תראי,
בהחלט יתכן ואני נראה ממש מבולבל בנושא, אשמח ללמוד ממך. אבל זה קצת יותר ראוי שתסבירי לי היכן אני טועה, מאשר לשלוח אותי לאיזה מאמר (נסי "ערך", אגב), את לא חושבת? הרי מן הסתם גם אני יכלתי לשלוח אותך למאמרים שטוענים שאני צודק ואת טועה מסיבה כזו או אחרת, אבל זה לא דבר שעושים בויכוח ענייני. ברמת העיקרון, כן, אלתרואיזם *אמיתי* הוא פירכה, כמעט סתירה פנימית. אלתרואיזם אמיתי לא יכול להתפתח באבולוציה שפועלת ע"פ הגן האנוכי. כמובן, זולתנות יכולה להתפתח מכל מיני סיבות - ברירת שארים, מידה כנגד מידה או עיקרון ההכבדה, אבל מטרתן הסופית של כל האסטרטגיות הללו היא להביא תועלת כזו או אחרת לאורגניזם האנוכי. ברור שלא הכל נעשה באופן מודע, מכל מקום. האמת שאני התכוונתי לדבר אחר, כשאמרתי "נהנה" לא דחפתי בהכרח לכיוון של "עונג", אלא יותר בסגנון של "עדות". מה אכפת לי מה יקרה אחרי שאמות? למה שאמות למען מטרה כלשהי, אם כשהמטרה הזו תושג, אהיה כבר בר מינן? אם את מאמינה בעולם בו לחיות יש זכויות, הרי שזה משום שאת מעוניינת *לחיות* בעולם כזה, לא למות בעולם כזה. אה, וקראתי מספיק על זב"ח, וכמו שהויכוח שהפניתי אותך מראה, כנראה שעדין לא שוכנעתי. בכלל, להתנשא פועל רק כשאת בצד הצודק.