מה דעתכם על זה? כפיה או שזה בסדר?

פלסטיק

New member
ואותה תמונה מקרוב

מדובר על טלפונים ציבוריים בירושלים ביום כיפור בסדר מה שעשו או שלא?

masorti

New member
אותי מעניין משהו אחר...

איך שזה שבעיצומו של יום כיפור "הזדמן" למקום צלם שצילם את הטלפון הציבורי הזה? זה קצת מזכיר לי את הצלם ש"במקרה" נקלע ביום כיפור לשפת הים וצילם את יעל דיין רוחצת בים. יש לזה ריח קליל של פרובוקציה. שמא יכול להיות שאחד מפעילי "שינוי"/"דעת אמת"/"הלל" נעל כמה שפופרות טלפון (לאו דווקא ביום כיפור) וחברו צילם את התוצאה? אופס.. הרי אנשי "שינוי" הם מלאכים וצדיקים, ולא יעלה על הדעת שינהגו כך.

lala897

New member
זה כמו ההוא שצילם חרדי יושב בצפירה

של יום הזיכרון... (אם הוא צילם אז גם הוא לא עמד דקת דומיה אלא היה עסוק במשהו אחר..)

masorti

New member
../images/Emo45.gif

ביזוי החרדים הוא מצווה גדולה, הגוברת על מתן הכבוד לחיילים שנפלו.

lala897

New member
טוב, אבל זה גם לא בדיוק מקרה דומה..

כי מה שאני סיפרתי זה מקרה של בנאדם שלא עושה את מה שהוא מצפה מהחרדי לעשות.. שם זה לא אותו סיפור. ואגב, אני לא מביעה דעה בקשר לכפיה..

אוי.....

תעשה לי טובה ותחסוך מאיתנו את הניחושים שלך..... למה אתה לעזאזל חושב שכל מי שלובש כיפה הוא צדיק גדול, וכל מי שלא הוא רשע כהמן???? מי אתה שתקבע לי אם מה שאני עושה זה נכון או לא??? והצלם "במקרה" הזדמן לשם, כדי לתעד את העוול שנגרם לציבור החילוני. ומן הסתם, הוא ראה את זה, הלך להביא מצלמה, וצילם.. מה כל כך קשה להבין פה....???

blablash

New member
פרובוקציה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ב"ה המקום המצולם זה סוף רחוב מאה שערים פינת רח' שבטי ישראל- שכונה חרדית לחלוטין. השפורפרות הורמו כי מישהו (בטח לא חילוני) דאג במשך כמה שבתות להתקשר ללא הפסק לטלפונים האלה ולהפריע לחרדים שעוברים שם. ממש כפיה...

פרובוקציה? לא בטוח

אם מדובר בשכונה חרדית והטלפונים היו מצלצלים ופוגעים באוירת השבת/חג אז יש הצדקה לנעול אותם. לא ברור מהיכן נלקחה התמונה. האם התפרסמה בעיתון, או צולמה ע"י אדם פרטי? עצם הופעת תמונה כזו בעיתון אינה פרובוקציה. תלוי מה הטקסט המתלווה לתמונה.

Vdrums

New member
אפרופו צילום בצפירה...

ביום הזיכרון כל צלמי הטלויזיה בטקסים לא עומדים שמתם לב לזה?
הרי תמיד המצלמה עוברת על כל משתתפי הטקס...

לדעתי אין בזה משהו חריג

בכל הנסיבות צלמים פועלים בצורה השונה מצורת ההתנהגות שמחייבת כל אחד אחר. תחשבו על: הופעות של אומנים חתונות אירועי ספורט אירועים ממלכתיים פיגועים ואסונות (להבדיל) בתי חולים היתקלות צבאית תפילות לוויות הצפירה ביום הזיכרון אינה מיקרה שונה בעיניי

blablash

New member
נו... מה כתבתי?

ב"ה שמבדובר בשכונה חרדית והטל' צלצלו ופגעו באווירת השבת. מה הקשר לעיתון? מישהו העלה את התמונה לפורום והטקסט המצורף היה כביכול שהתמונה מוכיחה שיש כפיה דתית.

פלסטיק

New member
איכר פולני נכנס פעם ראשונה לגן חיות

הגיע לכלוב של הג'ירפות, הסתכל הסתכל הסתכל ואמר: "אין חיה כזו" והמשיך בדרכו הלאה היו סיטואציות מסויימות שסבא שלי היה מספר לי את הסיפור הזה נראה לי שזו סיטואציה דומה

פלסטיק

New member
תראה מה אמרו ברוב התגובות

עיקר התגובות היו "אין חיה כזו". או שהתמונה צולמה על ידי איש רשע שנעל בעצמו את הטלפונים וצילם. או שאין התיחסות עניינית. התמונה פורסמה כדי להשמיץ, אין התיחסות לנעילה עצמה. איפה תגובה עניינית? מישהו מונע מאחרים להשתמש בשירות ציבורי (מחר יכול למשל להחליט לנעול משאבת דלק או בנקומט, מחרתיים אולי ינעל לך את המכונית בחניה) בגלל שלא נראה לו שמישהו אחר משתמש בו. זה בסדר או לא?

מתנדב

New member
פלסטיק, זה בהחלט תלוי באיזה זוית

אתה רואה את התמונה, קשה לי להאמין שהתמונה צולמה בגלל כפיה דתית, יתכן שיש סיבה טובה לזה, כמו שבלבלש הסביר וכמו שאחרים ניסו להסביר, אני מאמין שבמקום שראית את התמונה, כנראה הציגו את זה ככפיה דתית, אך אני בטוח שאם תבדוק שוב לעומק, אתה תגלה שמאחורי כל הסיפור הזה מסתתר משהו אחר לגמרי...

פלסטיק

New member
אני קיבלתי רק את העובדות

אמרו לי: 1. מדובר על טלפון ציבורי: הנה תמונה 2. זמן: צולמה ביום כיפור 3. מקום: ירושלים לא הביעו דעה אז אני שאלתי מה דעתכם, השאלה אם יש בזה כפיה היא באשמתי, אני הוספתי את הכיתוב התשובות שהיו בעיקר אמרו שאין חיה כזו, לא היתה התיחסות לשאלה אם זה בסדר או לא

פלסטיק

New member
כמו ששמעון פרס אומר - כן ולא

מקובל עלי ביטול הפעמון של הטלפון על ידי בזק (שיפנו אליהם). כמובן אחרי שביררו אם אין נימוקים אחרים נגד ביטול הפעמון ראיתי את זה מבוצע בכמה מקומות. שאדם יעשה דין לעצמו ויחליט למנוע שירות מאחרים זו סתם בריונות שאיננה מקובלת עלי. האם מקובלת עליך עשית הדין העצמית?

למעלה