מה דעתכם על.....

תוכון1

New member
קניונים ומרכזים מסחריים

הם צרכים בסיסים שצריכים להיות בכל שכונה, בעידן של היום זה כבר לא רק מקומות בילוי. להגיד על ראשון מערב שהיא "קטטסרופה בקנה מידה עולמי" כאשר האיזור מבוקש מאד מבחינת מגורים ורושם עליות מחירים בשנים האחרונות, זה נראה לי מוגזם ולא נכון. אגב, התופעה שתארת קורת בהרבה מאד שכונות בארץ. גם בת"א כל השכונות שנבנות בצפון מערב העיר - פשוט חסרות כל קשר לשכונות שנמצאות לידן [ואני מכיר טוב מאד את כל האיזור].

Secular

New member
הביקוש לא מעיד על האיכות!

מה עם אחוזי הרייטינג של כוכב נולד? הפופלאריות הגבוהה של התוכנית לא מעידה על הרמה הרדודה שלה ולא הופכת אותה להצלחה, כך גם מערב ראשון - הביקוש מעיד על חיידק הטימטום שתקף חלק גדול מאיתנו. הפרובינציאליות נועדה לכישלון במחוזותנו, הגימור המשובח של הדירות בפרוייקטים השונים מסנוור את הדיירים הפוטנציאלים שבעוד שלושה-ארבעה עשורים יגורו בבת-ים מס.2. האטרקטיביות של האיזור היא זמנית בלבד, והדרך היחידה לייצב אותה היא להמשיך את הרחוב הראשי של ראשון בכיוון מערב עד הים. נכון, מדובר בתופעה כלל ארצית ועל זה אני מוחה - אך אין עוד מקום בארץ כמו מערב ראשון עם ריכוז כה גבוה של תיכנון כישלונרי כזה, התיכנון הזה כל כך גרוע שאם אני צריך להשתמש בטרמינולגיה מעולמות אחרים הייתי משווה אותו לתיכנון של מטוס ללא כנפיים - ההתרסקות ידועה מראש. תבין, אין שום יתרון בתיכנון כזה, רק חסרונות - כל יתרון שתציג כאן, אני אפריך אותו בשבריר שנייה.

למעלה