מה דעתכם על התפטרות הרמטכ"ל?

Harrington

Well-known member
מנהל
ההבדל בין ממלכתית ללא ממלכתית הוא בסמכויות המוקנות לה על פי החוק.
לא נכון. אם מקימים ועדה על-פי חוק ספציפי היא יכולה ליהנות מכל סמכויות הוועדה הממלכתית ואף יותר מכך אם רוצים. דברייך נכונים רק לסוגי הוועדה שקיימים היום, אבל כלל לא מדובר על זה (ואגב כלל לא בטוח שההבדלים שם כ"כ גדולים מהבחינה שציינת, על אף שכך אכן נהוג לטעון).

משתפרת1

Well-known member
לא נכון. אם מקימים ועדה על-פי חוק ספציפי היא יכולה ליהנות מכל סמכויות הוועדה הממלכתית ואף יותר מכך אם רוצים. דברייך נכונים רק לסוגי הוועדה שקיימים היום, אבל כלל לא מדובר על זה (ואגב כלל לא בטוח שההבדלים שם כ"כ גדולים מהבחינה שציינת, על אף שכך אכן נהוג לטעון).
להקים סוג חדש על פי החוק שכבר קיים? שישתמשו בקיים.

Harrington

Well-known member
מנהל
להקים סוג חדש על פי החוק שכבר קיים? שישתמשו בקיים.
אותו כנ"ל. או שישנו את החוק הקיים או שיוסיפו חוק. בד"כ התקשורת טועה בהגדרות האלו. אולי לא טועה, סתם מציגה את זה לא מדויק. כך או אחרת, החוק הקיים לא עונה לצרכים כפי שהממשלה סבורה שצריך להקים את הוועדה הזאת, מה לעשות.

דיברגנט חדש

Well-known member
ועדת חקירה ממלכתית היתה יכולה להגיע למסקנה שלך בענין האחריות המבצעית, ולגרום להעמדתו לדין.
במצב תקין של מערכת המשפט, זאת הייתה הדרך הנכונה, אך מערכת המשפט איבדה את אמון הציבור, ידועה כבעלת אג'נדה פוליטית ורחוקה מלהיות ניטרלית ולשפוט עניינית וכל מטרתה היא הפלת ראש הממשלה.
צריך וועדת חקירה ניטרלית שהציבור יסמוך עליה ועל תוצאותיה.
אם את שואלת אותי, הייתי לוקח פנסיונרים לשפוט בוועדה שתכיל שופטי עבר אחד שמזוהה עם הימין והשני שמזוזהה עם השמאל, כנ"ל רבי אלופים במיל' משני צידי המתרס ואם אין בחיים אחד כזה (אם אני לא טועה, הרמטכ"ל הימני האחרון שהיה היה רפו"ל ז"ל), אז לרדת לדרגת אלוף, כנ"ל שרי ביטחון פנסיונרים משני צידי המתרס, כנ"ל מפכ"ל משני תידי המתרס.
נראה לי מספיק אנשים בשביל הוועדה :) לדבר כזה הציבור יוכל לתת את אמונו.

נסיך.333

Well-known member
לקחת אחריות זה לא לברבר, זה לעשות קאמיקאזה.. הוא, חליווה, בר ועוד כמה הראשי מערכות הביטחון

למעלה