מה דעתכם

מה דעתכם ../images/Emo35.gif ../images/Emo4.gif

כמוכם , ישבתי הערב מול הפלזמה , וצפיתי במתח במאמצי החילוץ של מיטב בחורינו , שסכנו את חייהם בינות לכבלים של מתח גבוה ונהרות מים אדירים על מנת להביא לחוף מבטחים את קבוצות הטמבלים ( כן, כן, טמבלים ואני לא חוזרת בי ) ההרפתקנים שלמרות כל האזהרות והשטפונות צפצפו והמשיכו לנסוע בבטחון בתוך סמבטיון המים מתוך מחשבה שלהם לא יקרה כלום, ובסוף היום מצאו עצמם יושבים על גג המכונית. לכל עונה בשנה יש את הטמבלים שלה. יש את אלו של הקיץ שנכנסים לוואדיות במדבר ובערבה עם חצי מימית מים למרות תנאי שרב כבד ובלי ידיעת השטח , אלו שנוסעים לסיני למרות אזהרות מטה הלוחמה בטרור , ואלו של החורף שמפליגים במכוניות בתוך השטפון המתהווה מול עיניהם. ואז אנו האנשים השפויים בעלי האחריות , נחלצים לעזרתם. לדעתי ,הגיע הזמן שאנשים שכאלו יועמדו לדין , וידרשו לשלם את כל ההוצאות הכרוכות בחילוצם. אדרבא אמרתי לבן הזוג אם ידרשו לגהץ את כרטיס האשראי הפרטי לכמה שנים טובות אולי התופעה תצטמצם. תחשבו לכמה ילדים בסיכון אפשר היה לעזור בעשרות אלפי השקלים שמבזבזים על כל אותם הרפתקני המגזר "לי זה לא יקרה" , לחולים הנזקקים לתרופות וכיוצ"ב.....

מתנגדת ../images/Emo88.gif

קטונתי להבין מה היו השקולים שלהם, אם תמימות טיפשות או שפוני... האמיני לי הנפש שלהם תשלם מחירים כבדים יותר.

maybesure

New member
../images/Emo45.gifמסכימה בהחלט

אין כמו תשלום מהכיס..שום תשלום של הנפש לא ישווה לזה. ונהפוך הוא: לא הצליחו פעם אחת ינסו עוד 100 פעמים.

מבט קצת אחר

חשבת שאולי חלק מהם היו צריכים להגיע לאנשהו? חלק ניכר מהם היו תקועים ומבודדים עקב השטפונות. בנוסף, תסתכלי על זה מנקודת מבט אחרת - הזדמנות ליחידות החילוץ להתאמן על אמת עליהם..... ואם כבר מדברים עליהם, יש מספיק טמבלים שנתקעים ונפצעים עקב רשלנות בטיולים - מה איתם? שייכים לחבורת ה"טמבלים" גם כן.

maybesure

New member
מדובר במקרה של היום/אתמול

של ציידי השטפונות. אנשים שבמודע יוצאים אל הסכנה. וגם מי שצריך להגיע .. לא בהתראות כ"כ חמורות על שטפונות. מתאפקים!

אם לא אכפת להם מהחיים שלהם - יהיה אכפת מכסף?

אגב אולי כן, אבל זה אולי גדול. אבל בהחלט בכל מקרה מגיע להם לשלם. למתנגדים מביינכם: אני לא חושב שהכוונה היא קנס אוטומאטי, אלא איזה תחום שיפוטי שייקח בחשבון גם את גרסת ה"נאשמים" עצמם.

במחשבה שנייה

כל מי שמתאשפז בביה"ח עם התקף לב שנגרם מעישון עצבים משקל יתר, ישלם את עלות הטיפול והשהות. יבוטלו המענקים לחד הוריות נזקקים - שיקחו אחריות על עצמם. מענק לידה ביטוח לאומי מותרות !!!!! להמשיך???? חברה אל תתנו לרגש להשתלט. חמלה היא לא מילה גסה. לא הכל ומתחיל ונגמר בכסף - סורי.

maybesure

New member
לאאא.. לא מדובר רק בכסף

מדובר בסיכון מיותר לצוותי ההצלה.

אם

הבת הפרטית שלך תעשה את שטות חייה והייתה במקומם מה באמת היית חושבת? מייבי, לדאבוני עברנו מקרה דומה אבל שונה השתוללתי מכעס על השטות שנעשתה. אני מברכת את מדינת ישראל שלא עזבה אותנו וטיפלה במקצועיות להחזיר את הילדים בריאים ושלמים.

hbn

New member
יש שטות חד פעמית ויש קבועה

הכוונה לאנשים שזה התחביב שלהם. לא אנשים שנפלו פעם אחת. זה שקרה להם מה שקרה עכשיו- זה יכל להתרחש בשטפון הקודם או בשיטפון הבא אם לא היה קורה עכשיו כלום. אלו אנשים שנהנים להסתכן. זה לא כמה חברה שטעו. הם נסעו באופן מכוון.

אולי יש עוד אפציות?

הם טיפשיים..מסתכנים קבועים...יחידת ההצלה לקחה סכונים. ימים יגידו מי הם ואיך הגיעו לסיטואציה.

hbn

New member
לא הבנתי אותך.

איזה ימים יגידו? אנשים צילמו את הג'יפ נזחף, הם חצו נחל שוצף כשאנשים שעמדו ליד ניסו להניע אותם מלהיכנס. איזה עוד אפשרויות יש?

< אייקון של מרימה ידיים >

קאי את הכתבה המצ"ב הפעילי את כל החושים ואם אחרי שתקראי את עדין מחזיקה בדעתך, קטונתי מלהסביר יותר.

maybesure

New member
מכירה את הסיפור שלך

עדיין לא מצדיק. אם ואם.. אבל זה לא קרה. מעבר לכך שיש הבדל בין אדם שנקלע לצרה ואדם שבמודע נכנס אליה! וכבר דובר פה בשרשור לעשות דין צדק ולא לקנוס בשיטתיות.

Krishi

New member
הם כבר משלמים, מיסים וביטוח לאומי

אם תדרשי מהם לשלם עוד כסף נוסף על ההצלה את פותחת פתח להרבה מאוד תביעות נגד הרבה מאוד אנשים בהרבה תחומים שונים שעקב התנהגותם המדינה נאלצה להוציא הרבה כסף כמו למשל הדוגמא שהביאו פה עם מישהו שהוא מעשן ועקב כך התאשפז ועבר ניתוחים וכל ההוצאות הכרוכות בכך וזה פתח מאוד מסוכן שאני לא חושב שצריך לפתוח.

מסכים בהחולט

אם אומרים לאדם זה מסוכן מייד התשובה לי זה לא יקרה היתי בגולני מעט מים לא מפחידים אותי יגידו לו תשלם כנס ואפילו יודיעו ברדיו יש סיכוי לשיטפונות כל מי שיקלע ישלם את החילוץ זה ימזער את הפגיעות באופן מדהים

נראה לך שקנס יעצור מישהו?

אתה עוצר באדום במעבר חצייה כהולך רגל? גם שם אתה עלול לשלם כסף... לא יעזור כלום זה היצר האנושי. אם הוא לא חושב שהוא יתפס או שיקרה לו משהו - הוא יעשה את זה. לפחות מופרעים ביננו נצמדים לאטרקציות מקורות :)

למעלה