מה דעתכם

saar7650

New member
אני חושב שכן-

מכמה סיבות: א. ילד פגוע שכלית הוא ילד לכל דבר! מדוע שנפגע בו? מדוע שנחליט עבורו אם החיים כדאיים בשבילו?! האם נהרוג כל אדם פגוע שכלית/צמח/חולה בתרשת נפוצה (ניוון שרירים) וכיו"ב?! ב. בהרבה מקרים נצפה הילד באולטרסאונד כילד פגוע מוחית- והפלא ופלא! הילד שנולד עקב התעקשות הוריו, הוא ילד בריא ורגיל ללא שום פגיעה מוחית.

vizini

New member
הערות

א. הפלה נעשית בשעה שהעובר עדיין לא מוגדר כ"ילד". ב. אי אפשר לראות ב"אולטרסאונד" אם עובר פגוע מוחית. "תסמונת דאון" היא פגם גנטי המתגלה בבדיקת מי שפיר. האמינות של הבדיקה הזאת קרובה למאה אחוז. אם כבר, יתכנו טעויות הפוכות - הבדיקה עלולה להראות שאין כל בעיה ובכל זאת יוולד ילד עם התסמונת.

saar7650

New member
הארות והערות להערות-

א. אמת. אך אני רואה הפלה כרצח לכל דבר. לכאורה גומלים חסד עם העובר, אך מונעים ממנו את המשך החיים. ב. "אי אפשר לראות ב"אולטרסאונד" אם עובר פגוע מוחית. "תסמונת דאון" היא פגם גנטי המתגלה בבדיקת מי שפיר". יכול להיות שטעיתי לגבי אפן הבדיקה. אך אני מכיר לפחות 2 אנשים (אחד באפן אישי) שהרופאים המליצו על הפלה עקב כך שהם יהיו פגועי מח והיום הם מתפקדים כרגיל!

vizini

New member
אתה גם רואה

שימוש באמצעי מניעה כרצח? אם לא, מה ההבדל בין זה לבין הפלה?

saar7650

New member
אני חושב שיש הבדל בין שימוש

באמצעי מניעה לבין הפלת עובר. עובר אפשר לחוש ואפילו לראות.

vizini

New member
גם אמצעי מניעה

אפשר לחוש ולראות. אפילו תאי זרע וביציות ניתן לחוש ולראות. אז מה ההבדל?

Governor

New member
`...ולעניות דעתי הפלה = רצח`

טוב שסייגת את דבריך בציון `לעניות דעתי` רצח כהגדרתו הוא: the crime of unlawfully killing a person especially with malice aforethought הנקודות החשובות לעניננו הן: unlawfully - בנגוד לחק person - אישיות מן הבחינה המשפטית. הפלה אלקטיבית של הריון שגילו עד 90 יום _אינה_ לא-חוקית עובר שגילו מתחת ל- 24 שבועות, _אינו_ אישיות מן הבחינה המשפטית לכן כל שמוש במונח `רצח` לתאור הפלה אלקטיבית בהריון של פחות מ- 90 יום עולה לכדי הסתה לפגיעה במבצע ההפלה, והתרת דמו, כיוון שמוסכם על הכל כי רוצח יש להעניש, ואולי במוות. השנאת אדם, הסתה נגדו, והתרת דמו במשתמע, או במפורש - זו עבירה פלילית! 0284392761

vizini

New member
תפסיק, בחייך.

מתנדב התכוון להגדרה המקראית של רצח, ולא להגדרה המשפטית היום. הגדרות אלה שונות בתכלית. לפי ההגדרה המקראית, למשל, רצח של בן לגזע עמלק איננו רצח. גם רצח של אפיקורוס איננו רצח.

Governor

New member
volat irrevocabile verbum

(the word flies and cannot be recalled) איני יכול לנחש למה מתכוון מתנדב. יחוס מעשה רצח לאדם, נועד לתעל אליו כעס הצבור, להשניאו, וסולל את הדרך להפרע ממנו... 0284392761

tiptip4u

New member
...

...כשכלב או חתול חולים או אפילו בנאדם והם חולים מאוד וזהבטוח ב100% שהם יגדלו לסבול (או ימשיכו לסבול) נעשת המתת חסד. מה ההבדל?

TJSBZ

New member
לא, כי בסופו של עניין

מי שצריך לחיות עם ההחלטה שלי להביא אותו לעולם כשהוא נכה מאד, או חולה מאד, או מפגר מאד, הוא הילד שהובא לעולם. אני אצטרך לטפל בו בשנותיו הראשונות, ואין לי ספק שאם אכן יוולד לי ילד פגוע אטפל בו בשמחה ובאהבה, אבל אם תנתן לי הבחירה אני לא אגזור עליו חיי חולי. בנוסף, צריך לזכור שבבגרותם רבים מן האנשים הללו חיים מקצבאות, ואני לא חושבת שנכון להביא ילד לעולם בידיעה שאחרים יצטרכו לדאוג לפרנסתו. אם כבר קרה ונולד ילד נכה, אם אם אדם נעשה נכה במהלך חייו, אין ברירה, אבל לעשות זאת ביודעין נראה לי עוול חברתי ומוסרי. ולקינוח: המדינה שלנו הולכת בכיוון של פגיעה בחלשים, ולא בכיוון של סיוע ותמיכה. הילדים הנכים של היום, נדונים לעוני גדל והולך ככל שיתבגרו, כי קצבאות הנכים מקוצצות בקצב גובר. גם על כך צריך לחשוב. באופן גורף, אני בספק רב אם יש משהו שאעשה "בכל מחיר".

ולהלן תגובות כל הגולשים.

ב"ה כנראה שהתגובות יתחלקו בצורה כזאת, כאלה שמאמינים בקיומו של אלוהים וכאלה שלא. אלה שלא מאמינים, החילוניים במקרה שלנו, יגידו כנראה שאין טעם לא לעשות הפלה כי רק סבל יצא מזה של ההורים ושל העובר עצמו. אלה שכן מאמינים, הדתיים והחרדים במקרה שלנו, יגידו כנראה שאין לנו רשות להתערב בהחלטתו של אלוהים ואם הוא קבע שצריך להוולד ילד עם פיגור שכלי אז מקבלים את זה באהבה.

ההודעה הזאת תעצבן אותך, ויזיני.

ב"ה (כך נראה לי) אני אישית מכיר זוג שהרופאים המליצו לעשות הפלה כי יהיו לילד מחלות שקשה לטפל בהן. הם הלכו לאדמו"ר שלי, והוא אמר להם שאין שום בעיה והכל יהיה בסדר והילד יהיה בריא ושלם בגופו ובנפשו, ובאמת כך היה. היום הילד כבר כמעט בן 10 והוא ילד רגיל לכל דבר ובזכות זה הזוג הזה התחיל להאמין.

ואני מכירה סיפור של חברתי

שגילו שהעובר לא בסדר, עם בעיות חבל"ז (מעוות, ידיים עקומות וכו'- לא עלינו) והמליצו לה לעשות הפלה, אבל היא לא הסכימה בשום אופן. וכל ההריון האמינה באמונה שלמה שהיא צריכה ללדת את הילד הזה למרות הכל, כי הפלה= לרצח מבחינה הלכתית. כל ההריון היא התפללה להקב"ה וביקשה ממנה שלא יעמיד אותה בנסיון- היא התחננה שהילד יצא בריא, ואם למרות הכל היא צריכה לעמוד בזה, שתעבור את זה בקלות. לאחר 8 חודשיי הריון היא סיפרה לי שיום אחד אמא שלה באה אליה ואמרה לה X הבטן שלך לא גדלה, אז חברתי X לא התייחסה לזה. בחודש ה- 9 היא הלכה לבדיקות, ומה מתברר??? שהתינוק מתה לה בבטן כבר חודשיים!!!! אתם יודעים מ'זה תינוק מת בבטן חודשיים!!! חודשיים שלמים!! הקב"ה פשוט נענה לתפילותיה והציל אותה מכל הצער והסבל הזה שהיא היתה צריכה לעבור, וכל זה בזכות התפילות שלה. וב"ה שלה לא קרה כלום, כי תינוק מת בבטן יכול לפגוע גם באם. בלידה להוצאת התינוק המת, היא סיפרה שברגע שהוא יצא היא צעקה "שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד" הרופא שהיה חילוני גמור! ולא מאמין התרגש כל-כך ממנה שדמעות היו לו בעיניים. "ישועת ה' כהרף עין"

vizini

New member
למה שתעצבן אותי?

חסרים רופאים טיפשים? אני מכיר אישית כמה כאלה. לא מזמן התפרסם מקרה הפוך - רופא המליץ להורים לא לעשות הפלה על סמך בדיקה, ונולד ילד עם פיגור עמוק ופגמים רפואיים נוספים. עכשיו ההורים תובעים את הרופא במליוני שקלים.

למעלה