מה הדבר שהכי הייתם רוצים עכשיו?

korpiklaani

New member
תארי לעצמך המחממיםשל נייטויש היו בקסטירט?

כל הגות'ים הקטנטנים מעיפים עליהם מקלות וחולות
-: D

../images/Emo11.gif למען האמת,

הדבר היחידי שבאמת ~ממש~ רציתי לאחרונה זה הפסקול של המחזמר "ג'קיל והייד", שאבא קנה לי בחו"ל ויגיע אליי עוד שבוע. ווהו! ^^ אגב, בפעם האחרונה שרציתי משהו ממש, זה מה שקרה [חלילית בס
תתעלמו מהכיתוב, אגב, זה היה מתוך איזה פרוייקט-אייקון ממש מצחיק שחברות שלי פרסמו בפורום אחר
זו פשוט התמונה היחידה שלי ושל הבס, מלבד כמה שעל המחשב השני ואין לי גישה אליהן עכשיו].

Limbonic Art

New member
כלי נגינה מגניב בהחלט../images/Emo70.gif

זו את בתמונה? את יודעת לנגן על זה?

כן, זו אני ../images/Emo13.gif

וכשהתמונה צולמה עוד לא ידעתי לנגן בה באמת
ז"א, ידעתי לנגן בחליליות [סופרן-סופרנינו-אלט-טנור], אבל הבס מוציאה מיד שמאל כאבים שונים לחלוטין מהקודמות
אבל עכשיו אני יודעת לנגן בה, כן

queen helen

New member
זה באמת כואב בידיים!

אני נשברתי די מהר, ומה גם שלא זכרתי את קוראים את התווים... LOL זאת חלילית בס באמת? כשאני ניגנתי בחליליות, הן תמיד היו מעץ, ונראו קצת יותר קטנות. נראה לי גם שבלי הפיה (אבל זה היה מזמן, אז אני לא באמת זוכרת) איפה את לומדת?

כן, זו חלילית בס.

ויש גם חליליות קטנות יותר, כמובן! אני התחלתי מסופרן, שהיא החלילית ה"רגילה" שרואים בכל מקום. אח"כ [אם מתקדמים למטה בסולמות הנמוכים] יש חלילית אלט, טנור ורק אז בס. כך שהיא ארוכה יותר מהחליליות הקטנות שלרוב מנגנים עליהן. החליליות האחרות שלי הן מעץ, אבל את זו לא מצאתי בעץ בארץ, וגם ככה היא עלתה הון תועפות [אם מתחשבים בעובדה שההורים לא עזרו עם הכסף ואין לי עבודה
]. אני לא לומדת בשום מקום, למען האמת. חברה שלי לימדה אותי איך מנגנים בחלילית לפני כמעט שנתיים, ומאז זה היסטוריה. מכיוון שאלה אותם אצבועים והדבר היחידי אליו צריך להתרגל זה המרחק בין נקב לנקב, אין בעיה גדולה בנגינה על חליליות גדולות ונמוכות יותר, כל עוד מתאמנים. אז התוצאה הסופית מרשימה, אבל הדרך אליה היא לא בשמיים, באמת

אה, ולגבי הפיה והתווים

הפיה נמצאת רק בחליליות מאוד גדולות, מכיוון שהן כבר כל כך גדולות שאי אפשר לנשוף מהקצה שלהן ובו זמנית להניח את האצבעות על הנקבים
ותווים אני קוראת מכיתה ג', כי אני גם מנגנת בפסנתר; כך שזה לא היה שינוי גדול...

Limbonic Art

New member
רגע

אם אני יודעת לקרוא תווים של פסנתר וגם כינור (שזה לא אותו דבר) יש סיכוי שאבין תווים של חליליות? אם כן מצאתי לי איך להעביר את הזמן בשעות הפנאי בזכותך!, רק לחפש חנות שמוכרת כאלה

אני אומר לך מה,

מכיוון שאני לא לומדת בשיעורים, אני פשוט מנגנת מכל הבא ליד, והרוב מסומן במפתח סול. צריך רק ללמוד איפה כל תו בחלילית עצמה, ואז לקרוא אותם מתוך התווים הכתובים זה שטויות.

Limbonic Art

New member
בגלל זה שאלתי אם יש סיכוי ../images/Emo13.gif

גם אני לא הולכת לקחת שיעורים ... תודה !

queen helen

New member
אז זהו...

שעל כל "המנעד" שבין סופרנינו לטנור, ניגנתי במשך שנים. בבס איכשהוא נשברתי, גם בגלל שכאבו לי הידיים, וגם כי עם הזמן שכחתי לקרוא את מפתח פה, ולא הצלחתי לחזור לזה. (גם אני ניגנתי בעברי הרחוק מאד מאד מאד פסנתר, אבל מזה נשאר אפילו עוד פחות) בכל מקרה - אני מציעה לך ללמוד אצל מורה, כי יש אופן מסויים של נשיפה, שחייבים לדעת. לקח לי יותר משנה לשנות את הנשיפה שלי מהאופן שהיה לפני שלמדתי עם מורה לאופן הנכון. בהצלחה!

דווקא עם מפתח פה אין לי בעיה,

כפסנתרנית במקור
[הרי יד שמאל מנוגנת ממפתח פה.] אבל לא יצא לי לנגן דברים בחליליות שכתובים במפתח פה, כנראה כי אני לא לומדת בשיעורים. ברור שהעדיפות היא ללמוד אצל מורה, אבל - 1. אין לי זמן בצורה מטורפת >< 2. אני חוששת שזה יימאס עליי. 3. אני מתעסקת בלא מעט אמנויות, כך שללכת ללמוד כלי כלשהו באופן רציני זה כמו אומר לוותר קצת על שאר הדברים שאני אוהבת, וחבל.

gabriel1349

New member
יש אנשים שמצליחים להגיע לאותה רמה

של נגינה גם בלי מורה
אמנם מדובר באנשים בודדים , אך קיימים בהחלט! כנראה את אחת מהם

korpiklaani

New member
../images/Emo45.gif

כמו אחד החברים שלי שמגיל 5 החליט שהוא רוצה לנגן על גיטרה לבד והוא הצליח להגיע לרמה חבל על הזמן והיום הוא אפילו משתתף בכמה להקות בחו"ל <בכמה פרוייקטים לא משהו קבוע>

למעלה