מה דעתכן על התופעה הנ"ל?

מה דעתכן על התופעה הנ"ל?

שירי כעת בשלבי גמילה מחיתולים וכבר יצא מס' פעמים שפספסה ועשתה את צרכיה בתחתונים.בכל פעם מהפעמים הללו תגובת המטפלות בגן הייתה זהה.לקחת את התחתון המלוכלך ולהשליך לפח.אני לא יודעת אם אני מגזימה או לא ולכן אני מתייעצת אתכן אבל נראה לי קצת לא סביר שכל פספוס שכזה ייעלה לי באיבוד תחתון.אז נכון שאני לא מצפה שייפתחו שם מכבסה ומצד שני להשליך תחתונים לפח בגלל קקי שניתן בקלות להסיר ואם לא לגמרי אז לפחות לשטוף תחת הברז ולשים בשקית ולמסור לשטיפה מעמיקה בבית... התופעה קרתה גם אצל נגמלים אחרים.הן פשוט משליכות את התחתונים לפח בלי לעפעף.כשניסיתי למחות נעניתי ב: מה את מצפה שנתחיל לכבס פה לכל הילדים? ואגב,לפעמים כמו היום למשל,יצא שהמכנסיים היו מלאים בקקי,את המכנסיים <ייאמר "לזכותם"> הם לא זרקו אלא שמו בשקית כשהם מלאים בקקי טרי שכבר הספיק להתקשות ולהסריח (וסליחה על התיאורים הגרפיים אני פשוט מנסה להמחיש מה בדיוק נגלה בפניי כשפתחתי את שקית ההפתעה בבית.ולא בפעם הראשונה!!) מה דעתכן על הסוגיה? גם אצלכם בגן זורקים תחתונים על כל פספוס של קקי? אולי זה מקובל ואני בכלל מגזימה? אישית,זה נורא מקומם אותי שהם מחליטים בשבילי להיפטר מהתחתונים ולמי שמתמצאת מדובר בעסק לא זול במיוחד.שלישייתתחתונים עלתה לי 30 שקלים ואין לי תקציב כל שבוע לקנות סט חדש ואני גם לא מבינה למה זה מוצדק. תקנו אותי אם אני טועה.

boringvered

New member
עוד רחוקה מהנושא אבל

נשמע לי ממש לא תקין... לא מדובר בבגד חד פעמי, ואם הם לא רוצים לשטוף, אז לפחות לארוז כמו את המכנס... או לפחות להעביר טיפונת מיים ... לזרוק מה שאפשר לשירותים ואת מה שנשאר לארוז... ממש לא נראה לי הסיפור הזה. ורד

טיפוטף

New member
נשמע לי מוזר מאוד מאוד!!!

ועברתי כבר הרבה גנים עם שלושה ילדים, באף אחד לא שמעתי על תופעה שזו. הם בדרך כלל שוטפים במים ושמים בשקית קשורה היטב, ואם זה קקי אז מורידים את ה"גושים" לפני כן. מעולם לא זרקו שום תחתונים - רק מכינים לנו "שקית הפתעה" בתיק של הילד/ה. אנחנו בדיוק עכשיו בקטע הזה עם הקטנה, ומקבלים בערך יום כן יום לא שקית הפתעה. נשמעות לי ממש מטפלות סוציומטיות - סלחי לי על הנחרצות אבל אני הייתי בודקת מעבר לכך אם העצלנות או הסטריליות שמונעת מהן לגעת בתחתונים, לא גולשת גם לתחומים אחרים - כי למישהו שם יש גישה דפוקה. הפעם היחידה שזרקתי תחתונים היתה בחו"ל, כשבאמת לא היה לי מה לעשות עם זה... בבית - תאמיני לי שלקטסטרופה הכי גדולה, יש פתרון. ומה עשו האמהות והסבתות שלנו? כיבסו כל היום חיתולים רב פעמיים!

עמית@

New member
מוגזם לחלוטין, אצלנו שמים את

התחתונים המלוכלכים בשקית ניילון קטנה, והיידה למכונה. אגב, אם הילדה מפספסת באופן קבוע, אולי היא עוד לא מוכנה? לא מקובל עלי שיזרקו לפח.

שענין הוא שתמיד יש להן אותה מנטרה

(כדי לפטור עצמן מלשטוף) ש"התחתונים היו כל כך מלוכלכים שלא היה טעם לשטוף".לי זה נשמע תמוה. היא לא מפספסת קבוע.המקרה קרה בפעם השלישית מתחילת הגמילה,לפני כחודשיים.

עמית@

New member
ואגב, איזה מן דבר זה להראות לילדים

שתחתונים מלוכלכים זה כ"כ נורא שזה נזרק בשאט נפש לפח? ושנית - איזה מן חינוך לערכים חומריים זה כשמשליכים משהו רק בגלל שהוא מלוכלך?

נראה שאת הקניית הערכים הם משאירים

לנו ההורים בתור עבודת בית... ואגב,המטפלות מקבלות גיבוי מלא מבעלת הגן(ופניתי אליה), כך שאין בעצם עם מי לדבר.

ואם כבר בהקניית ערכים עסקינן...../images/Emo41.gif

מה דעתכן על עוד תופעה מעצבנת במיוחד שהם מאפשרים להורים לצייד את הילדי בבוקר בשקיות עם ממתקים,לאכול ליד החברים ולא לכבד? כל בוקר אני רואה את הילד המאושר עם השקית ומסביבו קבוצת ילדים מזילי ריר...כשטענתי בפני הגננת שזה לא נראה לי היא פטרה אותי ב"אין לך מה לדאוג,הם מכבדים את כולם" וזה ממש אבל ממש לא נכון! גם כן חינוך. אבל מאוחר מדי.לצערי היא תבלה שם שנה נוספת.

רות י

New member
הגן הזה לא *נשמע* לי. אין שם פדגוגי

ה דגולה ו/או תפיסה חינוכית אלא פשוט שמרטפיה לפעוטות תמורת כסף. הידעת שלפתוח גנון זה העסק הכי רווחי בעולם, ולכן אל לנו להתפלא על רמת הגנים והצוות. בגן שנעמה תלך אליו שנה הבאה אסור להביא ממתקים, זה רשום שחור על גבי לבן בחוברת של הגן - וזה בשל כל הסיבות שגם את מסכימה איתן, שהרי את מתלוננת על המדיניות בגן של שירי בהקשר הזה.

lulyK

New member
ליטל, נשמע לא מציאה.

ואם יש הורים שלא רוצים שהילדיםלהם יקבלו ממתקים על הבוקר? נשמע שהגננות שם לא חושבות עד הסוף על הרבה דברים. למה שירי חייבת להשאר שם שנה נוספת?

עמית@

New member
גם לי זה לא נשמע.

בגן שלנו לא מוכנים שהילדים יסתובבו בבוקר עם ממתקים מהבית, אם מישהו מגיע עם שקית הוא מפקיד אותה בתא שלו, עד שבאים לקחת אותו. באמת לא לעניין, אולי תציידי את הגורה בשקית עם תחתונים מלוכלכים? ש"תכבד" את כולם

תראי

בגן של אופק לא זורקים לפח, אבל חמותי (גננת) אמרה שאלהם בגן כן זורקים. אישית- אני כן זורקת לפח כי מגעיל אותי להכניס את זה למכונת הכביסה, אני קונה בסופר 3 תחתונים ב-10 ש"ח- אז לא חבל לי לזרוק.

ליטל - מ-ה-ר למצוא גן אחר../images/Emo46.gif

אני חושבת ששני ה"מנהגים" שתיארת מאוד לא אופייניים לגנים. יש לי עוד הרבה מה לומר, אבל נראה לי שהבנת. להוציא את שירי ומהר. אגב, הדבר שהכי מדאיג אותי במה שכתבת זה עודף הסטריליות או רמת העצלנות הגבוהה של המטפלות. בהצלחה במציאת גן שפוי (בטוחה שלא יהיה קל)

ה ו ב י ט

New member
אני עבדתי כארבע שנים בתור מטפלת

בגן בקיבוץ. עברתי גמילה מחיתולים עם הרבה ילדים ואף פעם לא זרקנו את התחתונים. חלק מהעניין זה להראות להם ש"לא קרה כלום. הכל בסדר" ולא לשדר דחיה מהפיספוס. כולה קקי...

הדר לצ

New member
לא נשמע לי בכלל. זה לא בד חד פעמי

וגם לא ברור לי המסר שהן רוצות (או לא רוצות וסתם עושות את זה) להעביר לידים. גם הקטע של הממתקים נשמע מאד תמוה. חבל שהיא צריכה להישאר שם גם בשנה הבאה.

משוש30

New member
אני עדיין לא שם אבל למה לא לבקש

מהם לא לזרוק את התחתונים? שישימו בשקית ויתנו לך (אפילו בלי לשטוף, אפשר אחר כך בבית)

משוש30

New member
קראתי עכשיו את המשך השרשור עם

הממתקים וכד. הגן ממש ממש לא נשמע לי. אני ממעיטה להגיד את זה אבל במקרה הזה הייתי חושבת להחליף גן

עבדתי בגן וזה ממש לא נשמע לי טוב

מה ההורים מליונרים? שצריך לקנות כל הזמן תחתונים חדשים? ומה עם ילדים שמפספסים יותר? בכל זאת, זה קורה בהתחלה...

למעלה