בהחלט, גם אם אתה לא מודע לזה
אם היית גדל בכפר, היה לך אופי אחר. לעיר יש השפעה פסיכולוגית עצומה. מהי בעצם השפעה פסיכולוגית? השפעה של הסביבה עלינו. העיר היא בעצם "הסביבה", היא מכילה את כל מה שסובב אותנו (כלומר, אתכם, אני מושבניק). אם תמצא דרך להעביר מידע בינך לבין אדם אחר בלי לדבר, אני לא רואה סיבה שלא תוכלו לשמור על קשר קרוב. בלי לראות אותו, להריח, לגעת... המ, יש כמה אנשים שיהיה לי יותר קל לשמור איתם ככה על קשר קרוב
אבל ברצינות, צריך אמצעי תקשורת כלשהו, אם אתה מאמין בטלפתיה, מספיק טוב מבחינתי, אבל צריך לדעת על קיומו אחד של השני. גם אם אתה חושב שאתם מחליפים מידע, והוא לא חושב כך (או לא מודע לזה), מבחינתך הוא חבר. אתה מוגבל למה שהחושים שלך מסוגלים לקלוט, יהיו אשר יהיו, ולכן אתה תלוי בהם בכל מה שנוגע לקשר שלך עם העולם החצון. אני אעזור לחבר יותר מאשר אני אעזור לזר, אם שניהם צריכים עזרה באותה מידה. אם זה להציל חתול מדריסה, או לעזור לחבר לפתוח בקבוק שתיה, אני אציל את החתול, כמובן. אבל בהנחה שהעזרה נחוצה באותה רמה לשניהם, אעזור לחבר. לו, מעצם היותו חבר, יש עדיפות. זו משמעות החברות, אחרי הכל, לא? כמו שכבר אמרתי, אנחנו (כך אני מניח לפחות) שבטיים בשביל להגדיל את סיכויי השרידה שלנו, אם מישהו מהשבט נוטש אותו למען משהו אחר, הוא מקטין את סיכויי השרידה של השבט. לכן לכולם יש אינטרס שאף אחד לא יעזוב, וכולם (אמורים) להסכים לא לעזוב בעצמם. מעין חוזה. אני אהיה מוכן לעזור לזר עד מידה שבה זה לא יפגע בי במידה קשה. גם כאן, זה כמו חוזה, לדעתי. אתה היית רוצה שזר יעזור לך, אז אתה תעזור לזר. אם זו תהיה הנורמה החברתית, זר יעזור לך במקרה הצורך. מצד שני, לא שווה לך בשביל הסיכון שיום אחד תזדקק לעזרת זר, להקריב את חייך, או חלק משמעותי מהם, נכון? אי אפשר לשים את הקו, זה זהה לפרדוקס ערימת החול. אני יודע שאני יחסית מיוחד בזה, אבל אני לא אעזור למישהו ישראלי על פני מישהו שוודי, רק כי הראשון ישראלי. כאן זה תלוי באדם עצמו. גם כאן קיים ההסבר, שעל אדם נחמד אני אוכל לסמוך בשעת הצורך. כמובן שאני לא חושב על זה בעת ההחלטה, זה הניתוח הפסיכולוגי הלא מעמיק במיוחד שלי לסיבה. כנ"ל כוכב אחר, אם אני אוכל בעזרת החושים לחוות איזה סוג יצור זה. אגב, כתומך זב"ח, אני חושב שהמגמה הזו בעשרות שנים האחרונות באה עם החילונות. אנחנו מבינים שגם אנחנו חיות, ויום אחד עשויה לבוא החיה שתתעלה עלינו. אם היא תכנס לתוך עולם שבו צורות חיים עם מודעות לנושא עוזרות לצורות חיים אחרות, או, ליתר דיוק, לא משמידות אותן לחלוטין, הסיכויים שהיא תשמיד אותנו יקטנו. ארר, יצאו ניסוחים מזעזעים, אבל אני כבר עייף. ספיחולוגיה שולטת