מה האגדת/סייפור ילדים ששכחתם?

max2k

New member
מה האגדת/סייפור ילדים ששכחתם?

כולנו שמענו המון אגדות ילדים כשגדלנו, צחקנו עם הגיבורים, פחדנו עם הרשעים והכי חשוב נהנו. אבל עכשיו כשגדלנו יש המון אגדות ילדים שלאט לאט שכחנו. מה הם? מישהו יכול להשלים את החסר? אני אישית שכחתי את עוץ לי גוץ לי והחתול במגפיים. נ.ב. סליחה על הניסוח הדרמטי, היה לי יום לא משהו...

scooby4

New member
איך אני אגיד מה האגדות ששחכתי...

אם אני כבר שחכתי ?
חפיף...
מה שחכתי ? בוא נראה מה שחכתי...
הנסיכה והעדשה, המלך העירום, והחתול במגפיים שכבר הזכרת... 3 המנצחים, האגדות ששוחכים.
|גביע|
נ.ב: אם אתם רוצים להיזכר באגדות, אז אני ממליץ על סימסאלה בערוץ "הופ
" (כן, הופ...), כי הם מציגים את האגדות בצורה ממש טובה ויפה. אמנם שזה לא בדיוק אותה האגדה אבל אותו הקטע...

scooby4

New member
שמעת פעם את המשפט...

"לדרבי יש חוקים משלו?" או ששכחת? בכל מקרה, תודה...

Idan91

New member
זה לא "או.. או".. ../images/Emo187.gif

אם הוא שמע, הוא אולי יכול (יכול בעבר כמובן) לשכוח, אבל אם הוא לא שמע, הוא גם לא יכול לשכוח..

ד ג י

New member
עידן יש לך טעות בחתימה

ג"ן כתום המפיק מגיע כשה ה´ של השורש אחרונה היא לא חייבת להיות בזמן ובגוף שכתבת

Idan91

New member
מ-ה?!?! ../images/Emo187.gif

לא כתבתי שום גוף ושום זמן, בסך הכל ציינתי את שלושת המקרים בהם המילה תקבל מפיק. מן הסתם ג"ן כת"ם מתייחס לרשימת שורשים. המילים שאלו השורשים שלהן יקבלו מפיק כשה-ה´ אחרונה במילה (מן הסתם, זאת המהות של המפיק).

Meijen Shaggy

New member
ואם אנחנו בקטע של להקפיד - ../images/Emo15.gif

אז זה אג"ן כת"ם (המורות ללשון שכחו משום מה את השורש א-ל-הּ...)

Idan91

New member
זה לא שהן שכחו, ../images/Emo187.gif

הן פשוט לא ידעו עליו. עובדה - אפילו המורה ללשון שיודעת ה-כ-ל לא הכירה את השורש עד שהפנינו את תשומת ליבהּ אליו.

Evil Princess

New member
אוף ))):

יש לי מבחן בלשון ואני לא יודעת כלום! תגידי עידן כמה קיבלת בבגרויות? כן כן אני יודעת שזה לא קשור לפורום!

Me 4eVer

New member
גם לי..../images/Emo4.gif

ואני יודעת הכל.. חוץ ממלעיל ומלרע..
אני יודעת מה זה.. פשוט לא חשוב כמה אני מנסה להבין את זה- זה תמיד יוצא לי הפוך..
חוץ ממתי שאני מנסה ללכת הפוך על הפוך ולענות הפוך ממה שאני חושבת..
חוץ מעל השם שלי.. עליו אני יודעת שזה פשוט מעצבן שמבטאים אותו במלעיל..

Meijen Shaggy

New member
לא נראה לי ש.. ../images/Emo15.gif

מישהו אי פעם ביטא את שמך במלעיל (דניאל).. אולי התכוונת לטעם מלעיל-דמלעיל (דניאל) שלא נהוג בעברית..

Me 4eVer

New member
יכול מאוד להיות!

אם היה לי מושג מה זה.. אולי גם הייתי משתמשת בזה! בכל מקרה זה מביא קריזות..
ודניאל זה ביפניתתת! לירון אמרה לי!

הממממ.. אני שכחתי את...

אמממ שכחתי
לא סתם..אממלא ששכחתי אבל את החתול במגפיים..

SiS MaSiS

New member
*אהם* *אהם*

אל תצחקו עלי אבל יש לי בעיה עם כיפה אדומה :) מאז שאני קטנה אין לי פשוט מושג איך הגיע הציד הזה צץ פתאום בסיפור לא מסתדר לי שסתם עבר שם בסביבה ואיך הוא הצליח לחתוך את הבטן של הזאב בלי לפגוע בסבתא ובכיפ´וש :) אבל סתם ככה מה באמת שכחתי.. חתול במגפיים ועוץ לי גוץ לי אני זוכרת ממש ממש במעורפל יש לי תמונות בראש אבל לא זוכרת את העלילה כל כך גם זה עם המזרונים והשעועית שהנסיכה ישנה עליהם וכאב לה הגב :)

Me 4eVer

New member
שכחתי את רובן..../images/Emo3.gif

היה (יש) לי ספר כזה של האחים גרים.. וכשלמדתי לקרוא קראתי כל יום אחת (או חצי) אני פשוט לא זוכרת את אלו ששכחתי...
ועוץ לי גוץ לי.. תמיד הייתה לי בעיה עם השם שלו..

The Sandman

New member
אני יודע עוץ לי גוץ לי

אבל במעורפל אמממ משהו עם נסיכה שרצתה להתחתן עם נסיך ושיקרה ואמרה שהיא יודעת להפוך קש לזהב ואז שמו אותה בחדר עם הקש בא גמד ואמר שאם היא תנחש את השם שלו הוא יהפוף את הקש לזהב אז נסתה וניסתה עד שבסוף (אין לי מושג איך) גילת וקראה לו בשם עוץ לי גוץ לי מה לעשות זה מה שקורא שיש אחים קטנים

למעלה