מה דעתכם...

שובל09

New member
מה דעתכם...

טוף, אני חדש פה, ואני לא יודע עם זה כבר עלה.. אבל בכל מקרה... רציתי לשמוע את דעתכם בנוגע להופעות של בע"ח ימיים המתרחשות בכל העולם, הכוונה שלי היא להוםפעות בהם נעלצים דולפינים, לוויתנים, כלבי ים וכו' לקפוץ בין חישקוים להקפיץ כדורים וכו'... מה דעתכם לגבי זה? בסדר? לא בסדר? וכל דעה שהיא... :)

לילב

New member
בעיניי

כל דבר החורג ממה שהטבע החליט הוא בגדר לא תקין... יחד עם זאת יש שיטענו נגדי שגם אנחנו חלק מ"החלטות" הטבע... באופן כללי וגורף אני רואה בזה פסול... אין הוכחה האם בעל החיים נהנה מכך... עצם הלקיחה שלו מהסביבה הטבעית שלו שגויה העולם ידע להסתדר פה הרבה לפנינו והוא לבטח יידע להתאושש אחרי שנכבר לא נהיה פה...

nir hadar

New member
אני חושב ש...

מכייון שלא כל האנשים בעולם "ירוקים" או שהטבע חשוב בעיינהם, תמיד יהיו אלו אשר ינצלו את הטבע בתור עסק כלכלי או משאב מזון. דבר לא פסול בעייני, בתנאי שמטפלים בחיות הנ"ל בהתאם ולא מתעללים בהם.אל תשכחו כי עדיף שיהיו דולפינריומים בפיקוח, מאשר ללא.

לילב

New member
כן יש משהו בדבריך

רק ש... לנצל את החיות האלה כמשאב כלכלי זה בדיוק מה שאני לא אוהבת בזה.. נכון שהרבה אנשים מתפרנסים מעיסוק זה או אחר בבעלי חיים.. מי לטוב ומי לפחות טוב... אבל זה שאנחנו נמצאים במעלה שרשרת המזון לא מקנה לנו את הזכות להפוך את הטבע ומרעיו לכלי שרת בידנו... ובקשר למטפלים בהם טוב.. לא נראה לי שהיית רוצה לחיות בכלוב של זהב נו אבל אם כולם היו חושבים אותו דבר היה לנו פה משעמם

nir hadar

New member
גם אני לא אבל

אם לא נתייחס אלייהם היחס יהיה הדדי, ואם לא נהיה פה העולם יהיה אפור יותר ו....

לילב

New member
תרשה לי לחלוק עליך

אם לא נהיה פה לא יהיה מי שיהיה עצוב... אני מסכימה שעשינו ואנחנו עושים הרבה דברים טובים ובעיקר לאחרונה יש התעוררות ומודעות... אבל לצערי ייקח עוד זמן עד שאנושות תבין שאם לא נשמור על העולם הוא ימשיך להפנות לנו עורף...
למרות הכל אני מאד אופטימית, אני לא יודעת לומר כמה זמן עוד נשאר פה אבל אני רוצה להאמין שהדורות הבאים עלינו לטובה כבר יפנימו את הצורך הלא מבוטל לשמור על הסביבה והסובב

ספוקי

New member
יש גם צדדים חיוביים בהופעות הללו

אני מאמין שהדולפינריומים השונים העלו את רמת ה"יחסי ציבור" של הדולפינים בעיני הבריות. תראי איך שלהקת דולפינים ולוויתן תוהה אחד שנכנסו לנמל הקישון הגיעו לרמת סיקור טלוויזיונית ועיתונאית ברמה כזו שאפילו אירועים ביטחוניים לא תופסים. אני לא חושב שהיתה כזו מודעות בציבור לגבי היונקים הימיים הללו ללא כל ההופעות והסרטים שהם מככבים בהם. כמובן שהכל מותנה בטיפול רפואי נאות שהם מקבלים באקווריומים הללו. בנוסף, הידע הנצבר במקומות הללו הוא בילתי יסולא. בארה"ב למשל, האקווריומים הללו משתפים פעולה עם החפות של יונקים ימיים. בין אם זה בידע רפואי או בהעברה של הבעל חיים לבריכות אישוש של המתקן במידת האפשר.

לילב

New member
אני לא בטוחה ש...

יש קשר בין קיומם של הדולפינריומים למינהם לסיקור העיתונאי הנרחב.. בעלי חיים אלה, דולפינים ולוויתנים, סיקרנו משהו את האדם עוד לפני קיומם של הדולפנריומים... ואני חושבת שהסיקור הנרחב הוא בעצם המחזה המלבב ובעיקר הנדיר אני בטוחה שאם כל יום היה משוטט במימי הים התיכון לוויתן זה לא היה מקבל את ההד הנרחב הזה... שוב, זה ענין של גישה, אני מסכימה שאם כבר יש אז כמובן שחשוב טיפול נאות וכל מה שמסביב... יש לי רק קצת בעיה עם החופש שרואה לעצמו האדם לעשות שימוש בחיות לצרכיו לעיתים "רק כדי לשעשע"... לי זה קצת חורה.. אני לא יכולה להיות צבועה ולומר שאסור לנו להשתמש בחיות בשום מחיר, אין ספק שאני צרכנית לא פחות מאחרים, אבל שוב המטרה היא חשובה... ולא ממש ברורה לי המטרה של כליאת חיות בסביבה לא טבעית להם מעבר ללשעשע את אדם שלזה יש הרבה תחליפים...

nir hadar

New member
כל אחד והתחליפים שלו

זה נכון שהסיקור התקשורתי היה כתוצאה של נדירות התופעות. וזה נכון שבדולפינריומים בעולם יש מרכזי אישוש והצלה (ניסיון ל"ירק" את עבודתם) שתורמים המון מיידע ובלעדהם לא היתה מודעות ליונקים הימיים ולבעיותייהם. אבל בל נשכח שאנו מחפסים שעשועים בחיינו וכל דבר הוא עונתי וחולף. אני רק מקווה שכל מיני ריפיי דולפינים ודולפינריומים למיניהם מטפלים כיאות בחיות שלהם ושהנזק שהם גורמים למספר חיות בשבי שווה (לא כלכלית) את המודעות לקהל הרחב אשר אינו יודע דבר על עולם קסום זה.
(אוף יצא לי תגובה כבדה
)

לינויה21

New member
אני מתנגדת למופעים של הדולפינים

וכל בעלי החיים הימיים. כל חיה צריכה לחיות לפי אופיה ולפי ההתנהגות הטבעית שלה. זו התעללות לאלף בעל חיים כדי שישעשע בני אדם. חברים שלי שצוללים עם הדולפינים ומכירים אותם אמרו לי שדולפינים אוהבים לשחק, אבל מכאן ועד למופעים המרחק גדול. הם גם אמרו לי שחלק מהדולפינים לא מאושרים אפילו בריף הדולפינים. אסור, לדעתי, להחזיק דולפינים במיכלים קטנים וזו התעללות נוראה. יחסי ציבור וחינוך אפשר לעשות גם באמצעות סרטי טבע או צלילה באזורים פתוחים עם דולפינים ולא לשבות דולפינים ולהתעלל בהם. אמרו לי שדולפינים חכמים מאוד ומבינים שהם בשבי.
אם אפשר לשחרר אותם בטבע, עדיף. הם יצורים אינטיליגנטים וחיים ולא צעצועים. לינויה

הדולפינים בריף

נמצאים שם מרצונם החופשי יש להם שער פתוח לים סוף והם יכולים לצאת ממנו מתי שמתחשק להם, וכן, יצא לי לא מעט לראות דולפינים בים הפתוח. הם תמיד חוזרים לריף מרצון חופשי

ilanbt

New member
השער הזה סגור כבר כשנה

הדולפינים בריף כלואים שם אומנם בבית סוהר 5 כוכבים אבל עדיין כלואים.

זה מאוד תלוי

השאלה היא איך מתנהל האילוף שלהם.. האם זה במכות חשמל כאשר החיה יודעת שיכאב לה אם היא לא תעשה ככה וככה, או באוכל ומשחקים והנאה. בריף הדולפינים באילת למשל, אני יודעת (מקור מוסמך
) שזה נעשה תוך כדי הנאה מלאה של הדולפינים ומרצון מלא להשתתף ולהופיע וללמוד דברים חדשים. אני בעד, כל עוד זה מתנהל בשיטה הזו ולא בעזרת כאב ואיומים

לילב

New member
המממ...

המקור המוסמך הזה מדבר בשפת הדולפינים ויודע להעיד כי הדולפינים עושים זאת ב"הנאה שלמה"... אני קצת סקפטית... הגורם המוסמך הזה לבטח מתפרנס מההנאה השלמה הזו... לא משנה באיזו שיטה נוקטים להחזיק אותם, הם לא באמת שייכים לשם...

הגורם המוסמך אינו מתפרנס מזה

הגורם המוסמך עובדת דווקא בקפיטריית הריף, אבל מבלה עם הדולפינים יותר מאשר עם האוכל. תאמיני לי שדולפין שלא רוצה לעשות משהו - לא עושה אותו ולא מקבל על זה שום סוג של עונש.

לילב

New member
קצת מוזר...

תראי אם לא היה ריף, לא הייתה קפטריית ריף.. אבל לא זה האישיו, אין לאף אדם את הכלים לדעת מה באמת מרגיש הדולפין... הכל ספקולציות והשערות... לי יש כלבה ולא פעם היא נראית לי מחייכת... ויש מחקרים שטוענים שבע"ח לא מחייכים... ויש מחקרים שטוענים ההיפך... אנחנו לא באמת יודעים מה מרגיש בע"ח מה טוב לו מה רע לו... אבל אני מאמינה שלקחת מישהו מהסביבה הטבעית שלו יש בזה טעם לפגם... ושוב, מי שמני להיות שופט? אף אחד, אבל זו האמונה הפרטית שלי...

את צודקת באיזשהו מקום

אנחנו לא יכולים לדעת אבל ידוע שבריף לא משתמשים באלימות כלפי הדולפינים וזו סיבה מספיק טובה בשבילם לא לעשות משהו שהם לא רוצים לי בכל אופן זה נראה ככה.. ועזבי אותך מחקרים, בטח שהכלבה שלך מחייכת!

לילב

New member
ברור!!!

שהיא מחייכת, אי אפשר לראות אותי ולא לחייך
אלימות היא לא הדרך היחידה לגרום לחיות / בנ"א לעשות משהו שהם לא היו עושים בצורה טבעית... יש הרבה מאד התניות... בואי נאמר שאם זה היה תלוי בי, ריף הדולפינים לא היה קיים אבל זה לא תלוי בי... והעיקר זה שאנחנו לא נרתעים מלנסות לשנות מה שכן יש לנו את הכוח לשנות..

למעלה