מה דרישות הרשיון והביטוח מרוכב סגוואי?

מיכאל45

New member
מה דרישות הרשיון והביטוח מרוכב סגוואי?

כמה תהיות בנושא. אשמח לקבל תשובה האם יש מגבלת גיל מינימום לרכיבה על סגוואי? האם צריך רשיון כלשהו או טסט? מה בדבר ביטוח חובה/צד ג'? או איזשהו ביטוח תאונות אישי? האם בכלל מותר לכלי הזה לעלות על כביש או שרק על מדרכה? האם כמו אופנוע הרוכב מחויב בקסדה? שבת שלום, מיכאל

guya72

New member
השימוש בסגוואי

או בשמו העברי רכי-נוע - איננו דורש רשיון נהיגה או רשיון רכב (טסט). אין שום פטור מחובת ביטוח, ולכן הוא חייב בתעודת ביטוח חובה. מגבלת גיל מינימום - 16. בעקרון מחוייב בנסיעה רק על מדרכה. מותר לו לנוע בכביש רק במקרים הבאים : 1) לצורך חציית הכביש. 2) אם הוא בתחומי מושב/ קיבוץ - מותר לנוע על הכביש. 3) בכל כביש שאיננו מושב / קיבוץ - מותר לנוע על הכביש בתנאי שאין מדרכה ליד הכביש או שהמדרכה איננה תקינה. שימוש בקסדה - לא ראיתי שום חובה כזאת. התוקף החוקי לכך (מתוך תקנות התעבורה ) : ***************************************** סימן ב2: רכי-נוע פטור מחובת רישיון רכב [תיקון התשס"ו (מס' 11)] 39יב.8בעל רכי-נוע והנוהג בו פטור מחובת רישום ורישוי לפי סעיף 2 לפקודה. פטור מחובת רישיון נהיגה [תיקון התשס"ו (מס' 11)] 39יג.8 הנוהג ברכי-נוע פטור מחובת רישיון נהיגה לפי סעיף 10 לפקודה. נהיגת הרכי-נוע [תיקון התשס"ו (מס' 11)] 39יד.8(א) לא ינהג אדם ברכי-נוע אלא לאחר שמלאו לו שש עשרה שנים. (ב) לא ינהג אדם ברכי-נוע אלא אם כן הוא בקיא בהפעלתה. תנועת הרכי-נוע ובטיחותה [תיקון התשס"ו (מס' 11)] 39טו.8(א) לא ינהג אדם ברכי-נוע בכביש אלא לשם חצייתו או אם הכביש בתחום מושב או קיבוץ. (ב) על אף האמור בתקנת משנה (א), מותר לנהוג ברכי-נוע בכביש שאינו בתחומי מושב או קיבוץ, אם התקיים אחד מאלה: (1) אין לצד הכביש מדרכה; (2) לא ניתן לנסוע על המדרכה מפאת מידותיה, מצבה או מכשולים המצויים עליה; (3) לא ניתן בנסיעה ברכי-נוע לעלות על המדרכה או לרדת ממנה; (ג) לא ינהג אדם ברכי-נוע במהירות העולה על 13 קילומטר לשעה

guya72

New member
לגבי הביטוח

אני לא בטוח ב-100%, אלא מסתמך על כך שהסאגוואי מוגדר בתור רכב (בתקנות התעבורה), וכי לפי פקודת ביטוח רכב מנועי - כל רכב מחוייב בביטוח חובה (לא בהכרח רכב מנועי, אלא רכב העונה להגדרה). ההגדרה של רכב החייב בביטוח חובה מופיע חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975, וההגדרה היא כדלקמן : "רכב מנועי" או "רכב" - רכב הנע בכוח מיכני על פני הקרקע ועיקר יעודו לשמש לתחבורה יבשתית, לרבות רכבת, טרקטור, מכונה ניידת הכשירה לנוע בכוח מיכני בכביש ורכב נגרר או נתמך על ידי רכב מנועי, ולמעט כסא גלגלים, עגלת נכים ומדרגות נעות; לפי הגדרה זאת, אני מבין כי גם קולנועית מחוייבת בתעודת ביטוח חובה (כבר יש 2 פסקי דין מנוגדים, כמדומני מבימ"ש מחוזי ת"א). גם מכונה ניידת רגלית (משמשת בעיקר בתור מכבש בעת סלילה) מחוייבת גם בתעודת ביטוח חובה. במידה ואתה מתנדב במשטרה, לא הייתי מציע לך להתבסס רק על דבריי, אלא תתיעץ עם המפקדים (ואם אתה יכול - תברר מול התביעה המשטרתית - לפעמים לא אוכפים עקב בעיות משפטיות כאלו ואחרות). לא מבטיח, אך אני אשתדל לבדוק זאת ביום ב' הקרוב.

be_roo

New member
עד כמה שזכור ליף כשנושא הסגוואי הוסדר ע"י

הרשויות לפני מספר חודשים, צויין כי הוא אינו חייב בביטוח.

guya72

New member
אני מחפש

מידע לגבי הסאגוואי באתר של משרד התחבורה, ושם מצויין כי ישנה חובה להרכיב קסדה בעת הנסיעה - חיפשתי את הבסיס החוקי לדרישה זאת, ואינני מצליח למצוא. בסעיף 1 לתקנות התעבורה, הרכי-נוע מצויין במפורש בתור רכב מנועי - ולכן הוא כלול בפקודת ביטוח רכב מנועי (חובת ביטוח חובה).

pol101

New member
ובנוסף לכלים הממונעים שהזכרת

החייבים ביטוח חובה כדאי להוסיף גם מלגזות מכל סוג (חשמלי או סוללות נטענות )

guya72

New member
שאלתי היום

לגבי סאגוואי, ונעניתי כי אין צורך בקסדה, ולפי מיטב ידיעתו של המשיב - אין צורך בביטוח חובה (לגבי זה התנהל שיח קצר בינינו, והסכמנו לא להסכים בנושא).

למעלה