מה דעתכם על.....

IDAN1815

New member
מה דעתכם על.....

מגדלי מגורים המשלבים בעיצובם אלמנטים עיצוביים מודרנים ועתיקים/ אותנטי. והאם מגדלים מן הסוג הנל ישתלבו בנוף גורדי השחקים הישראלי?

netnet100

New member
מה רע בדובאי?

למה כול האנטי הזה נגד דובאי? הלוואי שהיינו זוכים לראות רמת פיתוח כזו במחוזותינו. מגדלים בגבהים שאנחנו רק יכולים לחלום לראות פה .

elhaya

New member
אותי אישית מעניין יותר העיצוב מהגובה

אני מעדיף מגדל בן 30 קומות עם עיצוב מדהים מאשר מגדל בן 70 קומות מכוער

Secular

New member
הלוואי שהיינו זוכים לרמת פיתוח כזאת?

אתה בטוח? אני לא אחד מאותם ילדים שתוקפים את דובאי בגלל קנאה או כל סיבה מוזרה אחרת, אני סטודנט לארכיטקטורה, ואני שופט את מה שאני רואה שם בצורה אחרת - דובאי היא איננה עיר אלא דיסנילנד ענק שבנוי ממאות פרוייקטים שכל אחד בפני עצמו הוא מצד אחד פאר היצירה והמודרניות אך מצד שני גונב מהעיר עצמה את ההצגה. דובאי היא לא יותר מאשר אוסף של פרוייקטים מגלומנים, איפה שטחי הציבור? איפה הכיכרות? איפה הרחובות? איפה המרקם העירוני? האם אתה אכן חושב שדובאי היא התפתחות תקינה של עיר? האם זה מה שאתה מאחל לנו? מה שמתאים למקום מסוים ונראה טוב שם לא בהכרח מתאים למקומות אחרים. לצערי, גם אנחנו מידרדרים לאותה התיהום, ולראיה פרוייקטים בדרך כמו מגדלי המיליונרים בכיכר המדינה והדולפינריום מצד אחד ומצד שני פרוייקטים שהושלמו כמו קניון עזריאלי ומגדל אבגד ומצד שלישי ערי רפאים כמו מודיעין ומערב ראשון. די לתיכנון הפרברי-פרוייקטי-נדל"ני-קבלני! פשוט די!

Noiz

New member
מה רע ב-

בכמה בניינים גבוהים נוספים בישראל? בנייני מגורים יפים, בנייני עסקים בעיצובים שונים וכו', וגם לאוכלוסי הפחות עשירה... מה רע? ואני לא אוהב את דובאי, אשכרה, זאת לא עיר! רק מיליונרים יכולים לגור שם. היא סך-הכול יפה. אני מעדיף את ת"א.

Secular

New member
תקרא שוב את מה שכתבתי

לא פסלתי הקמת מגדלים אלא את הטרנד העכשווי של "פרוייקטים" שלא מתחשבים בסביבתם, נכפים על העיר ולא משתלבים במארג העירוני. יש מגדלים ויש מגדלים, יש את פרוייקט קניון עזריאלי שמתעלם לגמרי מהסביבה, פוגע בתל אביב ובמרקם העירוני שלה והורס את העסקים הקטנים במרכז העיר שממילא סובלים מחוסר תנאי גישה ויש את פרוייקט בנק דיסקונט, מגדל שמשלב חזית מסחרית המשתלבת מצויין ברחוב הרצל, מתפקד כיחידה עירונית ולא כפרוייקט מגלומני ומשלב שימור של מבנים בעלי ערך אדריכלי מסביבו. אתה צריך להבין שמה שחשוב במגדלים הוא קודם כל השתלבותם בסביבה העירונית ואח"כ שאר הדברים.

ILoveNadav

New member
אני חייב לציין שקניון עזריאלי הוא לא יותר מ-

אוסף חנויות ענק שיש בערך בכל מקום. זארה? יש גם פה, פוקס? יש גם פה, אבל את כל החנויות המדהימות שיש בשיינקין, הדברים הטובים שאפשר למצוא בכרמל וכו', לא ניתן למצוא פה. שאני מגיע לת"א פעם בשבועיים בערך אני מעדיף דווקא את המקומות ההם. אם תסתובב בעזריאלי תראה סתם פרחות קטנות שמחפשות לצאת לאנשו, וממש לא אנשים שמחפשים בגדים.

ILoveNadav

New member
../images/Emo205.gif ובקשר לדובאי..

די לריב על העיר הזו, זה בסה"כ יעד תיירותי, זה לא עיר. לא מעניין אותנו - התיירים - מה העבר של העיר, או מה התרבות שהיא מביאה. אכפת לנו מה אנחנו רואים, מה אנחנו מקבלים, וכמה זה עולה לנו. לכן דובאי הולכת להצליח במה שתעשה, והיא מצליחה עוד לפני שחצי ממנה כבר מוכן.

elhaya

New member
ממש לא...

א. אני לא ילד קטן (-: ב. זה לא משהו אישי נגד דובאי. אני פשוט לא אוהב את המראה של העיר. לצורך העניין, אני גם לא אוהב את המראה של ניו-יורק. אבל זאת רק דעתי האישית ולא המלומדת

Secular

New member
אין בעיה עקרונית עם עיצוב כזה

רק יש לשים לב שהמגדל אכן משתלב עם הסביבה הקרובה ולא נכפה עליה, לעיר כמו תל-אביב שמשדרת מודרניזם, עיצוב נקי מאלמנטים ומינימליזם נוסח הבאוהאוס על כל גילגוליו, מגדלים שכאלה אינם מתאימים כלל וכלל. אך אם ניקח ערים כמו באר שבע ומודיעין לדוגמא, שני ערים חסרות אופי שלוקות בתיכנון עירוני קטסטרופלי, מגדלים שכאלה, בתוספת חזית מסחרית וכיכר ציבורית יכולות רק לעזור ולהקנות להן אופי כלשהו.

מערב ראשון

מערב ראשון עיר רפאים? אתה ממש טועה אני גר במערב ראשון ואיזה אחד המקומות הכי מפותחים ויפים בארץ. שכונת חתני פרס נובל אם אתה מכיר זאת האחת השכונות הכי יפות . וחלק מבניינים בדובאי מדהימים אבל הרוב פשוט בנייה ערבית

Secular

New member
כמה אנשים בממוצע יוצא לך לפגוש במפלס הרחוב

ברחבי מערב ראשון? הרחובות במערב ראשון הם למעשה כבישים ולפעמים במקרה טוב טיילת ג'וגינג, ראשון מערב היא ממלכת כלי הרכב, להולכי רגל שאינם גרים בה - אין מה לחפש שם - נקודה! שמעת על אנשים שמטיילים במערב ראשון? על אנשים שנוהרים אליה מכל העולם כדי להתפעל מ"יופיה המדהים"? אני לא... לגבי ההערה על דובאי, לידיעתך, רוב עובדי הבניין בדובאי אינם ערבים אלא פיליפינים, פקיסטנים, אפריקנים וכו'.. גם רוב אדריכלי המגדלים אינם ערבים - אז מה נשאר?, עבודה ערבית? תחשוב פעמיים

Secular

New member
ועוד הערה

זה שאתה גר במערב ראשון, לא הופך אותה ליפה - תתבגר! הלוקאל-פטריוטיזם מעוור אותך.

זה לא קשור

אני יודע שבדובאי לא בונים עובדים ערבים אבל העיצוב נראה ערבי רוב הבניינים אבל זה מדהים בכל מקרה. ואני שוב פעם לא מסכים איתך ראשון אחלה עיר נהייתה ולא אמרתי שהיא כזאת יפה רק פרס נובל באמת יפה. אני רואה הרבה אנשים ברחוב והאזור של קניון הזהב הכל מלא מסעדות חנויות ובונים משו כמו סינמה סיטי אז נכון אי אפשר לבנות יורת כמו תל אביב כי תל אביב זה בנייה של פעם וזה עיר קצת יותר גדולה פה הבניינים מכוערים יחסית אבל זאת לא עיר רפאים כמו מודיעין או לוד מקווה שהבנת.והטיילת של ראשון באמת גרועה בת ים יותר טוב

ועוד הערה

הבנייה פה מתוכננת יפה מאוד ולא ציפיתי שמישו יבוא לכאן מכל העולם אבל טוב לגור פה. הגזימו עם הגינות כל חור יש גינה זה קצת מעצבן יאללה זהו

תוכון1

New member
מערב ראשון זה איזור מגורים לכל דבר

ולא נועד להיות איזור בילויים שיכיל אטרקציות לבילוי, תהיה בטוח שגם רוב התושבים שם לא מעוניינים שיפתחו להם מסעדות ובתי קפה מתחת לבית. אני מסכים איתך שמרכזי הערים בארץ נראים זוועה ולא ידידותיים ומעניינים למטיילים בהם - רק בת"א ובירושלים מרכזי העיר עוד נורמלים יחסית.

Secular

New member
כאן הטעות!

מערב ראשון הוא ממש לא איזור מגורים בלבד- מה עם עשרות הקניונים, המרכזים המסחרים, המסעדות והחנויות הפזורים בשטח?, אם זה בריכוז מסביב לקניון הזהב ואם זה בשכונות המגורים עצמם. את הפיקציה הזאת צריך לנפץ, מערב ראשון זאת עיר כושלת שתוכננה בסגנון הזונינג (zoning), שעיקרו הקציה של שטחים למטרות מסוימות ולא שילובם זה בזה. מערב ראשון יכלה להיראות אחרת, אם רחוב רוטשילד, הרחוב הראשי של מרכז ראשון היה ממשיך אל תוך ראשון מערב וכל האיזור החדש הזה היה מתפתח סביבו עד חוף הים, אז ראשון מערב היתה זוכה ממני רק לתשבוחות. אך מה קרה במקום זה?!, ראשון מערב נבנתה כיחידה נפרדת ממרכז העיר והיא לא יותר מאשר אוסף של שכונות מגורים עם קניונים שמזינים כל שכונה בנפרד. ראשון מערב היא קטסטרופה בקנה מידה עולמי, אם יש דוגמא שמתכנני ערים צריכים לדעת שככה לא בונים עיר - "מערב ראשון" היא הדוגמא הטובה ביותר, יחד עם מודיעין.

למעלה