הסיפור הנוצרי עד כמה שאני זוכר אותו
אדם הראשון חטא וזרעו קולל ומאז כל בני-האדם נגועים בחטא הקדמון ונדונים לגהינום. כדי לתקן את זה היו כמה נסיונות (היהדות אחד מהם, והוא נכשל) אבל בסופו של דבר היה צריך מישהו שיוולד מבלי להיות נגוע בחטא, אלוהים התגשם בבשר, ישוע חי, נצלב מת, ירד לגהינום, שחרר את הצדיקים וניקה את האנושות בקורבן שלו מהחטא הקדמון (לפחות את הגברים). לגבי משפט וכו' - יהיה אחד בסוף הימים. הצרה היא שכאן הנצרות מסתבכת עם הרעיון של הפרה-דסטינציה, דהיינו, שכל הגורלות נקבעו מראש. מקורו אאז"נ אצל אוגוסטינוס. אצל הפרוטסטנטים זה קיצוני יותר מאצל הקתולים. הצרה היא שאדם יכול להתנהג טוב כל חייו ולא לדעת איפה הוא יפול. הקתולים, ממה שזכור לי, יאמרו שהמעשים הטובים בכל מקרה נחוצים. שימוש במוות כדי לכפות את האמונה נראה לי תיאור שלילי. התיאור החיובי יאמר שהנצרות נותנת לאנשים תקווה לשחרור מהמוות. לא תקווה בטוחה מדי (כי אין שום דרך לדעת) אבל משהו. אני מעדיף את התיאור החיובי כי הנצרות לא המציאה את הפחד ממוות, וניסתה בדרכה לתת לו מענה, לא להפחיד את האנשים (למרות שגם זה נעשה). עד יום הדין הנשמות בהמתנה. הנוצרים הראשונים האמינו ששיבתו של ישוע ממש ממש קרובה. כשהם התחילו למות וישוע עוד לא חזר התחילו לצמוח כל מני פתרונות לתקופת ההמתנה ובימי הביניים זה כבר היה מפותח לפורגטוריום ורפריגורום והגהינום עצמו וכל מני. בכל מקרה אני ממליץ שלא להסתמך על הזיכרון שלי מקורס מבוא לנצרות ותולדותיה שלקחתי לפני שנתיים. אני בטוח שאפשר למצוא לא מעט מידע ברשת. אני מצרף קישור לאתר חביב שדוד גוגל העלה בחכתו.