מה דעתכם?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לטוב ולרע, הוא היה אייקון מוסיקלי ששינה במידה רבה את פני המוסיקה הישראלית. את זה אי-אפשר לקחת לו רק בגלל שהיה פחות מוצלח בחייו הפרטיים כאדם.
יפה לו, שילמדו בבית הספר למוזיקה את תורמתו לתרבות המוסיקה.

שמלת תחרה1

Well-known member
אני בעד. איך שלא נהפוך את זה, מדובר באייקון תרבותי בתקופתו/דורו. אחד ששינה את פני המוסיקה הישראלית באותה תקופה, אולי לדורות, והשפיע על מאות אלפי אנשים (לטובה) עם המוסיקה שלו.

אז נכון, היו גם צדדים פחות יפים בחייו. אבל האחד לא מאיין את השני בעיני. אני לא קורא לרחוב על שמו בגלל שאני רוצה שילדיי ייקחו דוגמה ממנו בכל דבר ועניין, אלא כפי שנאמר כאן למעלה, בגלל לצורך זכרון תרבותי-קבוצתי.

לגבי השאלה מה אסביר לילדי, ראשית אסביר להם מדוע הוא נבחר לקבל רחוב. זה כאמור, קשור להיותו אייקון תרבותי-מוסיקלי ולא לשום דבר אחר. אם נרחיב את השיחה, בהחלט אסביר להם גם את צדדיו הפחות יפים ונדבר עליהם, תוך שננסה ללמוד מהם ולהפיק לקחים.
הזוי.
אייל גולן לא נאשם בדבר.
ומחמרים איתו מחרימים אותו,
זוהר אגוב נאשם, ישב בכלא, פגע בנשים, התאבד,
יקראו רחוב על שמו?!

יתכן בגלל זוהר מחמירים עם גולן?

יש כמה סיבות טובות שלא ליקרא ככר ברמלה ע"ש זוהר ארגוב
1. הוא בכלל תימני... ולמה תימני צריך שיקראו רחוב על שמו ?
2. הוא היה זמר מזרחי... והאשכנזים בכלל לא קנו את הקלטות שלו.
3. הוא לא אשכנזי בכלל ולא אשכנזי למה לקרא על שמם רחובות???
4. אני הייתי קוראת את שם הרחוב ברמלה - יצחק רבין - לא מגיע לא?
5. למה זוהר ארגוב ולא נגיד - שמעון פרס??? מה שמעון פרס לא ז"ל???
6. הוא תימני.

נסיך.333

Well-known member
זמר קסטות ששר לקהל מסויים??
כאלה שעל העצים אולי? אוכלים בננות?
אני בטוח שהסרוב בא רק בגלל גזענות

אפרת10512

Well-known member
הסרוב מגיע מהמקום שזה לא ראוי שרחוב יקרא על שם אדם עם עבר לא מפואר כמו שלו, אנס, ישב בכלא על אונס, סמים קשים, כשתסביר לילד על שם מי נקרא רחוב זוהר ארגוב מה תאמר על חייו של זוהר ארגוב?

נסיך.333

Well-known member
הסרוב מגיע מהמקום שזה לא ראוי שרחוב יקרא על שם אדם עם עבר לא מפואר כמו שלו, אנס, ישב בכלא על אונס, סמים קשים, כשתסביר לילד על שם מי נקרא רחוב זוהר ארגוב מה תאמר על חייו של זוהר ארגוב?
אגיד שהרחוב לא או כן נקרא על שמו לא בגלל שהיה "זמר קסטות" או "זמר של קהל מסויים" כשהכוונה ברורה באיזה קהל מדובר

שחר 676

Well-known member
אני בהחלט מסכים איתך שחלק מן הגולשים כאן מתנגדים לקריאת רחוב על שמו מפאת מוצאו המזרחי - אך את זאת הם מסתירים עמוק בסתר ליבם.....הגזענים.

שחר 676

Well-known member
זמר קסטות ששר לקהל מסויים??
כאלה שעל העצים אולי? אוכלים בננות?
אני בטוח שהסרוב בא רק בגלל גזענות
וואלה אחי , לא מסכים איתך במקרה זה.
למיטב ידיעתי ארגוב היה נרקומן אשר תחום הפלילים לא היה זר לו.

אני שונא גזענות וגזענים וחלק מהגולשים כאן הם ארכי גזענים אבל במקרה זה אין ספק שלא הייתי תומך בקריאת רחוב על שמו.

דיברגנט חדש

Well-known member
וואלה אחי , לא מסכים איתך במקרה זה.
למיטב ידיעתי ארגוב היה נרקומן אשר תחום הפלילים לא היה זר לו.

אני שונא גזענות וגזענים וחלק מהגולשים כאן הם ארכי גזענים אבל במקרה זה אין ספק שלא הייתי תומך בקריאת רחוב על שמו.
תהייה, האם יש רחוב בארה"ב על שם אלביס אהרון פרסלי?

משתפרת1

Well-known member
1. הוא בכלל תימני... ולמה תימני צריך שיקראו רחוב על שמו ?
2. הוא היה זמר מזרחי... והאשכנזים בכלל לא קנו את הקלטות שלו.
3. הוא לא אשכנזי בכלל ולא אשכנזי למה לקרא על שמם רחובות???
4. אני הייתי קוראת את שם הרחוב ברמלה - יצחק רבין - לא מגיע לא?
5. למה זוהר ארגוב ולא נגיד - שמעון פרס??? מה שמעון פרס לא ז"ל???
6. הוא תימני.
ריקי, את מה זה שרוטה...
כשזוהר ארגוב התחיל להתפרסם הבת שלי (אשכנזיה למהדרין שהיתה אז ילדה) קנתה כל קלטת שלו שיצאה. כל החבר'ה שלה (מכל העדות) העריצו אותו.
בשישי האחרון הגיעו החבר'ה של נכדתי החיילת (גם היא אשכנזיה מכל הצדדים) לחצר שלנו, לחגוג יום הולדת לאחת מהן. חלק גדול מהערב עבר בשירת קריוקי. אחרי 3 עשורים כיכבו שירי זוהר ארגוב.
אם יקראו רחוב על שם זהר ארגוב צריך לקרוא לרחוב החוצה אותו על שם קצב.
שיקראו לרחוב "הפרח בגני", וכך יתנו כבוד ליצירתו.

נסיך.333

Well-known member
מישהי כתבה פה (מתנצל שלא זוכר מי) שאפשר לקרוא לרחוב "הפרח בגני"
האם יש הבדל בים הדברים לדעתכם?

למעלה