מה דעתכם ?

זה הכל בגלל בורות ו-הסתה פרועה../images/Emo46.gif

כל הסטיגמות האלה נוצרות בגלל בורות ו-אי ידע וגם בגלל ההסתה התיקשורתית ב-טלויזיה ו-העיתונים נגד החרדים

לביא4

New member
../images/Emo45.gif

מעניין, אין להם דברים יותר חשובים להתעסק איתם והלוואי ואלו יהיו כל הצרות שלנו...

אחי היקר - זאת האמת לאמיתה../images/Emo70.gif

מאז ימי קום המדינה השמאלנים היו האליטה ושלטו על התיקשורת והעיתונים והסיטו את מערכת החינוך נגד החרדים . לכן כל השנים גדלה השינאה לחרדים והלבוש שלהם . אנשים חילונים כל הזמן חושבים שהחרדים זה עם אחר , עם מושחת , עם שמחפש כסף ו-כבוד , עם של פרזיטים מוצצי דם שכל הזמן רק מחפש איך לקחת ולנצל , עם שמיתגרה אחרי בנות חילוניות , ו-מכריח אנשים לחזור בתשובה בכוח . לצערינו הרב מאוד ככה רוב החילונים חושבים בגלל שלא יודעים מספיק ולא לומדים תורה ורק מקשיבים לחדשות כל הזמן . ממש שטיפת מוח אחת גדולה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לביא4

New member
../images/Emo9.gif

מי כמוך יודע שאלו גם סימני המשיח - הרי כתוב במפורש בברייתא - סוטה, בעקבתא דמשיחא - איך הדור ייראה - "חוכמת סופרים תסרח, יראי חטא יימאסו, המלכות תיהפך למינות וכו'"!! אבל לא נשכח שלא כל הציבור בארץ חושב כך, המיעוט הצעקני והמפלג - מקורו בתקשורת כמו שאמרת נכון מאד! וכמו שנאמר בסוף: "וגבר ישראל"!!

עכשיו אנחנו נימצאים בתקופת מיבחן

התקופה שעכשיו אנחנו נימצאים בה היא הכי קשה ל-עם היהודי כי זאת תקופת מיבחן של עם ישראל . מי שיעמוד לצידו הקדוש ברוך הוא יינצל !!!!!!!!!!! . מי שלא יעמוד לצידו או שהוא ימות או שהארץ תקיא אותה מתוכה . לכן הרבה צעירים בורחים היום ל-הודו או לאמריקה כי הם מנסים לחפש את עצמם ולא יודעים ש-את מה שהם צריכים נימנצא ממש מיתחת לרגליים שלהם !!!!!!!

זה הכל " ערב רב " !!!!!!!!!

ש- השמאלנים רואים שהם מיעוט או בתקופת שפל אז הם קמים ומקימים צעקות בנוסף לזה שהם גאוותנים וכל הזמן הולכים עם האף למעלה כאילו שהכל מגיע להם כן אחים יקרים !!!!!!!!!!!!!!!!! זאת האמת לאמיתה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני חי עם כאלה אנשים ויודע מה הם באמת

לביא4

New member
ידיד יקר -

כמו שאמר אחד הגדולים: "חושך מגרשים באור - ולא במקל".... אנחנו חייבים להאיר את החושך, לתקשר בצורה מאחדת, גם אם זה נכון, ככה לא נוכל לקרב אותם, נכון מאד אמרת שזה הבירור שלהם עכשיו, חובתנו וגם זכותנו - לקרב אותם, לחזק אותם ולהשפיע עליהם לטובה! אחדות זה צו השעה, כולנו מכירים את המדרש על תקופת אחאב, בזמן אליהו הנביא, למרות שהיו עובדי עבודה זרה - בגלל האחדות שהיתה ביניהם הקב"ה עזר להם במלחמות ובכלל!

בוא אני אספר לך משהו !!!!!!

אחרי רצח רבין ............. שלמדתי בתיכון היו באים אליי ילדים שמאלנים ומרביצים לי מכות רק בגלל שאמרתי להם שאני מצביע ליכוד . הם היו באים ומכריחים אותי להצביע ל-פרס . וזאת רק דוגמא אחת כדיי לדעת כמה האף שלהם גבוהה .

isackris

New member
זכות הצבעה בתיכון...

כיתה א' בגיל 12 כניראה זה מתאים אם כל התגובות שלך... lol

אהלן דחליל ../images/Emo24.gif

תגיד לי מאיפה
יש לך כל כך הרבה אנרגיות
ועצבים לענות על כל הודעה והודעה ???
אתה לא חייב להגיב על כל הודעה
איש לא מכריח אותך . קח תזמן תחשוב, וקח קצת אוויר, לפני שאתה עונה .
וגם למה אתה ישר "תוקף" את מי שחולק עליך, זה מאוד לא נחמד
בקיצור , תעשה ישיבה עם עצמך
וחשוב שנית
מקווה שהבנת אותי

חוץ ניק

New member
דעתי האישית

זה באמת לא לבוש שמתאים כל כך לסביבה שאנו חיים בה, ואני כחרדי באמת מרגיש בדרך כלל קצת מוזר ללכת ברחוב עם לבוש כל כך מוזר. זה התחיל דוקא בתור לבוש מכובד באירופה כשכל אדם מכובד ברחוב גם היה הולך כך. היום כאן בארץ גם אנשים מכובדים לא הולכים כך ונשאר הלבוש המוזר הזה בלי סיבה מוצדקת. וכשאתה עולה לאוטובוס עם לבוש כזה למשל אף אחד לא חושב איזה לבוש מכובד יש לאדם הזה כי אנשים מכובדים כבר לא הולכים ככה. אני חושב שהיה הרבה יותר מכובד אם בחורי ישיבה היו מתלבשים בלבוש שנקרא מכובד גם היום. ההשואה לפרחחים שמסתובבים עם גופיות וג'ינס קרוע איננה במקומה, אף אחד לא אמר שזה מה שצריך לעשות. יש גם אנשים לא חרדים שמתלבשים בצורה מכובדת ולמרבה הפלא זה לא כובע וחליפה. וגם עורכי דין ואפילו חברי כנסת לא הולכים עם חליפה ברחוב בקייץ, אלא עם חולצה קצרה ולא דוקא לבנה.

חי אדר

New member
לבוש ותרבוש

אני חושב שהבעיה אינה הלבוש עצמו, אלא המשקל שמיחסים ללבוש. העולם החרדי מעניק משמעות רבה ללבוש באופן שהיחס ואף המהות נקבעת בהתאם ללבוש. נראה לי כי בנקודה זו היהדות החרדית נוטלת דבר שאין לו כל כך חשיבות והופכת אותו לדבר יחודי ומהותי. יתיר על כן: הלבוש הנקרא היום לבוד חרדי ביסודו אינו לבוש יהודי כי הוא תוצאה של ההימצאות בסביבה הנוצרי. ראיה לכך, כי הלבוש של יהודי המזרח דומה להפליא ללבושי התרבות המוסלמית שבארצותם. אם כן הלבוש כשלעצמו אין בו שום משמעות. וכאשר ההלכה מיחסת ללבוש אין זה מבחינת צבע הבגד וצורתו אלא רק במישור של הצניעות. משנה מפורשת היא: האומר איטני עולה לתיבה מפני שבגדעי צבעונים אל יעלה אפילו בבגדים לבנים, שמא נזקרה בו מינות. אם כן צבע הלבוש וההקפדה עליו מציין אצל חז"ל סימני חשד. וכהשראה לכךל נוכל למצא גם מהסיפור אודות משה ובנות יתרו, אשר בבואן אל יתרו אביהם אמרו לו " איש מצרי דלה דלה לנו".אם כן מבחינת הלבוש משה לא היה לבוש בלבוש מיוחד.

אלישיר

New member
שלום עליכם.

בעזי"ת אישית, לאחר שנה וחצי במא"ש, בה לא שיניתי את לבושי למנהג המקום, החלטתי לא מזמן לשנות לשחור לבן (סנדלים, מכנסי קונג-פו שחורות כמאז ומתמיד, וחולצה לבנה). הסיבה לכך הייתה הבנה, שלא'משנה מה שורש השחור לבן, הרי שבפועל הוא משמש כגורם זיהוי והפרדה, כגטו מהלך. כלומר, אין לי מושג איך היה שאנחנו לבשנו רצועות סנדל כאלו, והגויים אחרות, אבל מרגע שכך הוא המצב, אז יש טעם ללכת עם השחורות. לא נראה לי שאי פעם אלבש מעיל ומגבעת, אבל הנה סיבה למה כן שחור לבן פשוט. (וזה גם לא משנה את העובדה העגומה שאפשר ללכת עם השטרימלאך לאיפה שאפשר).

אלישיר

New member
שלום עליכם.

בעזי"ת אישית, לאחר שנה וחצי במא"ש, בה לא שיניתי את לבושי למנהג המקום, החלטתי לא מזמן לשנות לשחור לבן (סנדלים, מכנסי קונג-פו שחורות כמאז ומתמיד, וחולצה לבנה). הסיבה לכך הייתה הבנה, שלא'משנה מה שורש השחור לבן, הרי שבפועל הוא משמש כגורם זיהוי והפרדה, כגטו מהלך. כלומר, אין לי מושג איך היה שאנחנו לבשנו רצועות סנדל כאלו, והגויים אחרות, אבל מרגע שכך הוא המצב, אז יש טעם ללכת עם השחורות. לא נראה לי שאי פעם אלבש מעיל ומגבעת, אבל הנה סיבה למה כן שחור לבן פשוט. (וזה גם לא משנה את העובדה העגומה שאפשר ללכת עם השטרימלאך לאיפה שאפשר).

חי אדר

New member
ועוד על הלבש

אין לי כל בעיה עם טיב הלבוש שאדם לובש ולטעמים המונחים ביסוד העדפתו. אלא שהבעיה שזה הופך להיות בעל משמעות כה גדולה שעל פיה קובעים את טיב דתיותו של האדם או את ההערכה והיחס אליו. ולדעתי כאן מחטיאים את המטרה הדתית בכך שהדגש מושם אל החיצוניות ולא אל הפנים. ולגבי זיהוי והפרדה, איני חושב כי עלינו במציאות החברתית שלנו לטפח את המפריד. ואולי בהקשר הזה ניתן להביא דוגמה בהבדל בין נח לבין אברהם. נח יש שדרשו אותו לגנאי, למרות הצהרת הכתוב שאיש צדיק הוא. אך לפי מסורת חז"ל נח היה טיפוס בסגנון של אני דואג לעצמי. כלומר העדר מעורבות ציבורית וחברתית. המשקל אצלו נפל על ההסתגרות האישית. ולפיכך גם זימנה לו ההשגחה את הנס באותו אופן להיות סגור בתיבה. מנגד אברהם יוצא אל העולם ואת הנפש אשר עשו בחרן, מתמודד עם המציאות ומתמודד עימה בתוך המסגרת והתנאים של המציאות שבה הוא נמצא. ולפיכך הוא הופך להיות אב המון גויים, בעוד נח שבע מצותיו הופכות להיוות נחלת עמים אחרים ולא האומה הישראלית. כמובן שדברי אינם באים לקבוע נתון עובדתי, אלא בדרך הדרש. בעיקרם של הדברים הן לכך התכוון הכתוב הן לאו, דעתי היא ששימת הדגש על הלבוש מחטיאה את המהות.

אלישיר

New member
אכן הקנקן טפל והריכוז רק בו תפל

בעזי"ת כשלוקחים את הלבוש כעיקר העיקרים, עד כדי הגרוטסקיות של חרדי שהולך עם השחור בליל שבת אל גן העצמאות בירושלים (לא זה של היום...) ובבוקר מתישב לו בניחותא ובאותם מלבושים, לשמוע את קריאת התורה, אין צורך להכביר מילים. גם לקיחת כל מי שמסרב לקוד הלבוש המזרח אירופאי, כגורם מועד לפורענות, הוא ריחוק המקורב על לא כלום. ניתן להמשיך עוד לשלול, אך יש לי כאן דוגמא חיובית מרשימה: חב"ד. חב"ד עשו משהו שרבים לא מבינים את החשיבות שלו. חסיד חב"ד, נראה מרחוק כמו כל חרדי אחר. אבל הוא לבוש בלבוש מערבי. הוא מעורה בחברה בכל רחבי העולם, ושומר על דיסטנס הכרחי. ובנוסף לזאת לבושו מתאים הרבה יותר לאקלים הישראלי (במיוחד מגבעת על חולצה שחורה), ולא גורם לסבל ללובשו ואי נעימות לסובב. הבדל לטעמי חייב להיות. מיום שנפלו חומות הגטו, ההתיוונות הרקיעה שחקים. אולם הוא צריך לבוא בפרגמטיות, ולא בפחד קמאי.

חי אדר

New member
ואעפ"כ

חב"ד מבחינה חברתית הם מצליחים לעשות הרבה ודווקא לעורר הדים חיוביים מבחינת יחסם לחברה העכשווית. עם זאת קשה לי עם גישתם בכל מה שקשור לתפיסה שלהם את העניין המשיחי. ניתן לומר שמבחינת הזרמים החרדיים הם מתונים יותר. ברם בכל אופן עדיין הצבע השחור והלבן, ולבוש של החליפה והמגבעת, והקיטל, הם עדיין משאירים אותם בתוך אותה מסגרת של עידוד ההיסתגרות.

SupermanZW

Well-known member
לבוש חרדי

הוא הלבוש ממיטב האופנה בהונגריה של המאה ה-18.

למעלה