחו ולא קיימו, טראמפ הבטיח - וקיים.

אני כל כך שמח שהצבעתי עבורו.

[URL]https://goo.gl/1Rvo4m[/URL]

possum2

New member
פעם האמנתי באלה ארץ ישראלית

היום באלה אטלאנטית. טראמפ לא מאמין אפילו באלת המסטיק.

איי ל

New member
מנהל
שיניתי את דעתי.

לא יודע איך אפילו אני פספסתי את זה. בשנים האחרונות אני בדעה שבכל פעם שביבי בבעיה כלשהי (פוליטית, חקירות וכ'ו) הוא מארגן איזה תסריט בלהות (מלחמה/ קונפליקט/ איום קיומי).
&nbsp
הבנאדם מסובך עד מעל הראש, איך לא ראיתי את זה בא?
למתקשים: טראמפ זרק לו גלגל הצלה.

למעלה