מה דעתכם על זה ?

מה דעתכם על זה ?

פורסם היום בחדשות שבג"צ החליט לשחרר שני אנשים שהודו שרצחו את אחותם, למעצר בית. ולמה ? בגלל העיכוב שנגרם בהליך המשפטי. האם זה הגיוני שבגלל עיכוב של בתי המשפט והפרקליטות ישוחררו למעצר בית אדם שהודה ברצח ? אני, באופן אישי, חושב שבית המשפט היה צריך לתת למדינה עוד חודש כדי להגיש כתב אישום ולקדם את התיק. נראה לי שהנחיה כזו - הייתה מזיזה את המערכת מהר. לא ככה ?
 
תשובתי-

שאלות כאלה - אני תמיד אוהב, והן מלמדות אותי שמי שכותב אותן בדר"כ אינו עו"ד או משפטן. אני לא מכיר את פסק הדין, ובטח לא את התיק. ואני מניח שגם אתה לא. כלומר - שנינו ניזונים מכותרות ב-"חדשות", לטוב ולרע. במילים אחרות, מישהו עיבד את פס"ד בשבילנו. האם הם באמת הודו? ומה "שווה" הודייה זו? האם הוצאה מהם בלחץ? וכו וכו... האם אתה סומך על אותו "מישהו" זה? האם נראה לך שלא חסר משהו בסיפור הזה? כדי להביע דיעה, נצטרך לקרוא את כל פס"ד. אבל - סתם נקודה למחשבה- נראה לך הגיוני, שאדם שמתנהל נגדו משפט, ולא משנה מהו המשפט, ימשיך הרקב בכלא עד שהפרקליטות תואיל בטובה להגיד כתב אישום? מה עם חירותו האישית - ערך יסוד בכל מדינה דמוקרטית שמכבדת עצמה? רק ממה שציטטת "מהחדשות", אני מניח שהשופט איזן בין זכות הנאשם לחירות ובין חובת המדינה להליך תקין.
 
2 דברים.

דבר ראשון, גם אני, כמוך, לא תמיד לוקח את הכותרת בעיתון כמציאות שהרי ידוע שהעיתון לוקח את הפיקנטריה ופחות את העובדות. שאלתי לגבי העמדה העקרונית. האם יתכן שהציבור יועמד בסיכון ממשי בגלל סחבת / רשלנות של הפרקליטות ? דבר שני, למה אומרים 'הודייה' ? אם אדם מודה. אז הוא מוסר 'הודאה'. (ראיתי גם בפסקי דין שונים שמשתמשים במילה הזו, וזו לא מילה נכונה)
 

אדנדום

New member
הודיה מול הודאה

השימוש בשני המונחים נכון. "הודאה" - כאשר הנאשם מודה באופן רגיל. "הודיה" - כאשר הנאשם מודה במסגרת עסקת טיעון, ומביע את תודתו לפרקליטות שהואילה בטובה להתפשר.
 
תודה. ואם כבר- גופא או גופה ?

אני, כבחור דתי, למדתי לא מעט גמרא => ארמית. ישנם מס' משפטים שנלקחו מארמית, אחת מהמילים היא 'גופא' שהכוונה לגוף העניין. בארמית כותבים את זה עם א' ואומרים את זה במלעיל. האם כשכתוב 'לפסק הדין גופה' - מתכוונים לאותה כוונה ? האם אומרים זאת במלעיל או מלרע ?
 

אדנדום

New member
תלוי

בתיקי רצח יש לבטא "גופה" במלרע, ובתיקים אזרחיים במלעיל. וסתם לידע כללי, רמת העברית של רבים ממחברי פסקי הדין אינה גבוהה במיוחד, ולכן צפה למצוא בהם הרבה ביטויים מסורסים ושפה שבורה.
 
ועכשיו - שאלת המחץ

אני, כנראה, אתחיל לעבוד כקלדן בבית משפט. יכול להיות שאני אכתוב נכון, והשופט יחשוב שזו טעות (שכן ישנם הרבה טעויות כתיב שהשתרשו בגלל חוסר ידיעה של הקדלנים/ שופטים /עורכי דין) ?
 
לדעתי

גם הפרקליטות צריכה לעמוד בקריטריונים מסוימים. היא לא מעל החוק. חוץ מזה שהוא חשוד וסביר שיש נגדו צו איסור יציאה מהארץ והגבלות נוספות. בסכ"ה, כנראה שאכן בדקו את מסוכנותו והחליטו שהוא היה מסוכן רק לקורבן..
 
למעלה