מה דעתכם?

מה דעתכם?

מצ"ב לינק לכתבה שפורסמה באתר פרוגי, אתר ישראלי לצעירים וצעירות. הכותרת לכתבה היא: "פריטי הלבוש שיעשו אותך לוהטת בקיץ".

אני חייבת לציין שבסוף הכתבה נכתב: "בנות, הגוף שלכן הוא שלכן. חשוב לזכור כי אם מחשוף - אז לא בכל מחיר וכך גם פריטי הלבוש שבחרת ללבוש. אסור לתת לכל אחד לראות את גופכן. אל תקחו סיכונים ואל תעשו שטויות. דאגו לעצמכן ותאהבו את עצמכן. האייטם נכתב על ידי צעירה וכל כולו נעשה בהומור."

להלן ציטוט מדף הפייסבוק של "בואי אמא" בקשר לכתבה:
"נערות יקרות,
אתמול עלתה כתבה באתר פרוגי (אתר לבני נוער) על עשרה פריטי הלבוש שיעשו אותך (הנערה) לוהטת בקיץ.
הכתבה כללה פרטי לבוש כמו "השורט הבלתי נראה" ו"צמוד כראוי: טייץ", ו"גופיות ספגטי" אשר בין יתרונותיהן שהן גם יכולות להראות את המחשוף שלך וגם מבליטות וצמודות ומתאימות להכל.
להלן כמה ציטוטים מהכתבה:
"זכרי שכמה שיותר קצר יותר מושך"
"החלטתם להיפגש במקום יותר יוקרתי לפני שניגשים לעניינים, אז חצאיות מיני הן פה בשבילך"
"בנים תמיד מחפשים בנות על החוף וזו ההזדמנות שלך להראות כמה שהגוף שלך שווה".
ויש עוד מבחר פנינים בסגנון.

ברשותך נערה יקרה, להלן הרשימה שלי ל-10 פריטי הלבוש שיעשו אותך לוהטת בקיץ, בחורף, בסתיו ובאביב:
1. תבונה- תכונה מושכת מעין כמוה. זכרי שכמה שיותר תבונה ככה יותר מושך.
2. ביטחון עצמי- זה אולי פחות חשוף ממיני אבל זה לוהט כי אין הרבה כאלה.
3. אהבה- בעיקר אהבה עצמית. ככה את לוהטת כל הזמן בעיני עצמך. וזה מה שחשוב.
4. "לא אכפת לי מה יחשבו עלי" הוא פריט לבוש טוב שהולך בעיקר עם "נו, כולם עושים את זה".
5. דעה- כן, להיות נערה זה לא פשוט, לחץ חברתי בהחלט יכול ללחוץ. אבל רק אם תאפשרי לו. את יכולה לבחור שלא להילחץ. זה ככה פשוט.
6. תחומי עניין- כל גבר(אמיתי) יחשוב עלייך פי אלף יותר אם תגרמי לו לצחוק, מאשר אם תנופפי במחשוף שלך.
7. אישיות- אישיות הוא פריט לבוש מיוחד ומקורי. אם תלבשי אישיות תמשכי אלייך בני אדם מעניינים.
8. אושר- לא ניתן להשיג אותו בחנויות, אבל את יכולה להשיג אותו בחינם. מתי שתרצי.
9. גאווה- היי גאה בעצמך, אין יותר מושך מראש זקוף וגאווה בעיניים.
10. מחיר- לפי אתר פרוגי מה שמעניין אותך בחיים הוא איך להפוך לאובייקט מיני ברור ומפתה, על מנת למשוך אלייך גברים רבים ולהשוויץ בגופך השווה. אם תלכי לפי עצתם אין ספק שהרבה גברים ירצו את גופך. אם זה מה שאת מחפשת, תבדקי למה זה מה שאת מחפשת בגיל כזה. אבל כדאי שתדעי, זה לא מה שיגרום לך להרגיש אהובה, להפך. זה שגברים ירצו את גופך לא אומר שהם יאהבו אותך.
אל תורידי את ערכך בעיני עצמך, דעה של אחרים היא רק דעה של אחרים והיא לא חשובה יותר מדעתך.
תאהבי את עצמך כך תמיד תהיי אהובה."

מה דעתכם?
יש לי ילדה בת 8, אני מלמדת אותה להבחין בין רע לטוב, לעשות לעצמה את הבחירות שנכונות לה ואני מקוה שכשהיא תגיע לגיל הזה, היא תעשה את מה שנכון לה.

אני אמא חרדתית ורוצה לעצור את הזמן ולא להגיע לגיל ש.... אפשר להתחיל

בקשה

אפשר שתפרסמי את ההודעה שלך בפורום נוסף או שאפשר לקשר להודעה שלך מפורום אחר?
אם את לא מעוניינת, האם אני יכולה להעתיק את תוכן ההודעה שלך בפורום אחר (לא לקשר אלא להעתיק את התוכן)?

אין בעיה, תעשי מה שמתאים לך, לי לא נוח לשים

בפורום שאני לא מכירה, אז תעשי מה שבא לך. איזה פורום זה?

רזאי

New member
נגעת לי במקומות רגישים.

הקטנה שלי בת שבע, ואני די חוששת מהעתיד.
אני מכירה משפחה ששני ההורים בה משכילים ועובדים במשרות מאוד רציניות. הם לא מייחסים חשיבות לחיצוניות, ומגדלים את הילדים שלהם בצורה דומה לזו שאני מחנכת את שלי. יש להם ילדה בת 14, שמתלבשת בדיוק כמו בסיוטים שלי. זה בטוח לא בא מהבית, וגורם לי לחשוב ששום דבר שאני אעשה לא מבטיח הצלחה.

אוי

אוי, קשה לחשוב על כל מה שעלול לקרות לבנות... כשהבת שלי היתה בת שנתיים וחצי היא ראתה לראשונה ילדה עם נעלי עקב, משהו בסגנון נעלי פלמנקו. היא פשוט התלהבה מזה בצורה מטורפת ודרשה מיד גם כן כאלה. היום היא בת שש וחצי ויש לה בארגז התחפושות נעלי עקב כאלה מפלסטיק של נסיכות דיסני. היא עדיין רוצה נעליים אמיתיות לפעמים אבל מבינה שאין לה סיכוי. אני לא רוצה לחשוב מה יקרה כשהיא תרצה להתאפר.

עוד סיפור: בשכונה הקודמת שלנו היו שתי ילדות די צעירות ששיחקו בחצר במשפחה, עם עגלת תינוק ובובה בפנים וכל זה. אבל הן היו לבושות כמו מבוגרות, עם מגפי עור שחורים ועגילי חישוק ולפעמים אפילו איפור, כמובן לק. הן עוררו בי תמיד את התחושה המעיקה שהן לא סתם ילדות תמימות שמשחקות באמא אלא ילדות לא תמימות שמתאמנת בלהיות teen mums, מה שלא בלתי נפוץ באזור שלנו.

גם אני מכירה משפחה דומה לזאת שתיארת, ודי ברור שבמקרה שלהן הבגדים של הנערה הם מרד בהורים.

אני חשבתי דברים דומים מאוד לאלה שאת כתבת, נירית. הסכמתי עם כל מלה. אבל אני בעצמי לא הייתי נערה קלה בכלל. לא בכיוון החושפני והמחפצן של הטקסט המחריד הזה, אבל בדרכים אחרות שלא עשו להורים שלי חיים קלים. זה גורם לי לחשוב פעמיים לפני שאני מבקרת התנהגויות שלא מוצאות חן בעיני. בתור נערה נכנסתי לסיטואציות מאוד מסוכנות ולפעמים באמת נפגעתי, אבל זה חלק מהחיים ואני שמחה שההורים שלי לא הצליחו לשמור עלי בצמר גפן.

הסתובבתי עם הקטנה שלי (9) היום והיא ראתה זוג

עגילים שמצא חן בעיני ואמרה שחבל שאין לה חורים.
היא לא ממש העזה לבקש לעשות חורים אי פעם כי היא מכירה את הגישה שלי ושל אבא שלה... אז חזרתי ואמרתי לה שלי אישית זה חבל שבשם היופי אדם צריך להטיל מום/להשחית (השתמשתי במילה Mutilate) את גופו.
ושתבינו, לי יש חורים מגיל 5 בערך אבל אני לא עונדת עגילים באופן קבוע כבר מגיל הנעורים ויוצא שאני עונדת עגילים אחת לשנה בקושי באירוע מיוחד (יש לי כמה זוגות ספורים).

קשה לי מאוד עם השאיפה כיום ליופי כאילו זה הדבר הכי חשוב שיש ובלעדיו אתה כלום. מה גם שאידיאל היופי מעוות בעיני. כל העיסוק המוגבר בתפל הזה הוא פשוט עצוב.
(מתקשר לכתבה שהיתה השבוע ב״הארץ״ על ניתוחים פלסטיים שעוברים את גבול הסביר וממש מעוותים את המנותחים שממשיכים לחתור ללא לאות למראה צעיר ויפה).

רזאי

New member
לחברה של הבת שלי היו נעלי עקב בגיל 5.

דודה שלה קנתה לה אותן באקססורייז והביאה לה במתנה. לאמא שלה לא עזר כלום. ברגע שהנעליים היו בידיים של הילדה, היא התעקשה לנעול רק אותן. הקטנה שלי רוקדת פלמנקו,כך שהיא יכולה להשביע את רצונה בנעלי עקב בלי להרוס לעצמה את עמוד השדרה באופן קבוע.
אני גדלתי בבית דתי. חלק מהיציאה שלי לחופשי היתה גם התנהגות ולבוש מאוד פרובוקטיביים. אני מקווה שהבת שלי לא תרגיש צורך למרוד. עם הבנים עברנו (ועוברים) את גיל ההתבגרות בצורה קלה יחסית. אני חוששת שזה פחות פשוט עם בנות.

מישהו צריך לקנות לה את הבגדים

אלא אם כן היא לווה מחברות (מה שלא נראה לי). מה שאומר שאין מצב שההורים לא שותפים לעניין הזה.

רזאי

New member
לא קשה לשנות את הבגדים

המהוגנים שההורים קונים לבגדים לא צנועים בעליל. מספיק לקחת את הטייץ הקטנים שאני קונה כדי ללבוש מתחת לחצאית, ולהחליט שאלו מכנסיים...

רזאי

New member
הן מורידות את החצאית מחוץ לבית

ושמות אותה בתיק. כנ"ל עם החולצה שמסתירה גופיה. ראיתי את זה כמה פעמים ברחוב שלנו.

Mottek

New member
נראה שהורידו את הכתבה מהאתר

וטוב שכך. גם אני בצעירותי התלבשתי פרובוקוטיבי, אבל זה היה בעיקר כשיצאתי לבלות. אחרי הצבא כבר הפסקתי להתלבש ככה וגם עשיתי הרבה דברים אחרים שאולי עדיף לא לפרט... אבל אני חושבת שהתפיסה שאת לא צריכה להיות יפה/פצצה בשביל למצוא בחור הוא עניין של בגרות ושל בשלות מסויימת.
בכל מקרה מאוד אהבתי את התגובה של "בואי אמא". אין לי בנות, אבל אני מקווה שאני מצליחה ללמד את הבנים שלי לא להסתכל בקנקן אלא במה שיש בו.

מזעזע משהו

בדיוק דיברתי על זה אתמול עם אחת הסייעות שלי, שלא מצליחה להבין את כל אלה שהולכות עם המכנסונים-בעיני זה מזעזע בכל גיל.

אהבתי את הרשומה שהוספת עם הטיפים הנכונים יותר!

אויש תנוחי "בואי אימא"

בחיי, שאני לא מסוגלת לסבול פסטים מתנשאים שמלאים בהטפות מוסר.......הפוסט הזה מלא בדברים הנכונים שמועברים בצורה שמעוררת בי אנטוגנוזים שבא לי לצרוח, כל כך מתנשא ולא מתאים בכלל לבנות נוער באשר הן.....
אני לא מכירה בת נוער אחת שתרצה לשמוע הטפה כזאת או שתשנה את דעתה ותגיד "וואלה, יש לי תבונה, לא איכפת לי מה חושבים עלי מה זה משנה שאני גבוה/אין לי ציצים/תלתלים/רותם לא הסתכל עלי היום/למה אין לי את הרגליים של בר רפאלי......"
כדי שגבר ירצה אישה, כדי שאישה תמשוך גבר, ע"ע סעיף 6,7,10 צריך גם את המחשוף, החיוך והמיניות וגם את האישיות, הבטחון והתבונה. כל אישה יודעת את זה....... למדנו את זה על בשרנו ואין טעם שנשקר לבנות שלנו.

נירית, אני מבינה את החרדתיות ואת הדאגה, אני זוכרת שהאחיין שלי נולד, אני ואחותי דיברנו על העתיד "אני צריכה לדאוג כל החיים איפה הבן שלי יתקע את הבולבול שלו" היא אמרה, עניתי לה "אני אצטרך לדאוג כל החיים לכל הבולבולים שירצו להתקע בבת שלי....."
אותי הזינחו נפשית וחומרית בגיל הנעורים. אסרו עלי לעשות שום דבר שבנות בשכבה שלי עשו ואם מרדתי עשו לי את המוות. אימא שלי לא לימדה אותי להיות מלאת ביטחון, לא אמרה לי שאני חכמה, לא לימדה אותי לשים מסקרה או להבחין בין טוב לרע או אמרה שאני יפה/נחמדה/מיוחדת, ולכן אני חושבת שבגיל הנוערים חשוב להתנסות באופנות שונות( למשל לקים בצבע שחור או גי'נס קרוע), יש תכתיבים מטופשים של בני נוער שאפשר ורצוי להכנע להם (למשל לצבוע את השיער בורוד או לנסוע לטיול סקי של 3 ימים). זה בסדר גמור שבנות רוצות להיות שקועות במראה שלהן או לא..... והתפקיד שלנו בתור אימהות קשה במיוחד, כי בו זמנית אנחנו צריכות לעודד, לתמוך וללמד אך לפרוש כנפיים ולעוף, וללמד אך להפעיל שיקול דעת, ללא ללכת אחרי העדר ולהזהר מבולבולים שרוצים להתקע בה......

יש סוגים שונים של התעסקות בחיצוניות

הרבה בני נוער עסוקים במראה שלהם, כמו הרבה מאוד מבוגרים. השאלה היא לא העיסוק בחיצוניות אלא התחושה שזה הדבר הכי חשוב, שעל פיו שופטים את האדם. וגם האמונה שחיצוניות צריכה לשדר מיניות. אפשר להיות יפים באופן שהוא לאו דווקא מיני או פרובוקטיבי. וגם לא חושבת שיש משהו רע בפרובוקטיביות - רק צריך לדעת להתנהל בתבונה עם המראה הזה ולקחת אחריות.

גם אמא שלי לא לימדה אותי להתאפר ובאמת מעולם לא התאפרתי, עד היום. היא גם לא לימדה אותי ללכת על עקבים, ועד היום אני לא יודעת. לא מרגישה שהפסדתי משהו. למעשה, אני מרגישה שהרווחתי בענק, כי הבחירה בפשטות היא הבחירה לאהוב את עצמי כפי שאני.

אני לא חושבת שיש סתירה בין לפרוש כנפיים ולעוף לבין להפעיל שיקול דעת ולא ללכת אחרי העדר. מי שהולך בעיוורון אחרי העדר לא פורש כנפיים ולא חופשי.
אגב, לדעתי יש חשיבות עצומה לסיפורים אישיים, ואני בטוחה שנערות שייחשפו לסיפורים של נשים חכמות, עצמאיות ומצליחות יקבלו מהן השראה. להיות סקסית זה לא הדבר הכי חשוב בעולם.

להיות סקסית זה חשוב

אבל ההגדרה של סקסית כלכך מעוותת בימנו, שהרבה אנשים חושבים שעל מנת שאישה תהיה סקסית היא צריכה מחשוף/לק/שיער צבוע/לשקול 50 קילו.......
להיות סקסית זה חשוב מאוד, לכל אישה בכל גיל אבל כל אישה מגדירה את הסקסיות שלה אחרת, וכאן בעצם לדעתי מגיע התפקיד שלנו, בתור נשים ואימהות. להסביר מה זה סקסי, אך להיות סקסית. אך ומתי זה בסדר ללכת אחרי העדר (כי לפעמים זה בסדר), אך לפרוש כנפיים ולעוף, ואך להודיע שהכנפיים שבורות וצריך לחזור הבייתה. ובהחלט יש הבדל בין לפרוש כנפיים ולעוף לבין ללכת אחרי העדר.

ואני מסכימה לגמרי לגבי הסיפורים האישיים. לי היה צורך עצום ללמוד אך להתאפר, בעצם אך לשפר את המראה החיצוני שלי. חלק מהתפקידים של אימא זה להסביר ולהדריך אך (או למה לא) להתאפר, להתאים את הבגדים לגוף, אך לדבר עם המין השני, והכי חשוב לדעתי, בדיוק כמו כתבת, אך להתנהל בתבונה עם המראה ולקחת אחריות.

noaronen1

New member
נכון, אבל את גם שוכחת משהו לגבי הגיל הזה

בגיל הזה, הדבר הכי חשוב הוא החברה. הכל מסתובב סביב מה יגידו, עם מי נהיה? זה גיל שחברים וחברה הם הדברים הכי חשוב. תמיד יהיו יוצאי דופן, אבל יש שלבים בחיים. ואנחנו גם היינו שם וגם רצינו לדעת שמקבלים אותנו. וכמו שאחרות כתבו, חלק מללמוד ולהבין מי אנחנו זה להתנסות בכל מיני דברים. וגם לשבור את הכללים של ההורים וללבוש דברים בוטים בכוונה.
אצלי האמת זה קרה אחרי הצבא - באוניברסיטה. שברתי את הכללים כי הרגשתי שאני חייבת! שנמאס לי להיות ילדה טובה.בתיכון מעולם לא עשיתי צרות להורים שלי. ואני שמחה שזה קרה באונ'.

forglemmigej

New member
את אמא מקסימה אשריה של בוני ..

הורים תמיד מנסים לעשות את הטוב ביותר עבור ילדהם ,הענין הוא שזה לא ספר מתכונים אלא ניסיון שנלמד ונרכש עם הזמן שעובר , לכל ילד יש אישיות משלו וצריך גם את זה לקחת בחשבון, לילדים מאותה משפחה יש אופי שונה בתכלית אחד מהשני , מה שאני ניסיתי להעביר לילדי זו התבוננות בחיים לפעמים כאילו צופה מהצד, מעין משהו זני כזה, הדברים קורים כי הם קורים ברוב המקרים אין לנו השפעה עליהם.
אני חושבת שגם ילדים שרואים שההורים שלהם חיים בצורה מסוימת עושים בסופו של דבר את אותו הדבר ,נניח אי אפשר לדרוש מהורים שמעשנים שהילד לא יעשן כשיתבגר, הורים שקוראים הרבה יש להניח שגם הילד יקרא, שמדברים יפה, שלא מקללים אותו הדבר , שחיים בצניעות ,אותו דבר, זהו לא דבר אחד דרך חיים ,מה שכן אם את לא אוהבת משהו , נניח התספורת האיומה שכולן עושות עכשו כמו שהיה לנומי רפאס בנערה עם קעקוע דרקון , אלף כל, נומי רפאס יש רק אחת ,צריך להיות כל כך יפה כמוה לעשות תספורת כזו , זה היה חלק מהדמות גותית עלאק , כשאני רואה כל מיני נשים ונערות בכל מיני גילאים עושות את זה זה פשוט פתאט אי אפשר להוציא את זה מהקונטקסט , כולם מנסים להראות את הדרך ויש להניח שמה שאת חושבת לנכון וטוב ככה הוא , אני עכשו כשהילדים שלי גדולים הכי שמחה בחלקי שהם לא עשו עגילים, צבעו שיער,לא עשו סמים , לא שותים בצורה מוגזמת , אוכלים בריא,עושים ספורט, יש להם חברים טובים , הם אנשים טובים בעצמם לא מחפשים את עצמם בכל מקום והכי חשוב מתבוננים בחיים כי שום דבר לא מובן מאליו.

למעלה