מה דעתכם?

RSPA

New member
תודה. לכאורה נפתרה הבעיה, אבל - לא.

קודם כל תודה על כך שרק עתה שמתי לב לנתון של המים באתר הזה.
לעצם הענין: אם ניקח 100 ג' ברוקולי חי ונבשל אותו - לא נקבל 100 ג' ברוקולי מבושל. נקבל יותר בגרמים ובהפרש הזה מתבטאים כנראה הבדלי כמויות המים.
אם תיקח ותשווה 1/2 כוס תגלה שיש מיד הבדל במשקל עפ"י הגדרות האתר בין 1/2 כוס טרי ל1/2 כוס מבושל.
 

27182

New member
עיזוב את המשקל של "חצי כוס"

כאשר משווים 100 גרם מול 100 גרם, כמות המים זהה, מה שאומר שהברוקולי לא סופח מים בבישול. תשווה מול אורז למשל, שם רואים שלאחר בישול כמות המים ב-100 גרם אורז מבושל גדולה בהרבה מאורז לא מבושל.
 

RSPA

New member
מצטער. זה לא משכנע.

גם הדוגמא לגבי האורז.
אם אני בוחן 100 גרם אורז ארוך חום מבושל אני מגלה שקרוב ל-70 אחוז זה מים. אני יכול להניח ש משהו סביב ה-70 אחוז מים אלה מים שהאורז ספח תוך כדי הבישול. כלומר שמשקל האורז לפני הבישול היה בסביבות ה- 30 גרם.
אם נבחן 30 גרם אורז כזה raw נראה שיש בערך 3 גרם מים. כלומר אורז סופח בבישול "הרבה מים".
וברוקולי כנראה סופח קצת /הרבה פחות אבל לא בכלל כלום.
כך אני רואה את הדברים ואשמח אם תעמיד אותי על טעותי.
 

27182

New member
חישוב פשוט

אם ב-100 גרם מזון לא מבושל יש C גרם מים, ובבישול 100 גרם יש ספיחה של X גרם מיים, אז נקבל 100+X גרם מזון עם C+X גרם מים. כעת, אם ניקח 100 גרם של המזון המבושל נקבל שכמות המים היא

D=100/(100+X)*(C+X)=C+(100-C)*X/(100+X)

כאשר הביטוי
(100-C)*X/(100+X)
הוא אי-שלילי, ושווה ל-0 רק כאשר X=0.
לכן אם C=D אז בהכרח X=0.
 
למעלה