מה דעתכם?

inbale

New member
מה דעתכם?

שלשום הגיע לחדר המיון אבא נרגש שסיפר לי שהבן שלו פצוע במכונית ושהוא זקוק לעזרה להוציא אותו מהרכב. אנחנו כבר מתורגלים וישר לקחנו מיטה מזוודת החייאה ורצנו החוצה. בדרך הבנו שמדובר שילד בן 11 שנפל מסוס באחד מהמושבים בסביבה. במכונית הוא שכב עם חבלת ראש ניכרת חבלת אף וחבלות גפים עליונות ותחתונות. נזפתי באבא על כך שהוא לא הזעיק אמבולנס. האמת שזה די הרגיז אותי...האבא ניגש אליי אחר כך ואמר לי שאני לא צודקת כי הוא התקשר 101 והיה תפוס וחוץ מזה הוא אמר שזה קרה בשטח ואמבלונס לא יכל היה להגיע. האם האבא צדק? מה דעתכם - האם במיקרה כזה יש מקום לחכות לפינוי מסודר או שהסיכון בהמתנה גדול מידי? אגב הילד בסופו של דבר לאחר סיטי וצילומים בסדר גמור.

דן צ

New member
כנראה שהצדק עם האבא

במקרים האלו האינסטינקט הראשון הוא לקחת את הילד ולרוץ לבית החולים ואים הוא אמר שלא הצליח לתפוס את מד"א ובלחץ שהוא היה אני מצדיק אותו. טוב , אני הולך לישון , מחר יום גדול פתיחת המונדיאל 2002 ומשחק הפתיחה ובטח תהיה לי הרבה עבודה בפורום מונדיאל 2002 [חחחחה , פרסומת סמויה?? עדיף מהפרסומת החדשה שמתנוססת לה כאן בתפוז בתחתית הדף ומעצבנת נורא] אז לילה טוב

nsr

New member
../images/Emo5.gif

אי אפשר לבטל את הפרסומת המעצבנת הזו??

paradan

New member
אפשר../images/Emo2.gif

התקנתי לפני כמה ימים את התוכנה norton internet security. בתוכנה זאת יש אפשרות לחסום פרסומות מאתרי אינטרנט - מה שחוסך גם לא מעט זמן בהטענת האתר. הקיצור תוכנה מומלצת.

inbale

New member
איתן עליך כבר כתבתי..

אמרתי פה בפורום שמאז שראית אותי לא נכנסת אז קיבלת הרבה יותר מ פששששששששש אבל זה בסדר סלחתי לך..יש לך תירוץ טוב....

אופס...

ודווקא מאז שחזרתי ניסיתי (וחשבתי שהצלחתי) להשלים את כל מה שפיספסתי :) כנראה שבאמת פיספסתי

אנחנו מפנים

בדר"כ לתל השומר אסף הרופא לפעמים גם להדסה עין כרם הדסה הר הצופים שערי צדק(נדיר יותר) קפלן(לא כל כך נפוץ) וולפסון בלינסון(נדיר) ולפעמים מקרים של ילדים לשניידר לפי דעתי אנחנו התחנה בארץ שמפנה להכי הרבה בתי חולים

chanand

New member
גם לי קרה ש101 היה תפוס.

היתי מעורב בת.ד. (לא, לא נהגתי, סתם טרמפיסט שנדפק) התקשרתי למד"א כי חבר שלי היה תקוע (כל האוטו נמעך עליו) והיה תפוס, אבל אחרי 2-3 צלצולים הצלחתי. כנראה שלא לכולם יש את הסבלנות לחייג עוד ועוד בזמן שמכרם נמצא במצב לא טוב...

ITAYF

New member
קשה לבוא בטענות לאבא......./images/Emo104.gif../images/Emo121.gif

כי סביר להניח שהוא מאוד נלחץ ולא ידוע לנו הידע ה"רפואי" שלו. שומעים כל הזמן על בעלי מקצועות רפואיים כשהמקרה נוגע לילדים שלהם הם שוכחים את כל התורה ופועלים לפי אינסטינקטים. בכל אופן למקרה כזה של נפילה מסוס קיים חשש לפגיעת עמש"ץ + ראש ולכן עדיפות לפינוי מסודר ..(לדוגמא ידוע מאוד של השחקן "סופרמן" = כריסטופר ריב שיושב בכסא גלגלים לאחר שנפל מסוס) לגבי העבירות בשטח...זו בעיה...אבל תמיד יש אפשרות לפינוי מוטס או ע"י אמבולנס שטח ( נדמה לי שיש בסניף ראשל"צ).. לגבי אי זמינות 101 אפשר לנסות 100 או 102 ...

medic001

New member
חוסר אונים

בכל מקרה חירום יש שלושה שלבים פניקה חרדה וחרטה האב היה לחוץ היה -- בפניקה הוא היה חרד למה שיקרה לבן ועכשיו הוא מתחרט על מה שעשה. לעיניינו------- 101 תפוס חייג שנית חלוץ פזיז ולא מקצועי עלול לגרום לנכות (לפעמים עדיף מאשר לחכות שעה בשטח). למד"א קיימים רכבי שטח 4*4 גם באיילון וגם בלכיש. לרכבי מד"א עבירות שטח די גבוהה וניתן להתקרב לארוע. זמינות צוותי מד"א באזורים היא די גבוהה (קיים גדוד כוננים --- הצלה) במקרה כזה לא שווה לפנות עצמאית---לפחות היה חובר עם אמב´ ותזהרו שם בחוץ. מיכאל

למעלה