מה דעתכם?

מרב נוב

New member
מה דעתכם?

בישלתי ברוקולי.
לא זרקתי את המים כי חשבתי לעשות בהם שימוש חוזר.
למשל לבשל בהם אורז.
או להשרות בהם עדשים.
היש עוד רעיונות?
 

RSPA

New member
מה יש במים האלה? לי לא ברור ולכן קשה לי לתת

המלצה מה לעשות איתם.
למעט, שניתן להשקות איתם את העציצים בבית.
בפעם הבאה עדיף לא לבשל ברוקולי במים אלא לאדות אותו.
 

מרב נוב

New member
מה הכוונה?

המים מורכבים ממימן וחמצן.
ויש בהם כל מה שיוצא מברוקולי לאחר בישול. ובוודאי סידן , כמה ויטמינים שברחו ומספר חיידקים.
מקובלת עלי הצעתך לאדות במקום לבשל , איך עושים זאת?
וגם רעיון השקיית הצמחים שאת זה אני עושה, ממילא בכל פעם שיש לי מים לשימוש חוזר, מתקבל באהדה.
אני משוגעת-מיחזור (לא רק מיחזור מים).
 

RSPA

New member
הכוונה שאני לא יודע מה יוצא /אם יוצא

מהברוקולי למים.
בקשר לאידוי > אפשר לשים את הברוקולי במסננת שמתלבשת טוב ומונחת על שפתי סיר כלשהו שלתוכו מכניסים מים ומרתיחים אותם. את המסננת מכסים במכסה של סיר ונותנים לזה להתאדות עד שהברוקולי מתחיל לשנות גוון או מתרכך. כדי לעצור את התהליך מעבירים את הברוקולי לסיר עם מי קרח /מים קרים.
 

מרב נוב

New member
עכשיו מבינה. תודה.

מה שיוצא מהברוקולי למים הם הויטמינים
(כך למדתי מקריאה, לא פגשתי אותם)
 
אני לא בטוח שנשארים ויטמינים

יש סיכוי שבגלל חום הבישול הם נהרסים?

מהפעם האחרונה שבישלתי ברוקולי זכור לי שהמים קיבלו קצת צבע וריח מאוד עדין של ברוקולי.
 

מרב נוב

New member
אם ויטמינים נהרסים בעת בישול

לא כדאי לבשל בכלל.
גם לא מרקים.
למי הברוקולי יש אכן צבע ויש ריח .
העדשים שבישלתי במים אלו, יצאו טעימים.
היתרון לבשל במים שהושרו בהם זרעים או בושלו בהם ירקות/זרעים, הוא הטעם שעובר למים.
אין צורך לתבלם
וכמובן יתרון המיחזור..
 

27182

New member
לפי הנתונים של USDA

אין כמעט איבוד ויטמינים בבישול ברוקולי.
 

Gidi Shemer

New member
אני מניח של 27182 יש טבלת השוואות טובה

אבל אם אתה לא מוצא טבלת השוואות נתונים, תמיד אפשר להשתמש באתר הזה:
http://nutritiondata.self.com/foods-Broccoli000000000000000000000.html

ולראות את כמויות הנטוריינטים השונים 0כולל פירוט ויטמינים) לגבי על ירק, פרי ודבר מאכל אחר בצורות האכילה השונות שלו
 

RSPA

New member
איך משווים שם בכמויות?

נניח שאני לוקח גבעול אחד של ברוקולי חי שמשקלו 100 גרם. אני מניח שכשהוא יוצא מבישול משקלו שונה. אז איך קובעים איזה משקל כדי שנוכל באמת להשוות את הנתונים של הנוטריינטים השונים ?
האם Serving חי זהה ל Serving מבושל למרות שמשקליהם שונים (כפי שעולה מהנתונים שם) ? האם ניתן להשוות סרבינג לסרבינג ?
 

RSPA

New member
יש לי עם זה בעיה

מזון מבושל משנה ממשקלו במהלך הבישול (למשל: אובדן או ספיחה של נוזלים). כך לדוגמא בשר מבושל במשקל 100 גרם הוא בעצם מה שהיה קודם בשר חי במשקל 120 גרם. ירקות מצד שני סופחים נוזלים כך שברוקולי מבושל של 100 גרם היה קודם מאה מינוס X גרם כשהיה חי.
אם אשווה 100 גרם מבושל ל100 גרם חי זה יטה את התוצאות. הלא כן ?
לא יודע. צריך לחשוב על כך עוד.
 

RSPA

New member
הנה משהו שיכול להסביר את הבעיה שיש לי

אמנם זה מכיוון קצת שונה אבל הענין דומה.
grasasyaceites.revistas.csic.es/index.php/grasasyaceites/article/download/746/737
 

Gidi Shemer

New member
יש לך שתי אפשרויות בסיסיות

בהנחה שחשוב לך לדעת אם וכמה ויטמינים (או נוטריינטים אחרים) נעלמים/הופכים זמינים, אתה יכול לעשות אחת מהשתיים.

1. לבדוק לפי הטבלאות הנ"ל מה הכמות של כל נוטריינט פר 100 גרם. ברור שאחרי הבישול המשקל שונה (גדול או קטן יותר) ותצטרך לאכול יותר (או פחות) מהתוצר המבושל כדי להגיע ל- 100 גרם. עם זאת, אתה יכול לדעת שפר 100 גרם יש יותר או פחות נוטריינטים, מה שיאמר לך כמה אבד (או הפך זמין).

2. לבדוק פר serving שזה קצת מתאים יותר בשביל לבדוק מה אתה בדיוק אוכל. במקרה הזה, אתה יכול להגיד "לא משנה לי כמה זה 100 גרם ברוקולי. משנה לי כמה נוטריינטים אני מקבל אם אני אוכל כוס אחת של ברוקולי טרי מול מבושל".


כל זה כמובן בהנחה שזה חשוב לך. אני אישית מעולם לא בדקתי ולא אבדוק בדיוק כמה יש בכל דבר. מעניין אותי להביט באופן כללי כדי להכיר אילו מאכלים עשירים באילו נוטריינטים ואני אשתדל בגדול לאכול את אלו שתורמים לצריכה הרצויה. לא מעבר לזה.
 

RSPA

New member
גם לי אין כוונה לבדוק בשגרה בדיוק מעבדתי.

הדבר עניין אותי יותר במישור העקרוני. אך במישור הפרקטי אני אנהג בדיוק כמוך.
תודה.
 

27182

New member
לפי נתוני ה-USDA

בברוקולי מבושל ובברוקולי נא יש אותה כמות מים, כך שאפשר להשוות 100 גרם מול 100 גרם. במזונות אחרים אפשר לחשב את ההשפעה של הפחתת או תוספת המים לפי הנתונים.
 
למעלה