מה דעתכם?

coco nut

New member
מה דעתכם?

קוראת אתכם ונהנית מחילופי הדיעות וסיעור המוחין בנושאים השונים שעולים כאן... רוצה להעלות לדיון סוגיה שנתקלתי בה היום..אשמח לשמוע דעתכם. ומעשה שכך היה: השבוע התקשרה אלי אם מודאגת וביקשה להביא לפגישה את בנה בן ה-14 כיוון שלדעתה אין לו מוטיבציה ללמידה ועל רקע של חילוקי דיעות ביניהם. (אני מאמנת בעיקר ילדים ובוגרים עם קשיי למידה) כבר בשיחה זו עם האם הרגשתי איתה לא נוח. היא ניסתה להכתיב לי כיצד ואיך לדבר עם הילד, ודרשה שלא אגיד לילד מה מטרת המפגש אלא אסווה אותו בכל מיני "כאילואים". אמרתי לה שזה לא מקובל עליי וביקשתי ממנה שתיתן לי הזדמנות לבחון בעצמי עד כמה נגיש הילד ומסוגל להיות פתוח לכ מה שיצא בשיחה. הם הגיעו אליי היום יחד, והייתה שיחה נהדרת ( ביקשתי מהאם מספר פעמים שלא להתערב ברוב חלקי השיחה..). אקיצר, הילד ( המאוד ורבלי ובוגר לגילו) יצא מוקסם וניכר היה שהשיחה פתחה בפניו תובנות חדשות לגבי התנהגויות מסויימות שלו. חלפה שעה קלה ואני מקבלת טלפון מהילד, שבינתיים נסע אל האבא שלו לשבת (ההורים גרושים ויש ביניהם הרבה מאוד "חתולים שחורים"- בלשון המעטה....) הילד נשמע מאוד נרגש בטלפון ואמר שהשיחה הבהירה לו דברים שלא חשב עליהם קודם והוא כבר בציפיה למפגש הבא וכו' וביקש שאשוחח עם האבא שלו. הסכמתי. שוחחתי עם האבא שנשמע אדם נעים והתעניין מה היה במפגש ומה זה קואוצינג וכיוב. לאחר שיחה קצרה איתו ביקש להפגש איתי כיוון שהוא חש ששיחות אימון עשוייות לעזור גם לו במצבו הנוכחי. כך קבענו מועד פגישה לשבוע הבא. לא עברה אפילו חצי שעה אח"כ וכבר אני מקבלת מהאמא טלפון............כולה בוכיה ונסערת. "מה פתאום קבעת להפגש עם האבא...אני לא מאמינה שנתת לו לקבוע איתך פגישה"..... לאחר שנרגעה מעט החלה לדבר איתי בטון של " אני מאוכזבת ממך"... לא הייתה מוכנה לקבל את זה שהאקס מבקש לבוא לשיחות אצלי, כיוון שהיא רצתה בלעדיות על הקשר איתי (למרות שמתחילת ההתקשרות ביננו הודיעה כי היא לא מעוניינת להיחשף וכי מבחינתה הקשר יהיה עם הבן בלבד, והיא תגיע ותשתתף בשיחות הראשונות בלבד.אך לא על עצמה ) טענה שזה נראה לה לא אתי שהסכמתי לקבל אותו לפגישות ושהיא חושבת שהשיקול שלי בא ממניעים כספיים וכל מיני סופרלטיבים אחרים שהשמיעה באזניי. כל מה שניסיתי להסביר כי אני כמאמנת נותנת מענה לכל מי שפונה אלי לעזרה (למעט מקרים מיוחדים..שזה אינו נמנה עליהם..) ושמטרת המפגשים לא יסובו סביב הקשר בינה לבינו והאינטריגות ביניהם,עלו בתוהו. בהמשך אף איימה כי מבחינתה אם לא אבטל את הפגישה שקבעתי איתו בשבוע הבא, היא עצמה תנתק כל קשר איתי ועם התהליך שיהיה עם הבן, וכל האחריות תיפול על האבא- להביא אותו למפגשים ולשלם עליהם מכיסו. לא עניתי לה לחיוב או שלילה...אמרתי שאני רוצה לחשוב על זה במהלך השבת ואחזיר לה תשובה לאחר שאשקול את הנושא לכאן ולכאן...... מה דעתכם? האם אני צריכה להיכנע לדרישות הללו? האם לדעתכם זו אינה התנהגות אתית כפי שהיא טוענת? אשמח לשמוע תגובותיכם שתהיה שבת קסומה ותודה מראש

isaacm

New member
ואני לתומי חשבתי

שאימון הוא נושא פשוט. אני לא אתעמת בטלפון, וכשאדם נסער (לחיוב או לשלילה) לא אקח אותו לכיוון של מסקנות. איומים אני מבקש לקיים מיידית ללא קשר למושא האיום, כלומר כאשר אדם אומר לי שהוא יפעל בצורה מסויימת אם [לא משנה מה], בקשתי מיידית היא לפעול בצורה הנ"ל. מה שאני משיג בהתנהלות זו שההתנהלות מולי הופכת מיידית להיות אמיתית. אין יותר איומים - כיון שאני הופך כל איום להכרזה על ביצוע - ואז אין לו כל משמעות. אם מישהו אומר לי שהוא חושב שאני פועל בצורה מסויימת ממניעים כאלה או אחרים - בהחלט ארגיש שיש מקום שאבחן את הדברים ואראה אם הם נשמעים לי נכונים. אם כן - אפעל לתיקון, אם לא - אבהיר את עמדתי ואסגור את הנושא לדיון. לא הייתי מבטיח דבר לגבי תוכן המפגשים - אם הילד יעלה נושא של קשר אצטרך להיות זמינן לו גם בעניין זה. לא ייתכן שאתן למישהו מלבד הילד לקבוע את התחומים. יהיה עלי להבהיר שהאתיקה המקצועית שלי לא מאפשרת לי לקבל כל הנחייה מגורם חיצוני והעבודה שמקצועית שלי נעשית על פי שיקול דעתי בלבד. במקרה המסויים שאת מציגה - אני מניח שהייתה לי דרך להתמודד אילו הייתי נתקל במקרה כזה, ואני לא בטוח שהיינו מגיבים בצורה דומה, מותר לנו - בגלל זה אני איציק ואת אגוז. שבת שלוה גם לך איציק

coco nut

New member
לא סתם אגוז! אגוז קשה לפיצוח...........

אז איציק...בדיוק בשביל זה עוררתי את הדיון.... איך היית מגיב אילו היית צריך להתמודד עם הכרעה שכזו?

isaacm

New member
זה לא בדיוק מה שכתבתי?

עכשיו אכתוב את אותם דברים אבל כתגובה לתיאור המקרה שלך. כשהיא מנסה להכתיב, אני מסביר בצורה פשוטה שאני עושה את עבודתי המקצועית ללא כל מקום להנחייה מבחוץ, מקווה שלכן היא הגיעה אלי, ואם זה אינו המצב, לא מתאים לי לאמן את הבן שלה. (אני לא חייב ממש לומר את החלק האחרון - אבל לידיעתך כך אני מרגיש). בשיחה הבאה, כשהיא טוענת שנראה לה שמה שאני עושה זה לא אתי, הייתי מוודא שאני מבין בדיוק למה היא מתכוונת כשהיא מדברת על משהו לא אתי, כלומר על אילו כללי אתיקה היא מרגישה שאני עובר, והייתי בוחן את זה ביני לבין עצמי ומודיע לה אחר כך אם החלטתי לקבל את הדברים כפי שהיא הציגה אותם או בכל דרך אחרת ומציג לא את האופציות העומדות בפניה כפי שהן. (אם אני חבר בארגון - יש לה אופציה להעלות את הדברים בפני הארגון, למשל). בשןם פנים לא הייתי מבטיח לה דבר על תוכן המפגשים, היא לא צד בעניין (של האימון), לא עם הבן ולא עם האב! ואני רואה את התקשור מולה בעניין התוכן של האימונים הללו כדבר לא אתי! מבחינת האיום - התגובה המיידית שלי הייתה שללא כל קשר אם בסיכומו של דבר אאמן את האב, אני מזמין אותה לראות את העניין כסגור ולפעול כראות עיניה. עד כאן מה שהתכוונתי בתשובתי הקודמת. ואז ראיתי את התגובה של יערה - ומאד אהבתי את מה שהיא כתבה. ולכן - לאחר כל הנ"ל - הייתי משלב גם את הצעתה של יערה, ובשיחה כזו, מעבר לכל מה שיערה הציעה, אוכל גם להסביר את השיקולים ואת צורת העבודה שלי. מקווה שזה מה שרצית לקרא.
איציק

Y A R A

New member
האמת?

נראה לי שמקור העניין הוא האמא. גם האב וגם הילד מבסוטים ממה שיש לך להציע להם שזה שיפור איכות החיים שלהם. איזו מתנה גדולה זו יכולה להיות! הצעתי- במקום לנהל מו"מ עם האמא, תציעי לה להתאמן על זה איתך באופן חד פעמי. תציעי מפגש של שעה, בו תהיה לה גם הזדמנות להוציא את שעל ליבה בצורה בריאה, גם לזכות לתובנות נוספות דרך האימון וגם להבין שבסוף רק היא תשלם מחיר גבוה יותר אם היא תמנע את החוויה מסביבתה. יכול להיות שדרך האימון, יוסרו ההתנגדויות, או לפחות יובנו טוב יותר. משם היא תוכל לגשת לעניין מפרספקטיבה חדשה, כזו שאפילו תסייע לכולכם להתקדם באימון. בהצלחה! יערה

אוריק3

New member
אכן ההצעה של יערה נאה..ברם אם את לא מצליחה

לתקשר איתה הייתי ממשיך את הקשר עם הנער ואביו. אין שום בעיה אתית או מוסרית. המטרה היא הנער. ובנחת

Yin

New member
מעניין התאור שהשתמשת

בשאלה שלך: "צריכה להיכנע". תשובתי היא - לא!!! את לא צריכה להיכנע, כי אין כאן קרב או מלחמה. אני חושב שיש אן שתי נקודות עקריות: 1. מי נמצא במרכז האימון? ואיך עושים שהתנאים יעזרו לו ולא יפריעו (אפילו אם מתאמנים על זה)? 2. איזה כפתור האמא הפעילה אצלך? מה את לומדת על עצמך. תהני, עדי

אני אהיה קצת שונה בתגובה שלי

...ומקווה שתקבלי את זה בהבנה. קודם כל וראשית להכל - שיחה שמעורבים בה איומים כאלה או אחרים...."סופרלטיבים" (כפי שתיארת) כאלה ואחרים - היא שיחה שאני לא מקיימת. אני מבקשת לסיים שיחה כזו ומציעה המשך שלה בצורה רגועה יותר בפעם אחרת. ולגופו של עניין - אחד הדברים היפים בתחום שלנו - הוא גם אחד הדברים הקשים והמכשילים בו. היעדר מסגרת של כללים אתיים ושל setting מקובל. חלק מזה יווצר בוודאי עם הזמן וככל שהאימון יקבל פן פרופסיונאלי יותר (וגם פורמאלי יותר) חלק (אני מקווה) ישאר פתוח ומאוורר ויאפשר תהליך גמיש התואם יותר את התנאים בתוכו נפגשים המאמן והמתאמן הספציפיים. במקרה שלך, אני חושבת (וזו דעתי הפרטית בלבד כמובן) שהיעדר מסגרת כללים מקובלת - לא פעלה לטובתך. במקצועות הטיפוליים למשל, לא מטפלים באנשים מקרבה משפחתית או אחרת - ויש בכך הגיון וסיבות טובות. אני בהחלט רואה את הקושי באימון האב, במקביל לאימון הילד. גם אם ההורים לא היו גרושים - לא הייתי מקבלת את האב לאימון אצלי אלא מפנה אותו (בשמחה) לאחת הקולגות שלי. כל זאת, כדי לאפשר מרחב עבודה מלא שלא בהכרח יתקיים אם הנער (במיוחד בגיל ההתבגרות....) יודע שגם אביו מגיע לשיחות איתך..... על אחת כמה וכמה = כשההורים גרושים ואז נכנסים גם שיקולי היחסים בין ההורים. במיוחד אז, נכון היה לאפשר לילד מרחב נקי לחלוטין, משני הוריו..... צריך להבין שמולך נמצאת אשה, יצור אנושי כמו כולנו, שחשה כעת (באופן טבעי, ובלי קשר למי שאת כאדם וכאשת מקצוע) שהאיזון (שגם ככה קשה במשפחות גרושות) הופר. בלי רצון וכוונה - ההחלטה שלך לאמן את אחד ההורים לנער הזה , במקביל לאימון שלו - לא פועלת לטובת הנער. אם טובת הנער לפניך - ואני יודעת שכך הדברים, היה צריך להתמקד רק בו ולא לאמן אף אחד מההורים במקביל, במיוחד כשהם גרושים והיחסים ביניהם מורכבים. בהמשך לקו הזה ובלי קשר לאיומים של האם (שאינם רלוונטיים מלבד שיקוף תמונת התחושות הקשות שלה) - הייתי פונה אל האב ומציעה לו, לטובת הנער, להתאמן במקום אחר. במצב הנוכחי, בו האב מתאמן אצלך במקביל לנער והאם מרגישה מאויימת, אני לא רואה אפשרות של אימון אפקטיבי לנער. אחרי הכל - חלק גדול מהאימון מתרחש בבית, בין מפגש למפגש, ובית עויין, כמו שיחווה הילד - לא יאפשר לו לשמש מגרש הולם לאימון החשוב הזה. בהצלחה ענת

isaacm

New member
התגובה שלך מעניינת

לא בגלל היותה שונה, אלא בגלל היותה שונה ( לא יודע למה תמיד יוצאים לי כאלה דברים ). כשאני קורא את התגובה שלך אני יכול לדמיין אותך "מחבקת" את שלושתם, האב האם והבן, ומסבירה להם את מה שכתבת. ואיכשהו אני יכול לראות אותם נרגעים. למדתי, בשבילי זה שיעור מיוחד. תודה. איציק

ליפט

New member
ענת, את מדהימה

יכולת ההכלה שלך, הרגישות והאמפטיה מעוררים בי התרגשות נעימה. מקום שאני מאוד נהנית להיות בו כאדם וכמאמנת. מקום נקי לגמרי. וכן, מדי פעם גם אני צריכה תזכורת. ישנם לא מעט ממסכים ומסיחי דעת, מבפנים ומבחוץ. באת לי בזמן. תודה שהארת והזכרת. ותודה לך על שאת.

tlingit

New member
ברוכה הבאה coco nut ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
נושא מרתק העלית לדיון
אני מסכימה מאד עם מה שענתוצאות אמרה, נדמה לי שגם Yin כיוון לשם. אני יכולה לשתף איתך שכשקראתי את דברייך חשבתי לעצמי שאני לא הייתי רוצה להיות במקום הזה בכלל. לא הייתי נכנסת אליו, אבל אם כן, במצב שאת מתארת, לבטח הייתי רוצה לצאת משם. נדמה לי שענתוצאות גם הציעה איך לעשות זאת בצורה הטובה והמכבדת ביותר. הבנתי שכבר קראת בפורום והכרת מעט את הכותבים ואת נושאי הדיונים
אז אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

coco nut

New member
תודה על התשובות הנהדרות שהצעתם כאן

בינתיים כבר היו התפתחויות בנושא..אשמח לספר עליהם בהמשך וגם להציג עצמי כעת מאוחר לי מכדי לכתוב... לילה טוף

coco nut

New member
וכשהייתי מוכנה להרפות........

מתפיסות, תבניות מחשבתיות מקובעות, אחיזות ברעיונות לגבי איך למה וכמה, מהאגו..... הגיע השפע! ומעשה שכך היה.... במהלך השבת גיבשתי אט אט החלטה כי נכון לכרגע רק הילד יהיה בטיפול כאשר שיתוף הפעולה המרכזי יהיה מול האם. בבוקרו של יום א' בישרתי לה זאת והיא הייתה מאוד מרוגשת ואסירת תודה. כבר באותו הערב קיבלתי טלפון מהורים של ילד שהיא הפנתה אלי ולא הרבה אח"כ טלפון נוסף מחייל שקיבל מאותם ההורים את מספר הטלפון שלי והמלצות. שתי התקשרויות חדשות...שני מאומנים חדשים! ו......אימון חשוב עבורי כל ה"דרמה" שנוצרה!!! שוב תודה לכם על האוזן הקשבת לילה טוב

למעלה