מה הבדל בין שמע לבקול,למשרד הרווחה?

מה הבדל בין שמע לבקול,למשרד הרווחה?

אני לקוח של משרד הרווחה ומקבל 330 שקל לחודש בקביעות (כולל זכות קנייה של 3000 שקל ל4 שנים) ומה עם בקול? שמע? גם להם אני יכול לקבל או שאני אמור לקבל אחד מאירגון שלהם? תודה ועזרתם לי המון!

אייני

New member
שמע ובקול

אלו ארגונים שנועדו לעזור לכבדי שמיעה וחרשים. (בקול הוא אבל רק לכבדי שמיעה). בקול - למבוגרים, שמע לצעירים. אם אתה חבר בהם, אם אני לא טועה, אתה מקבל הטבות מסויימות, כמו מחירים זולים יותר של סוללות וכד'.

black_magic

New member
הוא מקבל 330

במה שנקרא סל תקשורת זה סל מיוחד עבור לקויי שמיעה שעוזר במימון של כל מיני אביזרי עזר כל חודש מקבלים בין 300 ל330, תלוי במצב הכלכלי ופעם ב4 שנים מקבלים החזר כספי של 3 אלף על כל מיני אביזרים (יש רשימה של האביזרים, אני מצרפת)

מה יש אה

New member
באמת יפה..

כמה נכות מקבלים על זה כלומר יש לי 35 נכות זה מקבל? אני נתנתי טפסים הכל וזה וזה..ובסוף לא קיבלתי כלום כיאלו מזלזלים,ואני שם מכשיר שמיעה ולמדתי בחינוך מיוחד עם לקוי שמיעה.. קיבלתי מביטוח לאומי שהיתי קטן עד גיל 18,וזהו הפסיקו לתת לי מביטוח לאומי למרות שהלכתי לוועדה שם וכו'..ואמרו שאני לא מקבל.. בקיצור אני לא מקבל שקל לא מהרווחה לא מביטוח לאומי ולא מאף אחד.. אפשר לדעת למה?

moran f

New member
ניסית לשאול אותם?

בגדול, לכל דבר יש רשימת תנאים לזכאות. למיטב ידיעתי, 35% נכות באמת לא נותנים הרבה. מבחינת סל תקשורת, אחד התנאים הוא למשל התחלת הבעיה מתחת לגיל מסויים (נדמה לי שחמש, אבל אני לא זוכרת). בסופו של דבר מה שקובע אם ומה תקבל הוא העמידה בקריטריונים האלו. שאלות יותר ספציפיות עדיף להפנות למוסד לביטוח לאומי ולמשרד הרווחה ולא לפורום.

צלף

New member
יכול להיות עוד בעיה

יכול להיות שהירידה שלך בשמיעה קטנה מידי כלומר פחות מ- 70 DB בתדירויות הדיבור (500-2000 HZ) - ה- 35 % נכות מצביע על כך - כי על ירידה בשמיעה עמוקה או חמורה (למעלה מ- 70 DB) מקבלים 60% נכות (שלא מקנה הרבה הטבות חוץ משיקום). אני מציע לך לגשת עם הנתונים לעבדת סוציאליות שמבינות בנושא - (בשמע בבקול ואחא בטח יש כאלו שמתמחות) ולשאול אם יש לך קיס - ואם כן להגיש עירעור...

M o t t i

New member
הערה קטנה

"כל חודש מקבלים בין 300 ל330, תלוי במצב הכלכלי" אני לא חושב שזה תלוי במצב הכלכלי אלא האם אותו האדם עובד או לא והאם אותו האדם לומד או לא.

מוזר, אני מקבלת אותו סכום

כבר שנתיים ומשו, ומעולם לא שאלו אותי אם אני עובדת או לומדת...

המרחפת

New member
כשמילאת טפסים לראשונה שאלו אותך.

אליי שולחים בכל חודש דצמבר טופס לחידוש הבקשה, ושם אני מעדכנת אותם לגבי תוכניות העבודה שלי.

המרחפת

New member
כנראה שפחות מקפידים אצלכם

הדברים האלו מאד משתנים מעיר לעיר היות ומדובר בסניפי רווחה של הרשויות. אני יודעת שבאשדוד העניין הזה בבלגן, כמה חודשים מקבלים וכמה חודשים לא.

אני מאשדוד

ואני מקבלת את סל התקשורת כל חודש כמעט באותו תאריך. למיטב ידיעתי אין שום בלאגן והעו"סית שם מטפלת בזה טוב מאוד.

צלף

New member
אף פעם לא קיבלתי טופס לחידוש

זה תמיד הקצבה לעובד של 330 (עכשיו זה 342) - ולא התבקשתי לאשר.. (בית שמש)

זה באמת משתנה ממקום למקום

אצלי בכפר סבא מבקשים חידוש כל שנה וכל דצמבר מגיעה המעטפה משירותי הרווחה, כך שכל דצמבר אני פשוט ניגשת למנהלת כ"א במקום העבודה ומבקשת אותו מכתב על המשך העסקה, עם שינוי בתאריך בלבד...
כן, ההקצבה תלויה בסטטוס התעסוקה ובגיל המקבל.אדם עובד מתחת לגיל הפנסיה מקבל סכום אחר מאשר זה שאינו עובש. זה שהגיע לגיל פנסיה מקבל סכום אחר (נדמה לי ש - 25%) מזה שעדיין בגיל העבודה. אני לא זוכרת סכומים מדוייקים. למיטב ידיעתי, הקצבה שמקבלים מסל התקשורת הינה לאנשים שנפגעו בשמיעתם לפני גיל שלוש שנים (לא חמש, כפי שכתבו כאן למעלה). למה? האם למי שנפגע אחרי גיל שלוש אין צרכי תקשורת (סוללות למכשיר, מגברים וכו')? זה שרירותי ומפלה, גם אם הסיבה לכך מובנת (הסיבה הכלכלית, אין אחרת). אני מקווה שבעתיד נצליח להרחיב את הסל לרוב אם לא לכל האנשים שזקוקים לכך. ליריתקוש.

moran f

New member
תודה על התיקון ../images/Emo13.gif

באמת לא זכרתי אם זה שלוש או חמש, אבל חמש איכשהו נראה לי עגול יותר

המרחפת

New member
ההגיון מאחורי מגבלת הגיל הזו

היא שעד גיל שלוש האפשרות למיצוי רכישת השפה גדול בהרבה, והסל נועד לעזור למי שיש לו קשיי שפה ותקשורת. אז נכון שרואים מישהו עם תקשורת אוראלית מצויינת עם סל ומישהו שלא מצליח לדבר ואין לו סל, אבל ההסקה היא שבעיות התקשורת שלו כבר אינן בהכרח תלויות שפה. ילד שהיה שומע עד גיל שלוש הוא בעל בסיס שפתי מוצק מאד שניתן לשקם גם אם איבד את שמיעתו. בקיצור, ישנו היגיון, ולא, הוא לא היגיון כלכלי.

צלף

New member
זה הגיון זה ../images/Emo35.gif ../images/Emo13.gif

טוב אישית עד גיל 4 לא דיברתי (עד שגילו שהבעיה זה חרשות), ומרגע שקיבלתי שיעורי דיבור לא הפסקתי לדבר
כמה שהבנתי את השיקולים דאז, המטרה היתה לעשות אבחנה בין אלו שיש להם בעיות גדולות לשמיעה (כלומר החרשים) לבין אלו שיש להם בעיות קטנות כביכול (כלומר כבדי שמיעה), אז מי שאיבד את שמיעתו לפני גיל שלוש ומתחת לסף חרשות נתפס שמי שהכי קשה לו מבחינת השמיעה וההשתלבות בחברה. להגביל את זה למי שלא מצליח לדבר אוראלית אלא רק בשפת סימנים - יוצר בעיה של אפלייה בין שתי צורות ההתמודדות עם החרשות - אוראלית לעומת שימוש בשפת סימנים - שכנראה מבחינה חוקית זה לא היה עובר...

תלכ'ס,

באיזה ארגון מקבלים תקציב או שמשרד הרווחה היחידה שמקבלים קצבות נכות? נניח שכל האירגונים שציינתי בהודעה הראשית מקבלים קצבות, אני יכול לגשת ולקבל כסף או שאני אמור לקבל תקציב אחד המוסדים?

למעלה