מה הבדל בין שמע לבקול,למשרד הרווחה?

המרחפת

New member
לא יזיק לך לעשות סדר בראש...

אתה די עושה בלגן מהכל. קצת הסברים, בעיקר מוויקפדיה, ממליצה לך לקרוא הכל, כדי שיהיה לך יותר ברור.
המוסד לביטוח לאומי הוא המוסד האחראי על מימוש רוב הזכויות החברתיות במדינת ישראל, פעילותו מוסדרת בחוק הביטוח הלאומי. כן עוסק המוסד במימושם של חוקים נוספים בתחום הביטחון הסוציאלי, כגון חוק הבטחת הכנסה. (הגדרה של וויקיפדיה) מה הפירוש במילה ביטוח? המבוטחים משלמים באופן שוטף בשגרה, וכשהם זקוקים לכסף בעקבות מקרה המעוגן בתקנות הביטוח, מקבלים החזר כספי. כך נוצרת מערכת פרוגרסיבית - בעלי היכולת משלמים תשלומים גבוהים על-אף שהסיכוי שיזדקקו לשירותי המוסד נמוך, וחסרי האמצעים משלמים סכומים נמוכים או אף פטורים מתשלום, והם הנהנים העיקריים מתשלומי המוסד. כל אדם מעל גיל 18 חייב בתשלום ביטוח לאומי- מי שעובד המעסיק והמדינה משלמים לו ביטוח לאומי, ומי שלא עובד גם צריך לשלם. קצבת נכות היא גמלה הניתנת למי שמסיבה זו או אחרת יצא ממעגל העבודה באופן קבוע. במסגרת זו אף מפעיל המוסד תוכניות לשיקום וקימום אותן אוכלוסיות הזכאיות לקצבה זו. עד כאן, תודה לווקיפדיה. מה פירוש כל מה שהסברתי? המוסד לביטוח לאומי (וכפי שמופיע פעמים רבות בפורומים- ביטל"א) הוא גוף ממשלתי (וליתר דיוק, יחידת משנה של משרד הרווחה), אך נכון לרוב הקצבאות וביניהן לקצבת הנכות, לדוגמה, הכסף אינו מגיע תקציב הממשלה אלא מדמי ביטוח לאומי ששילמו אזרחים אחרים. ישנן קצבאות מסויימות שבהן הממשלה היא המשלמת (דוגמה: קצבאות זקנה לעולים), והמוסד לביטוח לאומי הוא צינור העברת הכסף. אז מה אנחנו יכולים לקבל מביטוח לאומי? קצבת נכות- למי שאינו מסוגל להשתלב במעגל העבודה או שבשל ליקוי השמיעה לא מצליח למצוא עבודות התואמות את כישוריו ויספקו לו פרנסה. הקצבה היא כ-2000 ₪ בחודש, הסכום המדויק משתנה מאדם לאדם. שיקום מקצועי: סבסוד וסיוע בלימודים מקצועיים (אם אקדמיים ואם לימודים מעשיים) ועזרה במציאת עבודה.
משרד הרווחה : הוא משרד הממשלתי שתפקידו להבטיח לכלל הציבור מתן שירותי רווחה, שהוגדרו בחוק לאוכלוסיות שונות, ולפקח על מתן השרותים. השרותים לאזרח במקרה שלנו ניתנים באמצעות המחלקות לשרותים חברתיים (לשכות הרווחה) הנמצאות ברשויות המקומיות. (שוב, וויקיפדיה) על פי אתר האינטרנט של משרד הרווחה, הוא נותן שירות לחירשים וכבדי שמיעה עם ליקויי שמיעה של 50 דציבל ומעלה באוזן הטובה והשירותים שהוא נותן מטרתם להגיע לעצמאות מירבית. אז מה אנחנו יכולים לקבל ממשרד הרווחה? את סל התקשורת, שמטרתו היא להעניק נגישות ועצמאות רבה יותר, בעיקר לאנשים עובדים. גם להם יש שירות של סיוע בהכשרה ומציאת מקום עבודה.
שמע ובקול הם מוסדות לא ממשלתיים (אם כי למיטב הבנתי נתמכים על ידה) . שמע מטרתו חינוך ושיקום לילדים (!) לקויי שמיעה (את מבחר השירותים שהם מציעים תוכל לראות בדף הבית שלהם). בקול הוא ארגון ששם לו למטרה לקדם את הנגישות ללקויי שמיעה. מטרותיו, כפי שפורסמו באתר הרשמי של בקול :
השגת שוויון הזדמנויות לאנשים כבדי שמיעה ומתחרשים בכל תחומי החיים.
הפיכת ישראל לנגישה עבור כבדי שמיעה (כתוביות בטלוויזיה, הגברה במוסדות ציבוריים ועוד).
הגברת המודעות הציבורית לצרכים ולזכויות של כבדי שמיעה.
הסרת מחסום הבושה בקרב אנשים כבדי שמיעה ועידודם להתמודד עם מגבלת השמיעה. אף אחד מהשניים אינו מציע קצבאות או כספים אלא לייצג אותך במאבקים למען הקידום האישי והקהילתי ולספק לך את האמצעים הטכניים לקידום הזה. מקווה שאכן טרחת לקרוא עד כאן ושיותר ברור לך כעת מה שייך לאן ומי מטרתו מה.
 
למעלה