מה דעתכם על החיסון החדש נגד שלבקת חוגרת?

fgjqhvjy

New member
מה דעתכם על החיסון החדש נגד שלבקת חוגרת?

אני מתלבט אם להתחסן לאור מתקפת הפרופגנדה של משרד הבריאות עם כתבות על הסבל הרב של המשולבקים החגורים..

עדין אין דיעה, אך יש זהירות

באופן אישי, ולאור היכרותי את החיסונים הקיימים, הייתי מתרחק מכל חיסון חדש, כל עוד הוא חדש, עד שיצטבר מספיק מידע על היעילות והבטיחות שלו.

מבחינה מסחרית, אני חושב שיש כאן הצלחה גדולה, לפתח חיסון לשלבקת חוגרת, לאחר שהחיסון נגד אבעבועות רוח דחה את הופעת המחלה מגיל הילדות לשלבקת חוגרת בבגרות. לא יעבור זמן רב וכל המבוגרים יומלצו להתחסן נגד שלבקת חוגרת, לאחר שהילדים יחוסנו נגד אבעובות רוח, מה שלא היה צריך להתחיל מלכתחילה.

מאז החלו לחסן נגד אבעבועות רוח בישראל, בשנת 2008, ממוצע התחלואה השנתי עליה, בהשוואה לעשור שקדם לחיסון.
התחלואה ירדה בשיעור משמעותי ביותר בשנות התשעים, ללא חיסונים כלל.

nightriders

New member
זה מעניין...(או שלא הבנתי את דבריך)

אתה בעצם טוען שבשנים האחרונות אנו עדים לגל של שלבקת חוגרת בקרב פעוטים בני שנתיים- חמש שנים?
כי אם זה נכון אתה מחדש לי ובאמת שאשמח לראות מהיכן המידע.

אם העלייה בשלבקת חוגרת היא בקרב הגילאים שגם כך הוא מופיעה (50 פלוס) זה לא יכול להיות מוסבר ע"י חיסון שהוכנס ב 2008, כי מדובר באנשים שחלו באבעבועות רוח שנים רבות לפני הכנסת החיסון.

מור, מי שבסיכון לחלות בשלבקת חוגרת

זה מי שחלה באבעבועות רוח בעברו... לא משנה באיזה גיל.

מי שלא חלה באבעבועות רוח, לא נמצא בסיכון לחלות בשלבקת חוגרת... כך באופן תיאורטי יש יתרון לחיסון באבעבועות רוח (הימנעות מסיכון לחלות בשלבקת חוגרת שהיא מחלה בכלל לא נעימה).

ודרך אגב, אאל"ט, החיסון לשלבקת חוגרת

קיים בארה"ב כבר עשר שנים לפחות. לארץ הוא הוכנס רק עכשיו...

פולספגן

New member
בסייג שלא חלית עיקב החיסון כפי שקורה גם

כאשר המחלה מאופיינת בצורה קלה.

זה לא מה שאני יודע

בעיקר זכרתי את המאמר הזה, שהראה שדווקא מי שחלה באבעבועות רוח בילדותו, יהנה מחסינות מפני שלבקת חוגרת בבגרותו (ולא, מראש לא התכוונתי לילדים קטנים שחולים בשלבקת חוגרת).
מתוך המאמר הזה:

We present data to confirm that exposure to varicella boosts immunity to herpes-zoster. We show that exposure to varicella is greater in adults living with children and that this exposure is highly protective against zoster (Incidence ratio=0.75, 95% CI, 0.63–0.89). The data is used to parameterise a mathematical model of varicella zoster virus (VZV) transmission that captures differences in exposure to varicella in adults living with and without children. Under the ‘best-fit’ model, exposure to varicella is estimated to boost cell-mediated immunity for an average of 20 years (95% CI, 7–41years). Mass varicella vaccination is expected to cause a major epidemic of herpes-zoster, affecting more than 50% of those aged 10–44 years at the introduction of vaccination.

וגם במאמר זה מדברים על העליה בשלבקת חוגרת כתוצאה מחיסון הילדים נגד אבעבועות רוח.

אם אני מבינה נכון את הציטוט ששמת...

החסינות נגד שלבקת חוגרת בחשיפה לאבעבועות רוח היא בערך עד אמצע העשור הרביעי לחיים. כך שזה מסביר את העובדה שרוב החולים בשלבקת חוגרת הם מעל גיל 50.

זה גם מסביר את מה שהבאת שקיימת עלייה בשלבקת חוגרת בגלל החיסון באבעבועות רוח, כי לפי מה שצטטת, מבוגרים שחיים עם ילדים שיש להם אבעבועות מקבלים חסינות לשלבקת :
We show that exposure to varicella is greater in adults living with children and that this exposure is highly protective against zoster (Incidence ratio=0.75, 95% CI, 0.63–0.89).

מצד שני... הטריגר לשלבקת חוגרת הינו מחלת עבר באבעבועות רוח (מי שלא חלה באבעבועות רוח לא יחלה בשלבקת חוגרת), כך שההגיון אומר שבמהלך השנים (אולי דורות כי החיסון יחסית חדש), ככל שיהיו פחות חולים באבעבועות רוח, יהיו גם פחות חולים בשלבקת חוגרת.

עקום, אבל נראה שהחיסון מזיק ויזיק בטווח הקצר-בינוני למי שהוא כבר בוגר ויש לו הסטוריה של אבעבועות, אבל יכול להיות שימנע בעוד 30 שנה הרבה מקרים של שלבקת חוגרת... (מבלי להיכנס לסיבות האחרות למה חיסון לאבעבועות רוח לא טוב...).

החכמתי.
תודה.

nightriders

New member
אז לא הבנת את המאמר

מחלת אבעבועות רוח בילדות ממש לא מגינה מתחלואה עקב שלבקת חוגרת. להפך, אבעבועות רוח היא הגורם לשלבקת חוגרת משום שהוירוס נשאר בגוף לעולם (כמו וירוסי הרפס אחרים).
מה שקורה הוא שעקב החיסון פחות ילדים חולים, ולכן הסירקולציה של הוירוס באוכלוסיה יורדת, מה שגורם לפחות חשיפה, וכיוון שעם הזמן החסינות יורדת יש יותר סיכוי בהתפרצות שלבקת חוגרת. אבל זו דרך אחרת לומר שהחיסון פועל. בטווח הרחוק, כיוון שהוירוס רק אצל בני אדם גם תופעה זו אמורה להעלם. כל זה כמובן בהנחה שיש חיסון יעיל וכיסוי חסינות גבוה.

דווקא באנגלית אני מאוד טובה. הציטוט ממה שמור

הביא:
We present data to confirm that exposure to varicella boosts immunity to herpes-zoster. We show that exposure to varicella is greater in adults living with children and that this exposure is highly protective against zoster (Incidence ratio=0.75, 95% CI, 0.63–0.89).

תרגום: אנו מציגים נתוים שמאשרים שחשיפה לאבעבועות רוח מגבירה את החסינות להרפס-זוסטר. אנו מראים כי החשיפה לאבעבועות רוח גדולה יותר אצל מבוגרים עם ילדים וחשיפה גבוהה זו מאוד מגינה מפני זוסטר.

הציטוט הבא:
Under the ‘best-fit’ model, exposure to varicella is estimated to boost cell-mediated immunity for an average of 20 years (95% CI, 7–41years).

תחת התאמה מלאה, חשיפה לאבעבועות רוח מוערכת כמגבירה את חסינות התא לטווח ממוצע של 20 שנה.

מבחינתי הבנתי מאוד טוב:
מסקנה אחת: אבעבועות רוח אצל ילדים מגינה על מבוגרים שחיים עימם מפני הרפס זוסטר.
מסקנה מספר 2: החסינות הזו היא לטווח ממוצע של כ- 20 שנה (מה שאמרתי שיכול להסביר למה אנשים מעל גיל 50 בדר"כ חולים בשלבקת חוגרת).
מסקנה מספר 3: מספר החולים בשלבקת חוגרת עולה (כפי שמור ציין) בגלל שיש פחות ילדים שחולים באבעבועות רוח (המגנים על המבוגרים שחיים איתם מפני שלבקת חוגרת).

אני לא אמרתי שמחלת אבעבועות בילדות מגינה (על מי שחלה באבעבועות רוח) מפני שלבקת חוגרת. אם תקרא את כל ההודעות שלי, כולל הנוכחית תראה שכתבתי למור שתנאי להתפרצות שלבקת חוגרת היא מחלת אבעבועות רוח בזמן כלשהו בעבר ואפילו כתבתי שיש הגיון תיאורטי בלתת חיסון לאבעבועות רוח כדי להימנע משלבקת חוגרת בעתיד...

צודק. סורי... כמו שאמרתי ההודעות הממוספרות

למעלה שתפוז החליט להעלות מבלבלות אותי.
אני אשים לב יותר פעם הבאה...

באנגלית אולי, בעברית ובתרגום ככה-ככה...

בעברית אין "תחת" באותה משמעות של under כמו באנגלית. תרגום נכון אינו תרגום מילולי. בעברית אומרים "בהתאמה מלאה". יש בתרגומים שלך עוד כמה אי דיוקים, אבל נניח לזה. כבר התרגלתי לאיכות התרגומים באתר של מור...

ואגב, תפוז הכניסו בשנה האחרונה כאלה קווים כתומים שמראים איזו הודעה נכתבה בתגובה לאיזו הודעה. כדאי שתשתמשי בהם...

ר התרגלתי לזה שאתה מחפש את הגרוש עם פנס...

עם הרקע שלי באנגלית (והוא מאוד רחב... כולל בחיי היום יום) אין לי ספק שהבנתי ותרגמתי באופן ברור את הציטוטים מהמאמר.
אם אתה מחפש את הניסוח המדוייק של שיוך המלה Under על מנת לנגח אותי ואת ההבנה שלי... שיבושם לך.

תודה על ההדרכה בנבכי תפוז (ועל הדרך גם על הזלזול שנשמע מדבריך... שכחתי שבכפר שמריהו גרים האינטילגנטים של המדינה).

זה היה מה שצרם לי במיוחד, אבל התרגום לא מדויק

גם בלי קשר לשגיאות בעברית. "adults living with children" זה לא "מבוגרים עם ילדים" והיו עוד כמה דברים, אבל כפי שאמרתי למור לא פעם בעבר, כל עוד לא משלמים לי על עבודת תרגום והגהה, אני לא מתכוון לעבוד בחינם... רק מצביע מדי פעם על אי דיוקים כדי שקוראי הפורום יבינו שלא כדאי להם להסתמך על התרגומים שניתנים כאן אלא לקרוא את המקור בעצמם.

נ.ב.
אני לא גר בכפר שמריהו ומעולם לא גרתי שם. הכינוי הוא איזושהי בדיחה ישנה שלי עם מישהו.

אוייש, תנוח...

אם אתה מצפה שלצורך הבנת תוכן הדברים אני אתרגם מילה במילה ואתייחס למיקום/מינוח/סמנטיקה נכונה של אוצה מילה בתרגום חופשי... וואלה משעמם לך בחיים.
דבר שני בהמשך של מה שכתבתי (במסקנות שלי) כתבתי את התרגום המדוייק: מבוגרים ש-ח-י-י-ם עם ילדים, נתרגום המדוייק.

עזוב... אם היית אומר שנפלה טעות בתוכן של התרגום, במהות שלו ולא בסמנטיקה שלו, הייתי מקבלת. אתה מחפש להעיר איפוא שאין רק כדי להראות כמה אתה חכם ומוכשר יותר.

הבנתי.
שבת שלום...

פולספגן

New member
איך הסקת מהמאמר הזה את מה שכתבת?

בסה"כ הם מדברים על מבוגרים שחיים עם/בלי ילדים ורק אז יש התייחסות שהילד (לא מדובר כלל על המבוגר) חוסן או לא.

בנוסף, אין בפיסקה שהבאת שום התייחסות להבדל בין ילד שחלה לילד שחוסן.

תראי מה שכתבתי בתגובה קודמת

פשוט תרגום של מה שכתוב....

אני לא כתבתי שום התייחסות לגבי ילד שחלה או חוסן מהמאמר. פשוט הסקתי היקש לוגי שעד שיעבור דור אחד או שניים של אנשים שחלו באבעבועות רוח ויתחלף בדור שכן מחוסן, יהיו פחות מקרים של שלבקת חוגרת מכיוון שרובם של הילדים המחוסנים לא יחלו באבעבועות רוח, כך שהם לא בסיכון לחלות בשלבקת חוגרת וכתוצאה... פחות חולים בשלבקת. זה הכל.

למעלה