מה דעתכם עלB -)

האם קראת את כל התגובות בנושא?

אם כן בוודאי שמת לב שזו דיעה שמקובלת על חלק מהאנשים כאן. אם לא קראת, כדאי שתקראי ותפנימי איך מתנהלים בפורומים.. לא יזיק ללמוד, בכל גיל. יום מקסים שיהיה לך.

אסתר ועינת

לדעתי הנושא מוצה עד תום.
אם דעתכם שונה משלי, הינכם מוזמנות ללבן את הבעיה בתפוז מסרים או במייל. ערב נפלא יעל

תומר יקר

אני חושבת שדווקא בפורום הזה אנחנו הכי נזהרים שבעולם, תמיד ממליצים לגשת לטיפול מעמיק ואיבחון אינווידואלי, אבל מה לעשות שיש דברים שניתן לטפל בהם או לפחות לתת פתרונות להקלה / פתרונות לע"ר כמו שמנים לדלקות אוזניים, תזונה כללית לניקוי או חיזוק איבר זה או אחר. הפורום נועד לאנשים שלא מכירים כמוני וכמוך את הרפואה המשלימה ונכנסים לשאול שאלה. בהשקפתי ככל שהם יקבלו תשובה מעמיקה יותר - לאו דווקא לגבי אופן הטיפול אלא דווקא איבחון בגדול של בעיתם ( חולשה של איבר או מערכת מסויימת) קוים כללים של טיפול זה ידרבן אותם לגשת למומחה לטיפול ספציפי. ומס´ פעמים אני יודעת שהמלצות שלנו עזרו לאנשים שלצערי את תגובות התודה העבירו אלי במייל. לעניות דעתי מה שהרגיז את עינת זו דווקא התשובה הכוללנית " ניתן לעזור" מבלי להסביר איך תחום מסויים רואה את הבעיה ואילו פתרונות הוא מציע , זה לא שכל אחד הופך להיות מטפל אבל אני מנסה לתת לאנשים כלים להתמודד עם מצבם בדרך נוספת מאקמול או תרופה קונוונציונלית אחרת. אם זאת בהחלט יש מקום לנו כמטפלים לשקול פעמיים את אופן הטיפול שאנו ממליצים במיוחד אם אנו ממליצים על טיפול בלקיחה פנימית . ומכיוון שמהכרותי את מטפלי הפורום ( הקבועים ) שעונים מתוך רצון לעזור ולסייע ולא בהכרח לשם תמורה כלשהי, אני סומכת עליהם שבעת כתיבת התשובה הם לוקחים בחשבון שלא ראו ואיבחנו כראוי את החולה. וכמובן האחריות בסופו של דבר נופלת על השואל , אני בטוחה שהם לוקחים בערבון מוגבל את תשובותינו ( כפי שצריך להיות) ומבינים שלשם טיפול עמוק יש לגשת למטפל אישי ורציני. שבוע טוב יעל

מסכימה איתך לחלוטין ../images/Emo45.gif

התשובות שקיבלתי בפורום עזרו לי למקד את הטיפול בי, פתחו לי את הראש להבין את חלק מההקשרים ואפיל והקלו עליי בימים של הרגרסיה במצב עם תחילת הדיקור.

m_katzmann

New member
אני מאוד שמחה שהעלית כאן את השאלה

לתומר שלום, אני מאוד שמחה שהעלית כאן את השאלה הזו כי לי זה מאוד מפריע הטיפול הזה ומוריד אותו לרמה של הרפואה הקונוונציונלית, כלומר לא לראות את האדם כמכלול אלא לראות כל בעיה בפני עצמה. ואני כבר כל הזמן שואלת את עצמי אם אני מציגה בעיה x האם רק טיפול מסוג מסויים יכול לעזור כאן? לדעתי ממש לא נכון לחשוב כך. לדעתי כל הטיפולים השונים עובדים על אותו הרעיון המרכזי של איזון וזה בכלל לא נכון לעבוד רק על אותה הבעיה הספציפית, שהסיבה לה יכולה להיות כל כך שונה. לדעתי באיזה טיפול לבחור זה לצאת מנקודת המבט של החולה ומה שנוח לו יותר. בגדול אני מאמינה שמילת המפתח היא שילוב. אני משלבת בטיפולים שלי בקנסיולוגיה טיפולים רפלקסולוגים כי גיליתי שהעבודה המשותפת הזאת של עיסוי פיזי ורגשי נותנת תוצאות הרבה יותר מהירות ויעילות. אני אבל גם מאמינה שכל טיפול פיזי-רגשי אחר יעשה את אותה העבודה בשילוב של שינוי תזונה והרגלי חיים. ולמרות זאת אני מאוד נהנית לקרוא את התשובות במיוחד אלה המפורטות יותר, כי מכל תשובה כזאת אני לומדת משהו. שיהיה לכולנו שבוע של אור, מאיה

אבל זהו מטרת הפורום..

המטרה היא שכל מטפל בתחומו הוא יתן את השקפת עולמו על הבעיה ואת פיתרונו, את דווקא הדוגמא האידיאלית מבחינתי, אני באבחנתי ובדרך טיפולי מאוד רציונלית איבחון וטיפול צמחים דיקור תזונה וכד´ ואת כמעט חלק מהשואלים מתחברים לתשובותי וחלק לתשובותייך וחלק פשוט מקבלים תמונה שונה ממה שהם רגילים לחשוב. היתרון בפורום שכזה זה שבחיים מטופל שלי לא יקבל ממני תשובה שאת נותנת לו . ולו רק בגלל שאין לי את הידע הרב שיש לך .. וגם אם אני לא תמיד מסכימה ומתחברת לכל מה שנכתב פה אני חושבת שזה חשוב לשואל להחשיף למגוון תשובות. אני חושבת שאנחנו לא רק שלא מורידים את הרפואה המשלימה לקונוונציונלית אלא מעלים אותה מעלה ומעשירים את הפונים אלינו במגוון דיעות. אם לא הייתי מאמינה בזה , לא הייתי כאן.. יום נפלא יעל

אופס.. נעלם לי משפט..

שורה שניה לקראת הסוף.. ואת כמעט תמיד משלימה אותי עם תשובות הנוגעות בנפש האדם ויורדות לעומק הסיבה של הופעת הבעיה.. חלק המשואלים וכו´

למעלה