מה דעתכם על חינוך ביתי על פני חינוך בגן?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מגי וקותי מעדיפים
מעדיפים חינוך ביתי |בית| על פני חינוך של גן.

"אנחנו לא שולחים לגן, אנחנו בחינוך ביתי".

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כיום יש אפשרות לרשום לגן פרטי עד כיתה א'
אחד היתרונות בחינוך בגן, אינו קשור כלל לחינוך אבל הוא חשוב.
כשילד נמצא לבד, הוא אינו מפתח נוגדנים למחלות שונות, ואז, כשייחשף סוף סוף כתלמיד בביה"ס לשאר הילדים, הוא יסבול מגל גדול של מחלות, שהיה נחסך ממנו, אילו היה מתחסן כילדון באיטיות לכל התחלואים הללו.
חוצמזה<? בגן הפרטי הוא לומד על קשרים בין ילדים, על דברים שמהם צריך להיזהר וכמובן נחשף למנהגים ואוצר מלים שכמותו הוא לא יאגור בחינוך הביתי, ללא כל קשר לרמת השכלתם של הוריו. נכון שבגן יש גם את השגעונות של הגננת וכיו"ב, אבל נניח שזה "בקטנה" ורוב הגננות הן מקצועיות וטובות.

ריקי זו אני

Well-known member
כשילד נמצא לבד, הוא אינו מפתח נוגדנים למחלות שונות, ואז, כשייחשף סוף סוף כתלמיד בביה"ס לשאר הילדים, הוא יסבול מגל גדול של מחלות, שהיה נחסך ממנו, אילו היה מתחסן כילדון באיטיות לכל התחלואים הללו.
חוצמזה<? בגן הפרטי הוא לומד על קשרים בין ילדים, על דברים שמהם צריך להיזהר וכמובן נחשף למנהגים ואוצר מלים שכמותו הוא לא יאגור בחינוך הביתי, ללא כל קשר לרמת השכלתם של הוריו. נכון שבגן יש גם את השגעונות של הגננת וכיו"ב, אבל נניח שזה "בקטנה" ורוב הגננות הן מקצועיות וטובות.
אני מבקשת להוסיף במעט כשאני מסכימה למה שכתב משה ולאמר שיש בגן וגם הלאה עניין חברתי נוסף וזה למשל בהבנת הילד שיש גם אנשים 'אחרים', למשל כהים יותר, או אפילו שחורים... בני אדם שוניםנוהגים שונה, מתלבשים שונה...

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אני מבקשת להוסיף במעט כשאני מסכימה למה שכתב משה ולאמר שיש בגן וגם הלאה עניין חברתי נוסף וזה למשל בהבנת הילד שיש גם אנשים 'אחרים', למשל כהים יותר, או אפילו שחורים... בני אדם שוניםנוהגים שונה, מתלבשים שונה...
מסכימה איתך, חשוב מאד לדעת שיש עוד אנשים מלבדי

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כן. זה בהחלט נכון. אבל נכון יותר זה חיי החברה. חברויות שנרקמות. קשרים בין הורים שגם הם תורמים. זה משלב שמכיל הרבה דברים שרובם גם טובים.

ai27

Well-known member
אני מכיר קבוצות של ילדים בחינוך ביתי, בשלל גילאים - בקריית מווצקין
בגילאי הגן הם מקפידים על שעת משחק משותף בגן הציבורי
גם לצרכי אינטראקציה וגם לחיזוק המערכת החיסונית
בגילאים אחרים יש מפגשים לימודיים
חוצמזה<? בגן הפרטי הוא לומד על קשרים בין ילדים, על דברים שמהם צריך להיזהר וכמובן נחשף למנהגים ואוצר מלים שכמותו הוא לא יאגור בחינוך הביתי
"אוצר המילים" שהם נחפים אליו בגן - זה אומר קללות ואלימות
מספיק ילד אלים אחד, ומתפתחת היררכיה של אלימות. מספיק אחד ששמע קללות בבית - וכל הגן מקלל
אם הילד הוא לא כבש, זה אומר לפתח חסינות מפניהם, גם חשוב.

הבעיה היא - כמו שרואים ברחוב קפלן,
שהרבה דווקא נהנים להיות עדר אלים עם פה מטונף
ללא כל קשר לרמת השכלתם של הוריו. נכון שבגן יש גם את השגעונות של הגננת וכיו"ב, אבל נניח שזה "בקטנה" ורוב הגננות הן מקצועיות וטובות.
יש ויש...
אבל אני מאוכזב מאוד מהרמה של הגננות בקרית מוצקין.
בכלל לא מפתיע אותי שהקטע של "לא לשלוח ילדים לגן" תפס חזק דווקא שם.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אני מכיר קבוצות של ילדים בחינוך ביתי, בשלל גילאים - בקריית מווצקין
בגילאי הגן הם מקפידים על שעת משחק משותף בגן הציבורי
גם לצרכי אינטראקציה וגם לחיזוק המערכת החיסונית
בגילאים אחרים יש מפגשים לימודיים

"אוצר המילים" שהם נחפים אליו בגן - זה אומר קללות ואלימות
מספיק ילד אלים אחד, ומתפתחת היררכיה של אלימות. מספיק אחד ששמע קללות בבית - וכל הגן מקלל
אם הילד הוא לא כבש, זה אומר לפתח חסינות מפניהם, גם חשוב.

הבעיה היא - כמו שרואים ברחוב קפלן,
שהרבה דווקא נהנים להיות עדר אלים עם פה מטונף

יש ויש...
אבל אני מאוכזב מאוד מהרמה של הגננות בקרית מוצקין.
בכלל לא מפתיע אותי שהקטע של "לא לשלוח ילדים לגן" תפס חזק דווקא שם.
להבנתי חינוך ביתי, אינו הכוונה לגן פרטי. או גן ביתי בהשגחת העיריה.

ai27

Well-known member
להבנתי חינוך ביתי, אינו הכוונה לגן פרטי. או גן ביתי בהשגחת העיריה.
חינוך ביתי זה אימא או סבתא, שעובדים עם יעדים וחומר לימוד של משרד החינוך.
ועדיין כל האימהות יכולות ללכת ביחד בשעה קבועה לגן הציבורי, כדי לתת לילדים מסגרת חברתית בנוסף
לשלב את כל זה עם עבודה מהבית - בכלל לא פשוט

Harrington

Well-known member
מנהל
חינוך ביתי זה אימא או סבתא, שעובדים עם יעדים וחומר לימוד של משרד החינוך.
או עם חומר שלדעת ההורים מתאים יותר לילדיהם בגיל המדובר ובכלל, מאשר החומר הפורמלי של משרד החינוך.

ai27

Well-known member
או עם חומר שלדעת ההורים מתאים יותר לילדיהם בגיל המדובר ובכלל, מאשר החומר הפורמלי של משרד החינוך.
לפי מה שאמרו לי
יש חומר שחובה ללמוד ולהיבחן עליו מדי שנה
חומר רשות זה עניין אחר

אני מכיר ילדה שהגיעה למצב שבבית הספר היא לא למדה כלום
עברה לחינוך ביתי
ושם השלימה את החומר שהוא חובה.

מי שלא משלים נחשב "נוער נושר" ונכנס למעקב של מחלקת הרווחה

ai27

Well-known member
לא יודע אם זה נכון כבר בגיל הזה.
זה לא נכון למעונות (עד גיל 3)
כי הם לא חלק ממערכת החינוך אלא ממשרד העבודה
ולא חל עליהם חוק חינוך חובה

אה, ושכחתי את הבונוס.
בחינוך ביתי ההורים מקבלים את תקציב החינוך עבור הילד
במקום בית הספר. לפחות אם הם עומדים ברף (הנמוך מאוד) של מערכת החינוך

דיברגנט חדש

Well-known member
אז למה שלא תרשום את הילד להיות בקיבוץ ללא משפחתו? הרי ידוע שכל ילדי הקיבוצים חולים בכל מחלות הילדות ולא מפספסים אף מחלה ;)
חינוך בייתי לא אומר מעצר בית לילד, הוא נחשף לילדים אחרים בגן השעשועים, בחוגים ובכלל בחוץ.
אולי לא תרצה שיאגור את אוצר המילים הזה?
יש גישות שונות של חינוך בייתי ואם נמצאים בגישה של ללמד את כל המקצועות שנדרשים לבגרות, אין כל בעיה בחינוך בייתי, |כלהכבוד| להורים שמסוגלים לשעבד את עצמם לכך.

אבי בן 1231

Well-known member
עבדתי תקופה לא ארוכה כמבשל בן פרטי גדול בחולון, אישית הייתי מעדיף חינוך ביתי על החינוך באותו הגן!!

Harrington

Well-known member
מנהל
מגי וקותי מעדיפים
מעדיפים חינוך ביתי |בית| על פני חינוך של גן.

"אנחנו לא שולחים לגן, אנחנו בחינוך ביתי".
ככל שההורים אכן משקיעים את הזמן והאנרגיה הדרושים בחינוך בגיל הזה, אני לא רואה שום בעיה עם זה. אמנם נכון מה שנכתב למעלה על האינטראקציה בין ילדים שהם לומדים בגן ויש בזה דברים חשובים כמו לימוד השיתוף ועוד, אבל זה יכול להתקיים גם בבית פרטי ומשתנה מן הסתם ממשפחה למשפחה. גם אם אין את זה, השאלה אם זה גובר על פלוסים אחרים שההורים רואים בחינוך הביתי.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ככל שההורים אכן משקיעים את הזמן והאנרגיה הדרושים בחינוך בגיל הזה, אני לא רואה שום בעיה עם זה. אמנם נכון מה שנכתב למעלה על האינטראקציה בין ילדים שהם לומדים בגן ויש בזה דברים חשובים כמו לימוד השיתוף ועוד, אבל זה יכול להתקיים גם בבית פרטי ומשתנה מן הסתם ממשפחה למשפחה. גם אם אין את זה, השאלה אם זה גובר על פלוסים אחרים שההורים רואים בחינוך הביתי.
אכן לימוד שיתוף חשוב מאד.
לא פחות חשוב ללמוד לוותר ולהתמודד,

למעלה