מה דעתכם...

לילב

New member
לשחרר אותם לחיים האמיתיים

ואני זה "תראי" לא "תראה" האמת שעוד לא נסיתי להיות "הוא" אז אני לא ממש יודעת מה עדיף
לילב - lilev (זה בדיל הקריאה הנכונה הרבה מעוותים לי את הכינוי ל lilove)

בקשר לריף הדולפינים!!!!

אני הייתי מטופל בטיפוליי תרפיה עם דולפינים 4 ימים בשבוע במשך 8 חודשים, אני צללתי, שחיתי שיחקתי, ואפילו אימנתי אותם הדולפינים בריף הדולפינים בהשוואה למקומות אחרים בעולם נמצאים שם מרצונם החופשי, וכל פעולה שנותנים להם לעשות במשך האימונים האלה מול הקהל אלה פעולות טבעיות שלהם בטבע, כל דולפין בוחר באיפשרות של לא להופיע או להופיע, או פשוט רק להשתעשע.... עכשיו בקשר לעניין שהדולפינים "כלואים" בתוך המתחם, הסיבה לכך היא מכיוון שהדולפינים מואשמים בתקיפה של אנשים, הדולפינים האלה הכרתי אותם אישית אחד אחד, אף אחד מהם אינו מסוגל לפגוע באף אחד בלי סיבה ישירה לכך, יש אנשים שפשוט מנסים לפתות את הדולפינים עם דגים או סוגים שונים של מאכלים שפשוט לא ראויים למאכל בשביל הדולפינים, וכאשר הם מתקרבים עליהם הם מנסים ללטף אותם בכוח, אני מבחינתי קורא לזה אונס, הדולפינים האלה חפים מפשע ואכן אין כל סיבה לכלוא אותם בגלל שהם סך הכל מתנהגים כמו שאנחנו בניי האדם היינו מתנהגים בהתאם, ואכן אם הדולפינים מעוניינים לצאת מהמתחם אין להם שום בעייה לקפוץ מעל הגדר שהיא נמצאת רק מתחת לקו המים, אם תרצו לשאול אותי שאלות נוספות בשמחה אני ייענה לכם...

Zeitonie

New member
טוב, במקרה הזה

באמת אין לי שום בעיה. הבעיה שלי עם כל מיני מקומות כאלה היא שלעיתים קרובות הדולפינים פשוט סובלים. אבל אם הם יכולים לעזוב בכל רגע שירצו, אני לא חושבת שהם יישארו במקום שרע להם בו...

ס22ה

וגם אני נגד מקומות שמתאכזרים בבעליי-חיים, זאת אחת מהסיבות שאני לא הולך עם האחייניות שלי לקרקס מדראנו, אני נגד התאכזרות בבעליי-חיים שמוצגים בצורה ברוטלית כזאת ומוחזקים בכלובים קטנים בקושי אפשר לקרוא להם כלובים...

nir hadar

New member
חברה, שלא תהייה לכם איזשהו אשליה

הדולפינים בריף אינם חופשיים ואף פעם לא היו! דולפין בר שניזון באוכל מת, ובהאכלת יד, אינו יכול להקרא דולפין חופשי! אל תשכחו את הסיבות שבהם נסגרו השערים בריף, ודולפין לא יקפוץ מעל רשת על דעת עצמו. אם היו עושים כן, בעלי הריף היו מגביהים את הרשת כי אסור להם לשחרר את החיות לים הפתוח. נקודות למחשבה......

אני חולק על דעתך....

הדולפינים בריף ניזונים מדגים שהם צדים בעצמם, והם גם מסוגלים לצוד בעצמם, נכון שבזמן האימון וההאכלה הם ניזונים מדגים מתים, אך בזמנם החופשי הם משחקים אחד עם השני וצדים בעצמם את המזון שהם אוכלים(לפעמים אפילו בזמן האימון וההאכלה הם בוחרים לצוד בעצמם את האוכל שלהם), אם אינך מאמין בכך הינך מוזמן בעצמך ללכת לריף ולראות זאת בעצמך, ולגביי הדבר השני, כנראה שאתה צודק, אבל הדולפינים שם חיים לפחות בסביבתם הטבעית, ולא בתוך בריכת מים מתוקים כמו שהיה בעבר בדולפינריום בתל-אביב ששם מתו גם הדולפינים שהיו שם, הדולפינים בריף הדולפינים לפחות בריאים ומאושרים, ובזאת אני מאושר ורגוע לדעת שלפחות שם יש עליהם השגחה של 24 שעות....

dolphi

New member
אישוש דולפין פגוע

נחלק לשנים. האחד הוא הטיפול שהוא נזקק לו אשר יכול לקחת גם מספר שבועות עד חודשים. החלק השני והארוך יותר הוא החזרתו לים הפתוח והרגלתו להתקיים עצמאית ולא על ידי האכלה. תהליך זה לוקח לפעמים יותר משנה. מענין למה? בקשר לריף אין לאף אחד ספק כי הטיפול לו זוכים הדולפינים הוא מעולה פלוס פלוס, אבל מכאן ועד לקרוא לזה חיה חופשיה המרחק הוא מרחק שנות אור. לידיעתכם הגדר המקיפה את הריף מאזור הים לא נועדה להרחיק פולשים מהים והמבין יבין. בקר טוב לכולם

nir hadar

New member
קשה לי להסכים אתך על הבריאים

והמאושרים כי. בריאים? מדוע מתו מספר דולפינים של הריף בשנה האחרונה? זה נכון שהם צדים גם לבד אבל, אל תטעה זה עדיין לא המזון העיקרי שלהם. מאושרים? אני לא יודע איך נראה דולפין מאושר או עצוב , אבל אם הן מאושרים מדוע הם כל הזמן בורחים????? אמרתי ואומר שוב, אין לי בעייה עם ניצול המשאב לצרכים כלכליים ףקרי ריך הדולפינים. יש לי בעייה עם מקום שלא נותן את הטיפול הנכון לחיית בר שהובא מהים השחור למפרץ אילת ושוחררה לחופש באיזור לא לה הן מבחינה גנטית והן מבחינה גאוגרפית, ולא טופלה כיאה לחייה בשבי (הבה נקרא לילד בשמו) וכמובן בוסר השליטה בילודה (כמדומני מספר השיא שלהם היה 15 פרטים). ולבסוף דולפינים בטבע חיים בשטחים של מאות ק"מ רבועים...

Zeitonie

New member
בסדר, אבל...

לא נראה לי שהכוונה הייתה ממש לטעון שהם באמת בריאים ומאושרים וחופשיים שם. אבל עצם הרעיון של מקום שדולפינים יכולים להחליט בעצמם אם לבוא אליו או לא, שמאשפר קיום של תנאים טובים ויחס טוב נראה לי לא רע בכלל. כמו ספארי בקניה כזה. זה שאין מקומות כאלה (או שיש ואני פשוט לא יודעת?) זה כבר עניין אחר.

Zeitonie

New member
לא דיברתי על מקום עם גדר.

דיברתי על מקום תיאורטי, שאין בו גדר. לא לדולפינים, בכל מקרה. כמו שמורת טבע.

לילב

New member
איך שלא תסתכל על זה

עדיין זה לא המקום הטבעי שלהם.. זה לא טבעי לדולפינים לשחות עם בני אדם כל היום... שיצלמו אותם... וכל מיני דברם שעושים שם... (לא הייתי, וכיוון שגם לא אהיה אז אני לא באמת יודעת מה בדיוק קורה שם) דולפינים חיים במרחב... וגם אם הכלוב הוא מזהב, זה עדיין כלוב

למעלה