מה דעתכם

מתנדב

New member
ויזיני, המקרה שאתה הבאת זה הפוך

אני אישית מכיר הרבה מקרים של רופאים שלא נתנו לאנשים מסויימים חיים, שזה אומר, שהם קבעו שאותו אדם לא יחיה יותר מחודש הוא לא יצליח לשרוד יותר מזה, ואותם אנשים ביקשו ברכה מאדמו"ר כלשהו, והברכה התקיימה, והם חיים עד עצם היום הזה, ובכלל זה לא פלא, שהרופאים מגדירים הרבה שבמקרה הספיציפי הזה זה היה "נס" והיו רופאים גויים שלא האמינו שחולה יוכל לצאת בחיים, וגם אם כן שבמקרה הטוב הוא יוכל ללכת על רגליו, וכל זה הם הגדירו את זה כנס...

vizini

New member
אתה צודק. טעויות יכולות לקרות

לכאן ולכאן, ורופאים הם רק בני אדם. אם יש ספק בבדיקה, צריך לבצע בדיקה חוזרת. כדאי תמיד לקבל חוות דעת משני רופאים לפחות, ואם חוות הדעת שלהם לא זהות, לקבל חוות דעת שלישית.

blablash

New member
אוי ווי אוי ווי מה יהיה אתנו?

ב"ה לאן הגענו? עד רגע הלידה הרופאים טענו שייולד ילד עם בעיות חמורות, והמקרה לא בא להצביע על בעיות עם הרופאים אלא על קדושתו של הצדיק (למה יש לי הרגשה שהבנת את זה לבד גם בלי ההסבר שלי...?) זה מזכיר לי סיפור שאני אכתוב בע"ה בהודעה נפרדת...

Governor

New member
`הם הלכו לאדמו"ר שלי, והוא אמר להם

שאין שום בעיה והכל יהיה בסדר והילד יהיה בריא ושלם בגופו ובנפשו, ובאמת כך היה` קים הבדל עצום בין האדמו"ר שלך לבין בית-חולים. `פקודת בריאות העם - 1924` מחייבת כל חדר-נתוח לרשום _כל_ פעילות כירורגית ביומן. גם את אלה שנכשלו. אדמו"רים אינם מחויבים לכלול ב- log book שלהם גם את העצות שנכשלו. הילכך, ה- log book של אדמו"רים יהיה תמיד מרשים יותר מזה של בית-חולים. חכמה קטנה ביותר. `המקרה לא בא להצביע על בעיות עם הרופאים אלא על קדושתו של הצדיק` טענה מעין זו יש לאמת בעזרת controlled experiments עם double-blind tests... 0284392761

blablash

New member
זה אני (יא צי ניין)

ב"ה אני לא בדיוק מבין מה אתה רוצה. לא עשיתי השוואה בין בית החולים לבין האדמו"ר. ולא התכוונתי בסיפור הזה להלל ולפאר את שמותם של האדמו"רים. החכמה שלי באמת קטנה ביותר. אבל החכמה שלך ממש גדולה כשאתה כותב מושגים באנגלית שלא כולם מבינים. ממש א'גרויסע חכם.

Governor

New member
בס"ד. איך תבין אנגלית פשוטה אם ראשי

מערכת החנוך שלך מחרימים למודים כלליים? לגופו של ענין: אילו מלים לא הבנת? 0284392761

blablash

New member
להפתעתך דווקא הבנתי את כל המילים.

ב"ה רק לא את הקישור בינהם. ניסיון מוכח /מושלט? מבחנים כפולים בליינד, עוורים?

Governor

New member
הסבר לי מה לא הבנת

______________________________________________________________________ 0284392761

ApA1800

New member
אמממ אני לא ממש מבין בזה ככה שאולי

מה שאני אגיד זה סתם שטויות, אבל בכל אופן, לא נראה לי שילד אוטיסט סובל כל כך. נראה לי שההפלות נעשות לא בגלל ש"הילד יסבול" אלא יותר בגלל שההורים חוששים שהם לא יוכלו לטפל בו. אני אפרק את העניין למס' מקרים. ההורים פשוט לא רוצים את הילד - יכול מאוד להיות שיגידו שההורים טפשים רעים או לא משנה מה, אבל אם הם לא רוצים את הילד, ואומרים "מה עכשיו נטפל בו... למי יש כוח", אז עדיף שתהיה הפלה (ממבט מהצד. כמובן שעדיף שההורים יטפלו בו) מאשר שההורים יזניחו את הילד (שבלי ספק זקוק לטיפול מיוחד והרבה יותר תשומת לב) והוא רק יסבול. ההורים לא יוכלו לעמוד בטיפול בו - מבחינה כלכלית או אם יש ילדים נוספים וקיים חשש שהילדים האחרים יוזנחו לטובת הילד האוטיסט, אני רואה עדיפות גדולה מאוד לאדם חי שנולד, מאשר לתינוק שטרם נולד. לכן אם ההורים צריכים כביכול "לבחור" בין הילדים, ועושים את העדיפות מה עדיף, להזניח ילד אחד, או לעשות הפלה, אני רואה בצורה לגיטימית בחירה בהפלה (למרות שאפשר גם למסור לאימוץ). יש בטח או מצבים שלא התיחסתי, בכל אופן אם הורים בוחרים בהפלה אני יכול לקבל את זה בהבנה, ולפחות כרגע אני לא יכול להגיד בודאות שלא הייתי נוהג באותו אופן.

למעלה