מה דעתכם על החשדות לשחיתות של שרון?

Zack DA

New member
זה לא תמיד המצב

הסרת חסינות היא אמנם בסיטואציה שיש האשמה, אבל לא תמיד כל הגורמים המשפטיים תומכים בהעמדה לדין. ובכל אופן, אני מדגיש: אני אכן בעד הסרת חסינות במקרה שבו יש קונצנזוס משפטי על הצורך בהעמדה לדין, אבל רק אם מדובר באירוע בעל משמעות פלילית, כי סגנית השר גם צריכה לתפקד. אין התיישנות על מה שהיא עשתה, אפשר וצריך להעמיד אותה לדין - אבל אולי לא עכשיו.

אז מתי צריך להעמידה לדין?

רק לאחר שהיא תדאג לשלם לבוחריה (המשוחדים לכאורה) בתמורה לשירותיהם? סגן שר המשטרה השעה את עצמו מתפקידו לאחר שעלו החשדות לגבי הצבעה כפולה שלו. כך ראוי לעשות, וחבל שלא כל ח"כי הליכוד החשודים נוהגים כמוהו. בוא נחדד קצת את מה שאתה אומר: האם אתה תומך באי הסרת החסינות של נעמי בלומנטל על מנת למנוע את העמדתה לדין בחשד לנתינת שוחד?

Zack DA

New member
מדובר ב"שוחד" קל מאוד לדעתי

משום שהיא ממנה מכספה חדרים בבית מלון. אני אחדד את הנקודה: נניח שראש הממשלה יתפס גונב מסטיק מחנות - האם בגלל זה נעמיד אותו לדין עכשיו ונפגע במדינה ?

תזכיר לי על מה רבין התפטר...

על חשבון דולרים לא חוקי של אשתו. האם זה דבר יותר חמור מנתינת השוחד של בלומנטל? אין דבר כזה שוחד קל ומי שנותן שוחד, לא ראוי להיות חבר כנסת או שר במדינת ישראל, אלא אסיר בבית הסוהר. אם ראש הממשלה יתפס גונב מסטיק מחנות, אז תפקידה של הכנסת להדיח אותו מכיוון שהוא לא שפוי.

Zack DA

New member
טוב, זה קשקוש

חצי מחברי הכנסת נתפסו בעבררינות כביש זו או אחרת (בוודאי גרוע יותר מגניבת מסטיק...), אבל מכיוון שאין מדובר בעבירה פלילית לא נפריע להם או נדיח אותם מעבודת החשובה, נכון ?

צריך להבדיל,

בין עבירה פלילית לבין עבירת תנועה. כמו שאמרת, לכן לא נדיח מתפקידו ח"כ שנתפס כשהוא נוסע במהירות גבוהה מן המותר, אלא מקסימום נשלול את רשיון הנהיגה שלו (כמו כל אזרח אחר). אולם שוחד הוא הרבה יותר חמור מעבירת תנועה והוא עבירה פלילית חמורה. לכן יש להסיר את החסינות שלו כדי שהוא יוכל לעמוד למשפט.

Zack DA

New member
לא

גם כאן יש להפעיל שיקול דעת. האם נדיח ח"כ או נסיר את חסינותו בגלל שוחד של חצי שקל לנהג שיתן לו לעקוף אותו בכביש ? ודאי שלא. האשה ממנה מכספה כמה חדרי מלון בקמפיין בחירות. נו באמת.

נו באמת?

מה שהיא עשתה זה בדיוק מה שמוגדר כשוחד. זה לא חייב להיות במליוני שקלים וזה חמור לא פחות, במיוחד אם יכול להיות שזה מה שהכניס אותה לכנסת, ושהיא לא מחוייבת לכלל הציבור או לכלל חברי הליכוד, אלא לאותם מצביעים משוחדים להם היא שילמה. לכן שוחד הוא פשע פלילי חמור והוא נחשב לעבירה שיש עליה קלון. לכן אם יש בסיס לכתב אישום (ולא נראה שאתה מכחיש את זה), אז בהחלט יש להסיר את החסינות.

Zack DA

New member
תראה, חברי הכנסת לא חשבו ככה,

והם את הדין וחשבון על ההחלטה שלהם צריכים לתת לציבור. אז אולי זה דווקא בסדר.

צודק...

חברי הכנסת צריכים לתת את הדין על כך לציבור. ולכן אני, כחלק מהציבור, לא מתכוון להצביע עבור מי שהתנגד להסרת החסינות. אני מקווה שגם אתה תעשה ככה, או לפחות שזה יהיה אחד מהשיקולים שלך בעבור איזו מפלגה להצביע.

Zack DA

New member
אני בהחלט חושב שזה שיקול

אני רק לא בטוח שהם טעו בהצבעה שלהם

משמע...

אתה חושב שתשלום של אלפי שקלים לבוחרים על מנת שיצביעו למועמד הוא דבר לגיטימי במדינה דמוקרטית?

Zack DA

New member
לא.

אני חושב שמה שבלומנטל עשתה מריח לא טוב אך לא מצדיק התערבות כרגע בעבודתה הפרלמנטרית. חוץ מזה כדאי לדעתי לשנות את החוק, אני לא חושב שמה שהיא עשתה צריך להיות פסול.

מה?

"אני לא חושב שמה שהיא עשתה צריך להיות פסול" ובכל זאת אתה טוען שמה שהיא עשתה כן לגיטימי? יש שתי אפשרויות - או שזה פשע או שזה לא. באיזו אתה בוחר?

Zack DA

New member
כרגע זה פשע, אסור להתפשר על כך

אני טוען שצריך לחוקק חוק יותר מפורש, שיסביר איזה סדר גודל של מחווה היא שוחד ואיזה לא. כרגע גם הנקנקיות הן בגדר שוחד, לא ?

מקובל עלי,

אכן, חלוקת נקניקיות נחשבת לשוחד כיום, ויש בזה משהו מגוחך. אבל מימון של מלון באלפי שקלים זה כבר מסריח, ומי שעושה זאת צריך לשבת בכלא ולא בכנסת.

Zack DA

New member
אני לא יודע, אגב, על מה מדובר

מדובר על שהות של חברי מרכז במלון שבו ח"כ בלומנטל עשתה כנס. כלומר, היא לא ממנה להם נופש, יכול להיות שהם עשו check-in רק בשביל הכנס.

לפי מה שאני הבנתי,

היא מימנה מכספה חדרים במלון עבור חברי מרכז. בפירוש שוחד בחירות.

למעלה