מה דעתכם?

• פותח הנושא ne ro
  • פורסם בתאריך

ne ro

New member
לי אישית יש כמה הערות די חריפות

על המאמר הזה, אבל קודם אני רוצה לדעת מה דעתכם.

a e q u i t a s

New member
בסופו של דבר יש אמת בדבריה

גם לי יש כמה סייגים, אם זאת בשורה התחתונה, אירופה של היום אכן מנסה להתנער מהתדמית שנוצרה בתודעה הבינלאומית כפרו-ערביסטית, המאורעות האחרונות באירופה והתחזקות האיסלאם הפונדלמטיסטי הם לדעתי כתובת גדולה על הקיר... המהומות בצרפת, הפיגועים בספרד ואנגליה, זרם הגירה הבלתי פוסק של מוסלאמים מצפון אפריקה, בעיקר באזור מיצרי ג'ילבטר, ששם ספרד מנסה לעצור או לפחות לדלדל את המהגרים המוסלאמים הלא-חוקיים. המגמה של אירופה כווסאיל של מוסלאמים, אני מאמין עומדת כרגע בבחינה מחדש אצל מעצבי המדיניות האירופאיים, זה קשה מכיוון שאירופה תמיד היתה ליברלית ומעולם לא נקטתה במדיניות בדלנית כלפי מהגרים ופליטים. בסופו של דבר, המגמה הזו התחילה ממש בתקופה אחרונה, אולי מאז תחילת הפיגועים באירופה, מגמות כאלה לוקחות הרבה מאוד זמן עד שהם מתעבות והופכות למדיניות רשמית, יש ניצנים של הקשחת חוקי הגירה והעלאת רמת המודעות לטרור, גם הציבור האירופי לאט לאט מבין, אני חושב שהקש ששבר את גב הגמל היה ללא ספק - המהומות על הקריקטורה של מוחמד והטרבוש.

ne ro

New member
הבעיה היא

שהיא מייצגת דעות ימניות. והדעות שלי שמאלניות.

אותי לא מעניינים קיטלוגים של ימין

ושמאל. ישנה מציאות מסויימת, אני מסתכל קדימה ויודע מה אני רוצה לראות, בינתיים מה שקורה באירופה זה ההפך ממה שאני הייתי רוצה לראות, מסיבות כאלה או אחרות. לדעתי היא מייצגת נאמנה את מה שקורה ומצביעה על מגמות שכבר החלו, לא ימין ולא שמאל, אני שמח שהיא לא גולשת לציבעות מתייפייפת בשם תקינות פוליטית, כי זו בריחה הנושא, כל דבר שהיא לא קריאה לנושא בשמו כפי שהו היא בריחה.

אני לא בטוח שאני יודע להגדיר

מבחינתי אני לא שם ולא שם, כלכלית אני אני שמאל, כלומר אני תומך של מדיניות הרווחה הסקנדינבית. ביטחונית-מדינית - שמאל קיצוני יגדיר אותי כימני, ימין קיצוני יגדיר אותי כשמאלני, לפי המפה הנוכחית אני איפשהו באמצע, אולי עם נטייה שמאלה. הצורה שאני מנסח בא דברים לעיתים נראית כימנים אך התוכן ממש ממש לא.

ne ro

New member
איזו מפלגה היית מצביע בבחירות הבאות

לכנסת?

נכון להיום אין מפלגה אחת שאני תומך

בה, אני איפשהו בין עבודה קדימה ורעיון חילופי השטחים של ליברמן. זו גם הקואליציה שהייתי מעניין בה.

ne ro

New member
ואגב.

אנחנו מדברים רק על מערב אירופה. מזרח אירופה היא סיפור שונה לחלוטין.

ne ro

New member
ובינתיים.

אני רואה את השינוי רק בגרמניה וצרפת. בגרמניה העלו ממשלה ימנית, ובצרפת בבחירות ב-2007 מי שינצח הוא כנראה סרקוזי, מועמד הימין.

השאלה היא מה עמדתו בנושאי הגירה

טרור והעולם הערבי, ימני זה יכול להיות מבחינתי גם משק קפיטליסטי יותר, דבר שלא ממש רלוונטי לנושא. (אלא אם אתה קומוניסט שקושר כל דבר לבעלי/חסרי הון). למען ההגינות אני יכול להגיד שאני לא יודע דבר על המועמד הזה ועמדותיו.

ne ro

New member
סארקו

הוא פועל בצרפת נגד האיסלמיסטים ועל כן נמתחה עליו ביקורת מאוד גדולה מצד השמאל.

ne ro

New member
מה שמעניין אותי

הוא האם עם העלאתו של סרקוזי לשלטון בצרפת, תהיה שינוי בקו הפרו ערבי הגוליסטי של צרפת מאז 1967.

למעלה