מה דעתכם על החשדות לשחיתות של שרון?

מה דעתכם על החשדות לשחיתות של שרון?

מה אתם אומרים על הסיפור החדש עם דוד אפל? האם נראה לכם שיש כאן משהו, או שסתם מעלילים עליהם?

Zack DA

New member
נו, באמת

כשיגישו כתב אישום מסודר, אפשר יהיה לדון בכך. ואני חושב ששנינו נסכים כי זה לא הוגן שמאשימים אישים בלי סוף בשחיתות (ואני, אגב, מוכן להניח ששרון לא תמיד טלית שכולה תכלת. אתה מבין את הפואנטה שלי).

לא יכול לדון במשהו לפני כתב אישום?

העיתונים עושים זאת, מדוע אנחנו לא יכולים? למשל, שמעתי ראיון עם דוד אפל ברדיו, בו הוא נשאל שאלה מאוד פשוטה: מדוע רכש אדמות חקלאיות לא מופשרות לבניה בהן הוא לא יכול לעשות שום דבר? הוא פשוט סרב לענות על השאלה והתחמק והשמיץ את התקשורת במקום לענות. מה זה גורם לך לחשוב על הפרשה? האם זה לא מריח רע מאוד? ראש הממשלה חייב להיות ישר ונקי לא פחות מכל אזרח אחר במדינה, ואם הוא לא כזה, אני בטוח שיש במפלגתו מספיק אנשים מוכשרים שיחליפו אותו בתפקיד.

Zack DA

New member
אפשר, אבל מכיוון שאפילו כתב אישום

לא הוגש, מאוד סביר שאין ממש בחשדות הללו. תאר לעצמך שעל כל דבר שקרי שיאשימו בו את ראש הממשלה הוא יתחיל להגיב לזה. תפקידו הוא לא להגיב להאשמות מגוכחות ולעשות את מלאכתו כראש ממשלה. כאשר תבחן הפרקליטות ותמליץ, לאחר קריאת הקובלנה, לפתוח בהליכים משפטיים, תהיה לך ולי סיבה להניח שלא מדובר בהשמצה נטו.

ואני בכל זאת תוהה

מדוע דוד אפל התחמק מלענות מדוע קנה אדמות לא מופשרות.

Zack DA

New member
הוא לא חייב לתת דין וחשבון לכל

שטות. בבית משפט הוא יתן את התשובות, אך כמו שזה נראה לי לא תזכה לשמוע את גרסתו לעולמי עד.

זו שטות לדעתך?

מדובר בחשדות לשחיתות במליונים! אם הוא אכן היה חף מפשע, לא היה לו כל קושי להסביר מדוע רכש את האדמות הללו. זה נראה כאילו אתה אוטם את אוזניך ועוצם את עייניך בכל פעם שיש חשדות לשחיתות אצל אנשי ימין.

Zack DA

New member
במילים אחרות, אתה טוען שאם

עכשיו אני רוצה להכפיש את ראש הממשלה, אני אטען שהוא רצח ילדה קטנה - ואז הוא גם יהיה חייב להגיב על ההאשמה באופן רשמי, דבר שרק יעשה הדים להכפשת שמו. אולי תודה סוף סוף שאין שום סבה שהוא יגיב להאשמה הזו, גם אם היא חמורה מאוד ?

מה אתה מיתמם

האם אתה לא רואה את ההבדל בין האשמות חסרות בסיס של סתם אזרח לבין תחקיר מבוסס של עיתון שמתסכן בתביעת דיבה עצומה אם אין יסוד לדברים שהוא כותב? ומדוע אתה מתעלם מההתחמקות של דוד אפל? מה יש לו להסתיר לדעתך? מדוע הוא מסרב לומר מהי הסיבה שבגללה רכש אדמות לא מופשרות לבניה?

Zack DA

New member
לא, אני לא רואה הבדל

גם בעיתונים יש הרבה אנטרסים ופוליטיקה. אתה זה שמתמם !! כבר היו דברים מעולם, ולא סתם עיתונים מתנצלים פעם ביום על שטויות שמפורסמות בעיתונים שלהן.

עיתונים לא מתנצלים על תחקירים

גדולים שהם ערכו מרצונם. לעולם לא. אך ורק אם הוכח בבית משפט שהם לא דיברו אמת. שרון כבר תבע בעבר את עיתון הארץ למשל, והפסיד וחוייב לשלם לעיתון פיצויים - הוצאות המשפט. עורכי העיתונים לא יקחו סיכונים מיותרים ולכן אפשר להתייחס לתחקירים של העיתונים בארץ ברצינות גם לפני שבית המשפט קבע שכל מה שנאמר שם הוא מאה אחוז אמת. ומהשאלה שלי אתה עדין מתעלם - איזו סיבה יכולה להיות לדוד אפל לשמור בסוד את הסיבה שבגללה רכש אדמות לא מופשרות?

Zack DA

New member
כי זה לא עניינך

למה שהוא יצטרך לפרט על כל דבר שהוא עושה ? וכקורא ידיעות אחרונות אני יכול להעיד שבכל "מוסף לשבת" יש התנצלויות ותיקונים על הכתבה המרכזית שבמוסף הקודם.

זה ועוד איך ענייני

כי מדובר במשהו מסריח מאוד שמדיף ריח של שחיתות. מה שחבל הוא שאתה מסרב להתעניין ומעדיף להתעלם. כשדוד אפל נשאל על כך, הוא לא אמר למראיין "זה לא עניינך ולא עניין הציבור מדוע קניתי את האדמות" אלא פשוט התחמק והתחיל לתקוף את ידיעות אחרונות. האם אתה רואה בידיעות אחרונות התנצלויות על תחקירים בנושא שחיתויות של חברי הכנסת והשרים? אני עוד לא ראיתי כזו התנצלות. נחש למה...

Zack DA

New member
דווקא יש לא מעט

אבל הויכוח כאן הוא לא האם העיתון אמין או לא כי עיתונים מפרסמים מדי פעם דברים שהם לא נכונים, וזו בכלל לא השאלה באיזה אחוז מהמקרים הם צודקים או לא. עיתון הוא לא בית משפט. אם דוד אפל יגיב, או בעצם משחק לטובת אלו שמנסים להכפיש את שמו ומעלים האשמות ללא כל בסיס. כשיהיה כתב אישום בבית משפט תתקבל תגובה מסודרת מצד באי כוחו של מר אפל.

ועד אז אתה עוצם את עיניך ואוטם את

אוזניך? אתה לא מתעניין בפרשות שחיתות עד שיש משפט? העובדה היא שדוד אפל בחר להגיב אולם במקום לענות לשאלות שנשאל, הוא העדיף להשמיץ את התקשורת. עיתון הוא לא בית משפט, אבל גם אתה לא סוהר. למה הכוונה? הסוהר מכניס את הפושע לכלא רק לאחר שהוכחה אשמתו בבית משפט. אתה לא סוהר, ולכן אתה לא חייב לחכות למשפט בשביל להסיר את התמיכה מהחשוד. חוץ מזה, מה עם מקרים בהם המשטרה והפרקליטות רצו להעמיד את החשוד לדין, אולם חברי הכנסת סרבו להסיר את החסינות? גם אז אין לך בעיה עם החשוד בפלילים?

Zack DA

New member
אז צריך באמת לעשות הפרדה

בין מקרה כמו זה של אפל - ובו אני בהחלט חושב שהדבר הבריא הוא שהציבור יאטום את אוזניו ויעצום את עיניו בטרם התנהל משפט - לבין מקרה בו לא הייתה העמדה לדין משיקולים לא משפטיים אלא, לדוגמא, פוליטיים.

האם המקרה של בלומנטל הוא כזה

לדעתך? האם במקרה הזה לא היתה העמדה לדין בגלל שיקולים לא משפטיים אלא פוליטיים?

Zack DA

New member
המקרה של בלומנטל אולי לא מריח טוב,

אך היא שתקה בחקירתה, ואני לא יודע אם הוגשו נגדה כתבי אישום בכל זאת. אם הוגשו כתבי אישום, איני מתכוון לסתור את דברי מלפני שתי הודעות.

תזכורת:

בלומנטל לא נמצאת כעת במשפט מהסיבה היחידה שחברי הכנסת סרבו להסיר את החסינות שלה כדי שתוכל לעמוד לדין.

למעלה