מה דעתכם על הרעיון של עולם שטוח?

וגם איך אתם מסבירים את הזווית של קרני השמש?

תסתכלו על הזווית של הקרניים בתמונה הזו, וגם כאן, לפי הזווית שלהן זה נראה כאילו השמש ממש קרובה לעננים! אם היא הייתה במרחק של 150 מיליון קילומטר מאיתנו אז הקרניים היו צריכות להיות מקבילות זו לזו לא?

הקרניים באמת מקבילות אבל אתה רואה אותן מהצד.

תחשוב רגע: את השמש אתה רואה כמעט כנקודה כי היא מאוד רחוקה. לעומת זאת שני מקומות על הקרקע אתה יכול לראות מאוד רחוקים כי אתה קרוב. לכן קרניים שיוצאות מהשמש ומגיעות לשני המקומות חייבות להראות לך לא מקבילות.

dude101

New member
אתה צודק לגמרי, רק שהקרניים לא מקבילות.

מכיוון שהשמש מספיק רחוקה, אפשר להתייחס אליה בתור נקודה[1].
אם כן, בין כל 2 קרניים שיוצאות מהשמש ופוגעות ב-2 נקודות שונות (גם אם הן במרחק של מ"מ בודד אחת מהשניה) חייבת להיות זווית. רק שהזווית הזאת מאוד מאוד מאוד קטנה.
אבל כשמסתכלים על זוית קרוב למישור (תדמיין שציירת ^ על דף נייר, ואז קירבת את הדף לעין שלך כך ששתי ה"רגליים" יהיו כמה שיותר קרובות אליך), הזוית תיראה הרבה יותר כהה ממה שהיא במציאות.
עכשיו תדמיין שהדף הוא המישור עליו נמצא כדור הארץ והשמש, ה"רגליים" הן קרני השמש והעין היא המצלמה.
&nbsp

תחליט אם אתה מדבר על הקרניים במציאות או על ההטל שלהן

בפרספקטיבה. אם אתה מדבר על הקרניים במציאות, אז השמש הרבה (הרבה) יותר גדולה מכדור הארץ, ואפילו עוד יותר גדולה מהמרחק מכל שתי קרניים שאני מסוגל לראות בו-זמנית. לכן אם הקרניים לא מקבילות אז רוב הסיכויים שהמרחק ביניהן דווקא גדול יותר על השמש ולא על כדור הארץ.

אך קוטר השמש קטן בהרבה מן המרחק בין השמש לכדור הארץ ולכן בלי תלות מאיפה בשמש יצאו שתי הקרניים, הזווית (האמיתית, לא הנראית) ביניהן קרובה מאוד ל-0 (קווים מקבילים).

nightjar

New member
הקרניים כמעט מקבילות כשהן יוצאות מהשמש

באטמוספירה הן כבר לא

nightjar

New member
נסה לשרבט על נייר את פיזור קרני השמש הצפוי

לשמש רחוקה ולשמש קרובה. עכשיו הסתר את השמש וחלק מהקרניים עם עננים. מה קיבלת?

תענה לעצמך על דבר אחד

לאן השמש הולכת כשאתה רואה אותה שוקעת מתחת לאופק?

(אם ענית שהיא יורדת מתחת לעולם השטוח, תתקשר לחברים בארצות הברית והם יבטיחו לך שהם עדיין רואים אותה בשמיים)

קלייטון.ש

Well-known member
אבל ארה"ב באיזור זמן שונה!

שמעת על איזורי זמן? תתקשר אתה לחברים שלך בארה"ב ותשאל מה השעה. תראה שהם נמצאים כמה שעות בעבר. אפילו גוגל הרמאים שאסור להאמין לאף מילה שלהם, מודים שבארה"ב השעה יותר מוקדמת בכמה שעות. בארה"ב הכל קורה מאוחר יותר כי הזמן שם עוד לא הגיע לזמן שלנו פה. אז ברור שכאשר פה השמש כבר שקעה שם היא עוד בשמיים. כי שם הם כמה שעות בעבר והזמן שיש פה עוד לא הגיע.

Hameln

New member
אשמח להציץ במאמרים שהברנש פרסם בכתבי עת מדעיים שעוברים

ביקורת עמיתים. (הקשר לחבר הדמיוני לא כ"כ ברור לי)

Hameln

New member
והקשר להודעתי הוא...

"זו לא בעיה לפרסם כל שטות בכתבי עת מדעיים שתעבור ביקורת גם של העורכים וגם של עמיתים" - לא נטען בתגובתי שזו בעיה.

"לא כדאי לסמוך יותר מדי על קיומם של פרסומים כאלה" - לא נטען בתגובתי שכדאי לסמוך.

קלייטון.ש

Well-known member
הארתי את עיניך לעובדה שהדרישה שלך מטופשת

פשוט שתדע כי בבירור אתה חושב שמאמר המפורסם תחת ביקורת עמיתים יש לו ערך כלשהו.
לימדתי אותך משהו חדש. תגיד תודה ותתקדם הלאה לשטות הבאה.

Hameln

New member
איזו דרישה?

קרא שוב. אין בתגובתי שום דרישה.

"פשוט שתדע כי בבירור אתה חושב..." - כשל איש קש. אם אתה מחליט מה אני חושב הוויכוח שלך הוא עם איש קש שיצרת, לא איתי.

קלייטון.ש

Well-known member
נו תודה לא אמרת, אבל להתקדם לשטות הבאה התקדמת

גם זה משהו.
כל עוד מובן לך שהדרישה או בקשה או משאלה או תחינה, או כל מה שתרצה לקרוא לצירוף המילים בהודעה שלך הנ"ל, היא טפשית, הכל בסדר.
המטרה של היתה רק להאיר את עיניך ולעזור לך ללמוד משהו חדש, ולא משנה לי מאילו חומרים אתה עשוי.

Hameln

New member
מה הייתה התוצאה?

הצלחת להאיר את עיני האיש קש שיצרת או לא? (אני שואל כי רק אתה יודע מה הוא חושב)

קלייטון.ש

Well-known member
לפי רמת התגובות אני באמת מתחיל לחשוד שעומד מולי איש קש

או שלפחות חלקים ממנו עשויים מקש. בעיקר החלק שממלא את ראשו.

זו לא בעיה להכריז על עצמך כעל "כתב עת מדעי" שמפרסם שטויות

רק שכחת להזכיר (או לא הבנת) שכל "כתבי העת המדעיים" עליהם מדובר בערך שהפנית אליהם הם מהסוג החדש של כתבי-עת מקוונים שדורשים תשלום על פרסום בהם. זה לא סיינס ולא נייצ'ר.

חשוב להוסיף שגם בין כתבי העת המקוונים החדשים יש כתבי עת מדעיים מכובדים כמו PLOS, וביקורת העמיתים שלהם לא פרסמה את מאמר השטות שנשלח אליהם.

אז לא, זה ממש לא קל לפרסם כל שטות בכתב-עת מדעי אמיתי. למעשה, אפילו מאמר מדעי כשר לחלוטין ממש לא פשוט לפרסם שם. מניסיון.

למעלה