מה דעתכם?

טוב

זה לא נסיון שכנוע. חבל שאת כל כך קטנת אמונה בקשר למה שניתן לעשות.אני יכולה לספר לך שהחוליה שלי תיעדה בית קברות שלם!!! תעוד מלא של כל המצבות שאפשר היה לקרוא מהן משהו וגם כאלו שלא. התעוד כלל הכנת כרטיס לכל מצבה ובו רישום מדוייק של כל מה שניתן היה לפענח, צילום ומיפוי של בית הקברות ! דוגמה נוספת, חוליה אחרת שכללה שלושה סטודנטים לאדריכלות, תעדו בצורה מדוייקת את בית הלויות של אותו בית הקברות. שני המקרים בעיר ברצלב במורביה. כמו שאמרתי, זה לא נסיון שכנוע ואם נכנסת לאתר שצרפתי, היית רואה שהיה לנו ליווי אקדמי מהרמה הגבוה ביותר והכנה ארוכה ויש לברך על מה שנעשה וחבל שמשתמע מדבריך אחרת. אני מקווה שהרושם שלי מוטעה. בקשר לכל מה שציינת במשפט הראשון, עשינו הרבה מכל זה גם לפני הנסיעה וגם במהלכה. והכי חשוב, בפולין יש יהודים! ראי ערך - המשפחה שלי חיה וקיימת! אה, וגם בברנו... קהילה שלאט לאט גדלה ועוד ועוד אנשים מגלים את יהדותם ומצטרפים אליה. אה... ועוד הרבה דוגמות. (מתנצלת על הציניות, אבל ההודעה היתה על גבול ההעלבה).

deebeebee

New member
את מדברת על פרוייקטים

שכבר בוצעו על-ידי ארגונים אחרים. כנסי לאתר של JEWISHGEN ותראי כמה תעוד של בתי קברות יהודיים ברחבי העולם יש שם. באותו האתר תראי פרוייקטים נוספים של תיעוד ורישום.

אני בעד תיעוד הקהילות היהודיות

במסגרת של בוגרים, תיעוד של מה שהיה לפני המלחמה, במלחמה ועתה. תיעוד באמצעות ספרים, תעודות, עדויות, תיעוד בשטח וכו'. כמו שדפנה סיפרה. חבל שאינני יכולה להצטרף אליך ללי - למלאכת התיעוד בשטח, שכן כל המרבה הרי זה משובח!. ישר כוח לכל העמלים!. ________________________ אות חסידי אומות העולם ינתן מחר ביד ושם.

חשוב לציין

פרוייקט ההמשך עדיין בחיתוליו ועדיין לא מתקיים, כרגע הוא יוזמה בהתגבשות.רק למען הדיוק.

deebeebee

New member
תיעוד הקהילות היהודיות

הוא בהחלט רעיון מעולה והוא בוצע בידי ארגונים כמו ג'ואישג'ן, JRI-POLAND, "קהילות אשכנז" ועוד הרבה הרבה.

תותח9

New member
תגובה

דווקא היה לבית הקברות מראה מיוחד, עם מרבדי העלים שהצטברו שם אך בהחלט יש מקומות עם צמחיה גבוהה שדורשים ניקוי

למעלה