מה דעתכם ?

ההגמון

New member
דעתי

סתם נוכל. וזה מהכרות עם האתר, גם בגרסתו הקודמת, ועם תכניו. אבל כמובן שזו דעתי בלבד, ואין לקחתה ברצינות מופלגת, או לתבוע אותי על הוצאת דיבה.

gwizard

New member
יש כמה וכמה סיבות

אבל אני אתן רק אחת שמספיקה בהחלט. לא פעם ולא פעמיים מנהל האתר נתפס בכך שהוא שם באתרו מאמרים שנכתבו ע"י אנשים אחרים וללא אישורם או ידיעתם. התירוץ הקבוע היה "זה לא אני, זה הגולשים". תירוץ זה, גם אם הוא נכון (מה שאני מטיל בספק) לא פוטר את מנהל האתר מאחריות אישית לבדוק מה הוא מעלה לאתרו. כלל לא שונה מלבוא למכולת ולגנוב יוגורט. שמתי לב כי באיטרציה הנוכחית של האתר התכנים קצת השתנו ועברו ניקוי, אך גם למרות זאת, לפחות בקטגוריית כישוף, התכנים הם כלל לא משהו ונראים כאילו נלקחו ממקום אחר, עובדו להיראות אחרת ולא כעבודה מקורית של מישהו. חוץ מהתכנים הללו אין ממש מה לעשות באתר אלא אם כן יש לך כמה אלפי דולרים כדי לקנות את הקמעות שבעל האתר מוכר. שורה תחתונה: מוטל בספק ומיותר.

אני דיברתי עם האחראי על האתר

כמה פעמים טלפונית היינו אמורים לשתף פעולה בעינין מסויים הוא נשמע אמין ונחמד. הבנתי שיש לו קשרים טובים עם כמה אנשים מרכזיים בעולם העוסקים במאגיה הרמטית. הרושם שלי היה שהוא מאמין במעשיו ובא ממקום טוב. (לא נוכלות) בסופו של דבר לא יצא לנו להפגש, כך שאני לא ממש יכול לומר אם לדעתי זה אמיתי או לא. רק ההתרשמות שלי עליו דרך שיחות טלפוניות.

הצעה,

תבדוק את המקורות באתר שלו. תגלה שהוא מעתיק בלי בושה מספרים ואתרים אחרים. כמו כן, הוא מציג את קמיעות "חותם שלמה" כ"תורת סוד" שעוברת במשפחתו, בעוד הוא משתמש באופן מובהק בחותמות שלמה כפי שהופיעו בספר "The Key of Solomon the King", בעריכתו של Mathers, בשנת 1888. לדעתי מספיקות שתי עובדות אלו להסיק את המסקנה המתבקשת לגבי אותו אדם והדברים אותם הוא "מוכר".

מסכים...

אבל אני לא יכול לשפוט בצורה הזו זו לא ממש בדיקה מבחינתי. ואמרתי שבסוף לא נפגשתי עימו לכן אני לא יכול לומר כלום, חוץ מהתרשמות טלפונית. הדברים שאתה ציינת ואחרים גרמו לי בזמנו לא להיתעניין יותר על המידה באיש, אבל לא לשלול, לפני בדיקה אמיתית. אותו ידע יכול להימצא במקומות שונים. זה לא אומר שהאחד מעתיק מהשני!

סליחה,

לא הייתי טוען שזו העתקה עם הייתי סתם חושב שזה "אותו ידע שקיים במקומות אחרים". מדובר בהעתקה של מילה במילה מספרים ואתרים אחרים. פשוט Copy&Paste. לא קשה גם לראות מי המקור ומי המעתיק - באתרי המקור הם בדרך מציינים מה המקורות שלהם (דהיינו, ביבליוגרפיה). כמו כן, חלק נרחב במדור המאגיה שלו מועתק בצורה בוטה מהספר "כישוף וקסם" (במקור באנגלית True Magic של Amber K בהוצאת Llewellyn). אני יכול גם לתת מספרי עמודים...

אין לי ידע אחר או קודם עליו

לכן המידע שלך נראה לי מעמיק מספיק. לי באופן אישי אין כל רצון לבדוק אותו בעצמי כי אין לי בו כל עינין .

T i a

New member
אולי אם זה היו

יצירות שלך, היית מתעניין בזה יותר. היחס שלך מראה על חוסר צדק ואכפתיות כגון: לא שלי-> לא מעניין אותי שכל אחד ישחה בזרם שלו. כמובן שזוהי דעתך וגישתך ואני רק מעבירה ביקורת.

MetalSinagouge

New member
אגב, בנושא..

לאחרונה ראיתי הרבה מאוד פרסומות ססגוניות בחנויות מיסטיקה לקמעות שלמה האלה, ורציתי לשאול: האם הקמעות יעבדו כי בנאםד מאמין שהם יעבדו, או שהם מסוגלים לגרום שינוי לא מודע בעולם?

gwizard

New member
השאלה שלך לא פשוטה

ונוגעת בצורה אינטימית מאוד להשקפת עולם שכל אחד מאיתנו מחזיק בה. דעתי בעניין היא כזו: 1. אם אדם מאמין באמונה שלמה בדבר כלשהו - דבר זה יתממש עבורו. 2. ישנם סמלים שהם מעבר לאנשים (תקרא לזה הסמלים של היקום) והם עובדים ללא קשר לאמונה או חוסר אמונה. עכשיו, האם חותמי שלמה משתייכים לקטגוריה 1 או 2 זו שאלה שאני לא יודע לענות עליה בוודאות כי אישית לא עסקתי בהם. אם כי, אם לשאר, אז או 1 או שכל הקמעות שמוכרים לא מצויירים כמו שצריך. אחרת כבר כולם היו עשירים ומפקדי צבאות דמונים.

MetalSinagouge

New member
כן אה? ../images/Emo13.gif

כי תמיד נראה לי מוזר הקטע הזה, אני מכיר את המסמך הזה- Lesser Key בתור משהו שמצריך הכנה מרובה וטרחנית.

יצא לי לפני מספר שנים

להכיר מישהו שעסק בקמעות עברתי אצלו איזה טיפול קטן ולאחר מכן הזמנתי אותו לארוחת צהריים ושוחחנו קצת. הוא טען שכל הקמעות על כל סוגיהם המוכרים לאנושות בנויים בצורה מאוד מסויימת. כך שאדם שלא מבין לא יכול לעולם להפעיל ולהשתמש בהם. והסיבה לכך: בכל הקמעות יש פגם קטן, או שחסר בהם משהו, או שהוכניסו בהם בכונה תחילה טעות מסויימת. הסיבה לכך הייתה, בקרה באותה עוצמה, כוח שמגיע לידיים לא נכונות יכול לגרום לנזק. רק אדם שמבין ומזהה את אותו פגם יכול ליצור שוב את הקמעה ולהשתמש בו, או למסור אותו למישהוא אחר.

MetalSinagouge

New member
בנאדם יכול גם ליצור סמלים משל עצמו

בעצם. אני חושב שהפגם המדובר, הוא יותר "פגם" כתוצאה מזמנמקום. לדוגמא איך אדם משבט שמאני כלשהו יצליח להתחבר למלאך נוצרי בלונדיני חסר איברי רבייה? המסר כאילו לא "נקלט". קראתי בהקשר לפולסא דנורא שהטקס משפיע רק על יהודים, ובספר אימה קראתי שגזע שחור יתקשה להשפיע על לבן וההפך.

כן הגיוני

אבל הוא דיבר באופן ספציפי על כל הקמעות הוא הביא כדוגמא את ספרו של רזיאל המלאך. שבו רזיאל מעביר ידע לאדם הראשון, הבנתי שהספר מלא קמעות. אבל שם לא רק שהקמעות לא יעבדו אלה יגרמו לנזק לאדם שלא ידע לתקן את הפגמים.

אורי רז

New member
שאלת תם

האם מי שנותן את הקמעות נותן אותם נקיים מפגמים ? אם כן, הרי שמישהו נותן קמיעות מתוקנים שאפשר להעתיק אותם כפי שהם ולהשתמש בהם. מנין לו שאף אחד מהקמיעות המתוקנים לא פורסם מעולם, לדוגמא ע"י אדם שקיבל קמיע מתוקן, או שהאדם שקיבל קמיע מתוקן מסר אותו לגניזה ומשם פורסם במסגרת ספר שעוסק בנושא ? [הבעיה היותר בסיסית כאן היא שבלתי סביר בעליל שהנ"ל מכיר את כל הטקסטים בנושא, מספרים מודפסים על כל מהדורותיהם ועד כתבי יד, ומנין לו לדעת שכל הקמיעות שפורסמו פגומים ?] אם לא, הרי שאפשר להפעיל אותם כפי שהם בספר (גם אם בעזרת ידע שלא נמצא בספר), והם אינם פגומים.

אם אני אפגוש אותו

אני אשאל אותו... אני לא יודע מאיפוא הוא שאף את הידיעות שלו אני רק מביא כאן את דבריו. כל אחד יכול להסיק מכך את מסקנותיו.

אורי רז

New member
הובאה בספרות טענה דומה בשם האר"י

שסירב לתקן את הקמיעות ושמות הקודש מכיוון שבלי אפר פרה קדושה אי-אפשר, או שאסור ואף מזיק, להשתמש בהם. לגבי מסקנות - עדות שמיעה מאדם אנונימי היא לא משהו שאני אסיק ממנו מסקנות לגבי הקמיעות, ובוודאי שלא על אדם אנונימי.

למעלה