מה דעתכם עלB -)

מה דעתכם עלB -)

פתרונות וירטואלים שניתנים על סמך הצגת תופעה כלשהי , מבלי לאבחן בצורה רצינית??? מעבר לחוסר היעילות בפתרונות המוצעים, האם אנחנו לא פוגעים במעמדנו כמטפלים או במעמד הרפואה המשלימה בכלל??? וזה בהחלט יכול להוות המשך לשאלה "מיהו מטפל" או לפתוח שאלה חדשה "מיהו מוטפל טוב" ??? אשמח לשמוע תגובות שבת שקטה תומר הר חורב

תלוי בקומנסנס של כל אחד

אני יכולה להעיד על עצמי שעשיתי שימוש מושכל וטוב בעצות שניתנו לי כאן. לא הסתמכתי רק על המדיום הזה, אבל השתמשתי (ועדיין משתמשת) בו כדי להרחיב את ההבנה וכדי לדעת למקד את הטיפול בי. נכון שאין כמו מראה עיניים או מישוש, אבל בסך הכל מדובר כאן בשאלות חד משמעיות. מה עושים עם זה ומה עושים עם ההוא. אני לא חושבת שמישהו כאן מצפה לצאת עם מרפא מיידי לבעיותיו בזכות הפורום, אבל הוא כן פותח עיניים ונותן למי שלא מנוסה כלים חדשים. אגב, הפורום הזה, כפי שאתה בטח מתאר לעצמך לא המציא את הגלגל. עוד בימי יואל החביבים נתנו הרפואים הקונבנציונליים של איכילוב תשובות לשאלות הגולשים במסגרת תחומי התמחותם ולא חסרים אתרי רפואה שגם בהם הפונקציה הזו קיימת. השאלה היא מי הוא בעצם האיש שעונה. עד כמה הוא באמת מבין ועד כמה הוא אחראי למה שהוא כותב..

היי עינת :) מה שלומך? ? ?

מה שקומם אותך בהודעה הקודמת ( בהשקר הקנסיולי) גרם לי להעלות את אותה השאלה ,,, אני לא לגמרי פוסל את התופעה שלדעתי היא מבורכת. אך עם זאת עדיין יש מקרים הניתנות המלצות מעמיקות כמו נטילת צמחים כלשהם, או מקרים שמטפלים בוחרים להציע את דרך טיפולם מבלי ממש לאבחן בצורה מעמיקה שהיא מעבר לתייחסות לסימפטום אחד,(לפחות בשאלות מנחות כלשהן) - וזה לדעתי פסול. טוב ויפה לחשוף אנשים שלא מודעים - לדרכי טיפול חדשות. אך עם זאת לדעתי צריך מאוד להזהר בהמלצות. וכמובן שאני לא מדבר על מקרים בהם אובחנו אנשים ע"י רופא קונבנציונלי, ומבקשים להם אינפורמציה בדרכי טיפול אלטרנטיביות. שבת שמשית ונימה תומר

שלומי הרבה יותר טוב, אם כי אני קצת

מקוררת, אבל לקינסיולוגיה הצלחות בנושא..
אני חושבת שכל עוד מדובר בעצות שהן בגדר "לא יועיל, לא יזיק", אז אין מניעה לתת המלצות גורפות (מאכלים ותוספים לבעיות שונות ולכאורה פשוטות). ברור שככל שמדובר בבעיה "בעייתית" יותר יש מקום לשיקול דעת וברור קצת יותר מקיף לפני ששולחים את הבן אדם לעבור השתלה. אני חוזרת על מה שאמרתי קודם, הכל תלוי בשיקול הדעת ובקומנסנס של השואל והעונה. מי שמרגיש שיש לו תשובה חד משמעית, אבל היא תהיה לא אחראית במדיה הזו, שיוותר על ה"פוזה" של היודע והמבין ולא יענה, כנ"ל מי שרק רוצה לקדם את התחום שלו ולא מפרט קצת יותר או מראה מניסיונו.

"לא יועיל לא יזיק " אולי לא מזיק

לבריאות,,,,אבל לדעתי מזיק לדימוי של העוסקים בתחום,,,:( תומר

חבל שאתה חושב ככה..

ואני לתומי חשבתי שבפורום הזה הוא רציני ומעמיק , ועושה טוב לרפואה המשלימה..

נראה לי שאתן מתפרצות לדלת פתוחה../images/Emo20.gif

ויעל , אני מרשה לעצמי לקבל את דברייך כמחמאה. היות ואני משוכנע שפרשתן את דבריי לא נכון, אני מאמין שתמשיך לשכון פה הרוח הטובה :) מפאת השעה המאוחרת, אבחר להסביר את כוונתי באריכות במהלך היום. רק אקדים לומר, ואולי משום שאני דוגל בעומק ורצינות , אנ גם חושב שמן הראוי שמטפלים יביעו את דעתם בפורומים בצורה אחראית. את דוקא משמשת כדוגמא טובה, ואם הייתי בוחר להציג דוגמה טובה הייתי בוחר את דרך המלצותייך, כי אני מבין אלה שמוצאים שהמלצותייך מקצועיות,ורציניות. אשמח לשמוע בינתים אם תפרטי לי מה הסקת מדבריי, זה אפילו משעשע ((:) מקווה שקמתן לבוקר טוב ולשבוע טוב תומר הר חורב

אני קורא שוב ושוב את מילותיך עליי,

ואני ממשיך להתרעם להתקומם ולהתאכזב מהדרך בה בחרת להביע את דעתך. שוב אותה תכונה של הסתמכות על משפט אחד מבלי לחקור ולבחון לעומק, בחוסר אחריות ורצינות, ותוך חריצת לשון בוטה - הגעת והבעת מסקנה שגויה, מה שבהחלט משמש כדוגמה טובה לנושא הדיון. אותה אחת שהתלוננה על כאבי ראש במחזור משמשת דוגמה אחת מיני רבות. כל מטפל רציני יודע שכאבי ראש בכלל, ושילובם עם בעיות מחזור בפרט, יכולים לנבוע מאין ספור סיבות, וכל המלצה שניתנת על סמך נתון אחד נחשבת כלא רצינית בעליל. אני לא יכול שלא לתהות האם אנחנו רק מתיימרים לעסוק בהוליסטיות, או שבאמת אנחנו כאלה. הרי מהות הגישה הוליסטית מחייבת הסתכלות רחבה כל שניתן, ומבלי לחקור לעומק ולרוחב - עד כמה שניתן באמצעות המדיום הזה - אולי אנחנו חוטאים לעצמנו ולמה שאני מייצגים. כל שרציתי היה להעלות לדיון רציני את שאלת ההמלצות הוירטואליות, מתוך כוונה להגיע ברוח טובה להסכמות שיקדמו את התחום. אני מצר על אלה שנסחפו להתבטאויות שאינן במקומן, ואני מקווה שנמשיך להפרות האחד את השני ברוח חברית תוך כבוד הדדי. המשך יום חמים ונעים תומר הר חורב

../images/Emo124.gif ת ו מ ר ../images/Emo2.gif

האם התיחסת אלי בהודעתך??? ממה בדיוק " התרעמת, התקוממת" להלן שוב הדרך בה הצגתי את דעתי ( הודעה ראשונה) ואם ממנה נפגעת קבל את התנצלותי. ההודעה השניה היתה תגובה לדו שיח שלך ובין עינת והוא לאחר שהבהרתי את דעתי הכוללת והתיחסתי בה באופן אישי למילותיך "אולי זה לא מזיק לבריאות אבל מזיק לדימוי העוסקי בתחום" ועל זה עניתי "חבל שאתה חושב ככה.." וכמו שכבר כתבתי למאיה לדעתי דווקא בפורום שכזה השואל נחשף למגוון תשובות וכל קשת הטיפולים - ההוליסטיקה במיטבה. המשך יום טוב יעל

יעל,

אל תצטערי היכן שאת לא אמורה. עדיין לא הבנתי שאת חוזרת בך מדברייך. פשוט תמצאי דרך מקורית לעשות את זה . ( מבלי סתם להעיף את מה שאמרת). אלא אם כן את עדיין עומדת מאחורי דברייך ואז באמת אין צורך שתוסיפי מילה . תומר

את חושבת? ???

תקראי שוב את מה שכתבת??? ונסי לחשוב שאולי את בחרת להגזים. ואם בכל זאת תגיעי למסקנה שלא - את לא חייבת להגיב . תשאירי את זה כמו שזה. מיצינו.

ממש לא. תשמע סיפור...

לפני שנה בערך תוך כדי אימון כושר הרגשתי כאב רציני בשריר הארבע ראשי. אחרי הפסקת האימון, הקומספרסים והכל, הכאבים המשיכו ולא ידעתי מה לעשות. היה יום שישי... אין רופאים ואין אורטופדים זמינים ואני למיון לא ממהרת להגיע.. נכנסתי לפורום רפואת ספורט ז"ל מיואל, ושאלתי שם את המנהל במה לדעתו מדובר (רופא קונבנציונאלי לכל דבר). אחרי סדרת שאלות ממקדות הוא הגיע למסקנה שככל הנראה יש לי קריעה בשריר ועוד סעיף זה או אחר. קיבלתי ממנו המלצות לטיפול וביום ראשון כשהגעתי לאורטופד כבר לא הייתי לחוצה וידעתי בדיוק מה יש לי. האורטופד אישר את האבחנה ומסתבר שהטיפול שעשיתי לעצמי במהלך הסופ"ש לפי ההמלצות שניתנו לי, מנע את האפשרות לניתוח עתידי.. המסקנה.. ההמלצות בפורומים יכולים להיות סופר מקצועיים וסופר יעילים, ושוב... בהשאלה היא רק איך משתמשים בהם... שלא לדבר על שום פגיעה בשום דימוי. מי שפוגע בדימוי הם אנשים כמו אותה אחת שקוממה אותי, לא אלה שנותנים תשובות רציניות.

m_katzmann

New member
חבל שאת מלגלגת על טיפול כה יעיל

לעינת שלום, חבל שאת מלגלגת על טיפול כה יעיל, עוד לפני שאת יודעת בכלל מה זה. ותתפלאי אבל ההתקררות שלך היא לא מקרית. אם את מחפשת תשובות חד משמעיות, אני מאוד חוששת שלעולם לא תמצאי אותן. העולם הוא קצת יותר מאשר שחור ולבן. ומה שנראה לך שחור יכול להראות בעיני לבן. אם את בכל זאת רוצה לקרוא קצת על קנסיולוגיה כתבתי הרבה כאן בחודשים האחרונים. מוכנה לענות לך על כל שאלה עניינית, מאיה

מאיה, תבחיני בין הדברים

אני בכלל לא מזלזלת בקינסיולוגיה. אמנם לא התנסיתי בזה אף פעם, אבל אני לא ממהרת לשלול. מה שאני כן ממהרת לשלול זה את התשובות של אותה אסתר לוין שמשום מה, באופן עקבי טורחת להגיב לכל הודעה כאן במיון העבודה כי "לקינסיולוגיה הצלחות בנושא". כל מכאוב וכל בעיה שהועלתה כאן זכו לאותה ההתייחסות. אותי תשובות כאלה מקוממות כי ברור שהן מכוונות למטרה אחת.. שאותו אחד שקיבל את התשובה ישלח לה מייל ויגיד מתי נפגשים לטיפול.. לא סובלת שרלטנים, לא סובלת אנשים שטוחנים את אותן התשובות והם אלה שמזלזלים באחרים, לא סובלת כאלה. זה הבאג באישיות שלי. את התשובות שלך קראתי ועודני קוראת ונהנית מהן. לא הכל אני מבינה, לא עם הכל אני מסכימה, אבל לפחות יש תוכן בדברים שאת כותבת. אגב, לגביי ההתקררות.. בקטע הזה, תעשי לי טובה.. ההתקררות שלי לא מקרית. היא פועל יוצא של הבדלי טמפרטורות וחולשה כללית. זה הכל. לא צריך להגזים עם הפרשנויות. כולנו מתקררים בשלב זה או אחר של חיינו, ובחורף זה קורה יותר.

m_katzmann

New member
לא ראיתי את "הדיון" ביניכן../images/Emo11.gif

לעינת שלום, כשכתבתי את ההודעה לא ראיתי את "הדיון" ביניכן שגלש קצת לויכוח שלא כל כך מתאים לפורום הזה. אז למרות שגם אותי התשובות הקצרות האלה די קוממו, כי הן באמת נשמעות די מתנשאות למי שלא מבין על מה מדובר ואני אפילו התרעמתי על כך שאסתר לא מנסה אפילו להסביר את האיך. אני ממש לא מכירה את אסתר, אבל דווקא בגלל שאני לא מכירה אותה אני לא הייתי קוראת לה שרלטנית. יכול להיות שהיא טובה מאוד במה שהיא עושה, אך לא כל כך טובה בהסבר של הלמה והאיך. וכן, גם אני מאמינה באמונה שלמה שקנסיולוגיה טובה לכל מכאוב ותופעה. היא לא מתאימה לכל אחד, אבל למי שהיא מתאימה היא יכולה לפתור כל בעיה, כי היא עובדת על גילוי מקור הבעיה, כי כל מה שקורה לנו לא קורה לנו במקרה. ואתן לך דוגמא למה כוונתי. לפני כ-20 שנה הלכתי לטייל עם בעלי וילדיי בנחל עמוד כשלפתע נפלתי ושברתי בשבר משולש את הקרסול, עברתי ניתוח וקורקעתי למיטה ולבית למשך 3 חודשים. שנים חשבתי שנפלתי כי נדמה היה לי ששמעתי צליל של נחש ואני תמיד פחדתי מנחשים(וגם כאן נשאלת השאלה למה). היום אני יודעת שאני לא במקרה נפלתי בדיוק באותה הסיטואציה של טיול בחיק הטבע עם כל המשפחה. לא במקרה נפלתי באותה תקופה שהיתה כל כך משמעותית בחיי, תקופה בה הייתי צריכה להחליט אם אני נשארת באותה המסגרת המשפחתית או קורעת אותה. האדמה תרתי משמע רעדה מתחת לרגלי. הנפילה שלי היתה פיזית אבל מקורה על רקע רגשי. כל התופעות שקורות לנו הן התבטאות הגוף למצוקה של הנפש. ולכן חיפוש וגילוי מקור הבעיה יכול לפתור את הבעיה ולגרום לאיזון של גוף נפש. מאיה

איתי בחיים לא יהיה לך ויכוח על

מקריות כן או לא. אני מאמינה ששום דבר בחיים לא מקרי. עד היום הגישה הזו ליוותה אותי בקשר לחיים עצמם ולאט לאט היא מחלחלת לתחום הבריאותי, אם כי התקררות לא תתפס אצלי אף פעם כ"דבר לא מקרי" (אנחנו 6 אנשים במשרד - כולנו מקוררים, האם זה מקרי?). לגבי אותו דיון, אני מצידי אמרתי את שלי אבל אז קמה לוין עם הצהרות משלה, אולי זו נאיביות, אבל מטפל אמיתי (אפרופו הדיון שהיה כאן) לא מתלהם ומגיב כמו שהיא הגיבה. מצטערת. רצף ההודעות שלה והתגובות הוא שעורר אצלי את האסוציאציה לגביי השרלטנות ותסכימי איתי שאנחנו ניגשים לטיפול אצל אנשים שמעוררים בנו תחושות טובות....

התלהמות ושרלטנות

עינת ידידתי. האם את מכירה את המשפט " הפוסל במומו פוסל"????? היכן היתה התלהמות מצידי? אנא, האירי את עיני.התגובה שלך היתה חצופה וגסת רוח! קצת נימוס אלמנטרי. אני היצעתי לאישה שהתלוננה על כאבי ראש במחזור החודשי טיפול שאני מניחה לא מוכר לה. לא הייתי מעלה בדעתי להציע זאת אם לא היתי בטוחה מניסיון טיפולי שהטיפול עוזר. עוזר ובקיצור תהליכים אולי אפילו בטיפול אחד. מה הפריע לך כל כך בהודעה שלי שלא הופנתה אליך כלל וכלל?????? האם בכל תשובה עלי לכתוב תלי תילים של מילים כדי לרצות אותך? לפי מה החלטת שאני שרלטנית? מי שם אותך לשופט כאן?? אני עוזרת לאנשים. התבגרי קצת.

למעלה