מה דעתכן על התופעה הנ"ל?

אז למה עוד שנה בעצם../images/Emo35.gif

זאת שאלה טובה ומבחינתי גם עגומה (כי גם יחס הצוות אלי הוא לא מהמזהירים אבל זה כבר סיפור אחר...) אז ככה,לפני כחודשיים כשכבר כלו כל הקיצים מבחינתי ניגשתי לגן אחר בעל מוניטין ואפילו ממש קרוב לי לבית (עברתי דירה) והתעניינתי לגבי השנה הבאה.הגננת שהיא דמות מאוד מוערכת בברנז'ה של הגננות ובכלל ע"י הורים אמרה לי משהו מאוד פשוט: היא ביקשה ממני "לבלוע את הצפרדע" למען שירי. כלומר,לשים בצד את מה שיש לי בבטן נגד הגן (ויש המון) ולראות לנגד עיני רק את טובת הילדה ואני מתכוונת מהבחינה הרגשית. ואני אסביר: בהנחה שבעוד שנתיים שירי תיכנס לגן של עירייה,אם אני נאלצת כרגע להעביר אותה לגן אחר,יוצא שכל שנה היא מחליפה גן ולדעת הגננת (מהגן המומלץ) זה מאוד לא רצוי ולא בריא רגשית להעביר ילד ממסגרת למסגרת כל שנה,להסתגל שוב ושוב לצוות אחר,לחברים אחרים וכו'. היא גם הדגישה בפניי שהיא מוכנה לקבל אותנו בשמחה (זה הרי רווח בשבילה) אך טובת הילדה קודמת לכל ולהעביר אותה גן בשנה הבאה ואח"כ שוב בשנה שאחרי -לא יהיה לטובתה. אז זאת הסיבה היחידה.שירי. אם זה היה תלוי בי כבר מזמן היא לא הייתה שם. ולומר לכן עוד משהו? זאת בדיוק הסיבה שעוד אמהות בגן משאירות את הילדים שלהן לעוד שנה במשחטת הכסף הזאת. ואגב משחטת כסף,בעלת הגן יושבת לי על הוריד כבר חודש תוך איומים שאם אני לא מפקידה בידיה את הצ'קים לשנה הבאה בהקדם היא לא תשריין לי מקום לשנה הבאה... אז יאללה אני רצה לרשום את הצ'קים.שנים עשר במספר.

עמית@

New member
לא לגמרי מסכימה.

הרווח שהיא תפיק מגן טוב ומתפקד עולה על ה"עוול" שייגרם לה ממעבר תכוף. אבל הכי חשוב, טוב לה בגן הבעייתי?

עד כמה שזה תמוה,עושה רושם שכן.

כשאנחנו פוגשות את הגננת אחה"צ לפעמים בקניון או בחוג היא רצה אליה ומנשקת אותה .גם את הסייעות היא אוהבת.ומצד שני,אצל שירי זאת לא אינדיקציה כי המאפיין אותה שהיא אוהבת אדם באשר הוא.פשוט אוהבת כל אחד.

g a n i

New member
כמעט בלת"ק: בגישה דומה לשלך

השארתי את בתי הגדולה בגן שאני
והיא די
, כי ידעתי ששנה אחרי היא כבר תלך לגן עיריה. הסוף היה שבפברואר הן הגדישו את הסאה והעברנו לגן אחר לחצי שנה! לשמחתי יצא טוב, כי היא המשיכה שם לצהרון, אז לא היה דרמטי מדי. ילדים גם הרבה יותר סתגלנים מאשר נדמה לנו ברור שאף אחד/ת לא יגדל את ילדנו כמונו, ולא על כל פיפס משגעים את הילדה. אבל קחי בחשבון שעל כל פיפס שלא נראה לך יש כמה וכמה פיפסים שאנחנו לא יודעות. לכן מנסיוני כאשר מגלים משהו שהוא עקרוני בעינייך - לקשיב לבטן (הקטע עם הממתקים ממש
בעיני. בנושא התחתונים, שהם רכושך, את יכולה פשוט לתת הוראה חד משמעית שיזרקו לשקית ולא לפח, באותו מאמץ)

lulyK

New member
גם לתחושתי שנה אצל ילדים

זה נצח וההסתגלות קלה יחסית (מדברת כילדה שעברה המוני דירות, גנים וכיתות)

תני קרדיט ליכולת ההסתגלות של שירי

מנסיוני עם בתי בת ה-5, שעד כה עברה כל שנה לגן אחר (סה"כ 4 גנים), אני מוכרחה לסתור את דעתה של הגננת שעמה התייעצת. הילדים סתגלנים הרבה יותר ממה שאנחנו מעריכים. יותר מזה - את מתארת את שירי כילדה חברותית ופתוחה ולא ילדה עם בעיות הסתגלות קשות, אז למען השקט הנפשי שלה העבירי אותה לגן שלא תצטרכי לבלוע בו צפרדעים ולשירי בכל מקרה לא יזיק. בזמן הכתיבה אני נזכרת איך כל שנה שהעברתי את א' לגן חדש בכיתי בעצמי ביומיים-שלושה הראשונים. הילדה לא הזילה דמעה וחזרה מאושרת מהגן...

נשמע לי לא לעניין

גם אנחנו כרגע בגמילה (שהולכת דווקא די טוב), אבל בסבב קודם היה למיה פספוס רציני בגן, שעד היום הגננות לא שוכחות אותו. היא נכנסה לשירותים לקקי, הקקי יצא לא בדיוק בתוך האסלה ומיה עזרה לו להגיע למקומות נוספים - לקירות, לכיור. בקיצור, היא מרחה את כל חדר השירותים בקקי. כשבאתי לקחת אותה, הגננת סיפרה לי את זה ופשוט התפקעה מצחוק. זה הצחיק אותה. לא יודעת אם גם זאת תגובה טובה, אבל לפחות היא לקחה את זה ברוח טובה. (אולי כי הגננת השניה ניקתה...
) מה שאני מנסה להגיד הוא - שחשוב מאוד שיתוף פעולה מלא בין ההורים והגן בנושא הגמילה. ושיתוף פעולה אומר גם התייחסות בכבוד לרכוש שמתלכלך. אף אחד לא ביקש כביסה יסודי. אבל לשטוף דקה תחת הברז, לא נראה לי מוגזם. אולי לא הכי נעים בעולם, אבל סביר. זה חלק מהעבודה עפ ילדים כאלה קטנים. להתעסק בפיפי וקקי פשוטו כמשמעו.

טיפוטף

New member
את ליטל יודעת כמובן יותר מאיתנו

אבל לי אישית ואני רואה שגם לאחרות זה לא נשמע טוב. כל הגישה. אני דרך אגב לא רואה את זה כדבר הכי נורא בעולם, שהילדה תעבור לגן אחר לשנה אחת בלבד...קיימת אפשרות גם ללכת לגן פרטי שאליו ילכו ילדים מהאיזור שלכם, שיעברו ביחד איתה לגן העירוני שנה לאחר מכן, לא? אחד הבנים שלי עבר עם 6 ילדים, ודווקא חבריו הטובים ביותר, לגן עירוני וזה היה נהדר. נכון שלא תמיד זה מסתדר, אבל אולי בכל זאת שווה לבדוק זאת? והכי חשוב לדעתי. אם מראש הגישה שלך היא שהגן לא טוב, שלא מתייחסים אלייך (ואולי גם לילדתך?) כראוי, שיש בעיות ששמת את האצבע על חלק מהן - הולכת לעבור עליכן שנה מאוד קשה. בנסיבות הללו, שווה לחשוב אלף פעם, האם זו האופציה המועדפת, גם אם לשניה יש חסרונות.

אור100

New member
ההודעה הזו השאירה אותי ../images/Emo2.gif

לא הייתי מעבירה גן בגלל זה אבל הייתי דורשת לקבל את כל התחתונים חזרה בתוך שקית סגורה. זאת חוצפה שאין לי בדיוק מילים לתאר אותה

חושחושה

New member
נורא מקווה שהילדים הקטנים לא רואים

את מה שהמטפלות עושות, זה ממש מסר מתסבך, גם ככה יש להם קטע עם הקקי בגמילה, ואני מתארת לעצמי שהמטפלות גם מעוות את פרצופן כשהן זורקות את התחתון לפח! ממש חוצפה בעיני!

למעלה