מה דעתכם על הרעיון הזה?

עוד אנשים ראו "גטאקה" בביולוגיה?

יש בי איזו התנגדות עצומה לשינוי מלאכותי של דרך הטבע (זה אפילו כולל עדשות מגע צבעוניות). הטבע יודע מה הוא עושה, הטבע גאון וגוף האדם זו מכונה מדהימה. יותר מזה אני לא בדיוק יודעת להסביר. בכל מקרה, ברור שחברה שבה יש "מיוחסים" ו"לא מיוחסים" זה אף פעם לא טוב, ו"גטאקה" הוא דוגמא מצויינת לזה שהנטיות הגנטיות לא תמיד משפיעות עד הסוף. "מעבר לאופק" סתם נשמע לי הזוי. נשמע לי יותר כמו אנרכיה מאשר חברה מתוקנת.

ראיתי את הסרט באופן פרטי...

למה להאניש את הטבע? אם את חושבת שהאבולוציה מתרחשת, הטבע לא יודע, הטבע מנסה הכל... הענפים בעץ שלא שורדים נעלמים מהרקע. לפי דעתי אפשר לשפר באמצעים טכנולוגיים את גוף האדם, אם יהיה לי הכסף בעתיד, אהיה בין הראשונים שיתקינו מחשב בגוף...

אויש, איזה קישקוש

1. אין כזו יישות "הטבע", זו רק האנשה שאנו מבצעים על מנת להקל על עצמנו את ההסבר לאבולוציה. האבולוציה היא תהליך, והיא לא חושבת יותר מכח המשיכה. 2. היות ותהליך האבולוציה הוא אקראי בחלקו (מבוסס על מוטציות אקראיות ועל ברירה טבעית לא-אקראית בעליל), יש אלפי "שגיאות" ו"טעויות", שאם היינו מתכננים את הבריאה במקום הטבע יתכן והיינו עושים את העבודה טוב יותר. 3. אז אני מבין שאת לא משתמשת בתרופות ונותנת ל"דרך הטבע הגאונית" להרוג אותך? 4. היות והאדם הוא יציר הטבע, לא ניתן לומר שהוא הולך "נגד הטבע", אלא לכל היותר שהטבע המאוחר הולך נגד הטבע ההיולי. 5. אני שונא קשקשנים, מצטער אם אני לא נחמד לאחרונה, אבל כל הכשלים הנטורליסטים האלו ממש מעצבנים אותי, במיוחד בפורום שאנשיו אמורים להיות חכמים כביכול.

למעלה