תומר יקר
אני חושבת שדווקא בפורום הזה אנחנו הכי נזהרים שבעולם, תמיד ממליצים לגשת לטיפול מעמיק ואיבחון אינווידואלי, אבל מה לעשות שיש דברים שניתן לטפל בהם או לפחות לתת פתרונות להקלה / פתרונות לע"ר כמו שמנים לדלקות אוזניים, תזונה כללית לניקוי או חיזוק איבר זה או אחר. הפורום נועד לאנשים שלא מכירים כמוני וכמוך את הרפואה המשלימה ונכנסים לשאול שאלה. בהשקפתי ככל שהם יקבלו תשובה מעמיקה יותר - לאו דווקא לגבי אופן הטיפול אלא דווקא איבחון בגדול של בעיתם ( חולשה של איבר או מערכת מסויימת) קוים כללים של טיפול זה ידרבן אותם לגשת למומחה לטיפול ספציפי. ומס´ פעמים אני יודעת שהמלצות שלנו עזרו לאנשים שלצערי את תגובות התודה העבירו אלי במייל. לעניות דעתי מה שהרגיז את עינת זו דווקא התשובה הכוללנית " ניתן לעזור" מבלי להסביר איך תחום מסויים רואה את הבעיה ואילו פתרונות הוא מציע , זה לא שכל אחד הופך להיות מטפל אבל אני מנסה לתת לאנשים כלים להתמודד עם מצבם בדרך נוספת מאקמול או תרופה קונוונציונלית אחרת. אם זאת בהחלט יש מקום לנו כמטפלים לשקול פעמיים את אופן הטיפול שאנו ממליצים במיוחד אם אנו ממליצים על טיפול בלקיחה פנימית . ומכיוון שמהכרותי את מטפלי הפורום ( הקבועים ) שעונים מתוך רצון לעזור ולסייע ולא בהכרח לשם תמורה כלשהי, אני סומכת עליהם שבעת כתיבת התשובה הם לוקחים בחשבון שלא ראו ואיבחנו כראוי את החולה. וכמובן האחריות בסופו של דבר נופלת על השואל , אני בטוחה שהם לוקחים בערבון מוגבל את תשובותינו ( כפי שצריך להיות) ומבינים שלשם טיפול עמוק יש לגשת למטפל אישי ורציני. שבוע טוב יעל