מה הדבר שהכי הייתם רוצים שיקרה?

Lonly badger

New member
פלוס

זה יגרום לאנשים לחשוב עבור עצמם שזה דבר מאוד בריא מאוד מספק מאוד מאוד. עד כמה? סלבדור דאלי: "יש ימים בהם אני חושב שאני הולך למות ממנת יתר של שביעות רצון וסיפוק"

0Pandemonium0

New member
גם אני רציתי להגיב להודעה הזו

ושכחתי. באמת מה כל-כך מוסרי בחברה ללא חוקים? זה שכל אחד עושה מה שהוא רוצה, אפילו אם הוא פוגע באחרים, זה מוסרי?

Lonly badger

New member
זה לא בדיוק אנרכיה

אנרכיה היא חוסר מונרכיה. אוליגרכיה או כל סוג של סמכות שאומרת לאנשים מה לעשות. למרות שויקיפדיה הולכת עם ראש של עמחא: אנרכיה היא מילה המשמשת בדרך כלל לתיאור מצב בו אין שלטון במדינה או באזור מסוים ו"איש הישר בעיניו יעשה". אנרכיה נגרמת לעיתים קרובות בשל מלחמה (במיוחד מלחמת אזרחים) או אסון טבע, הגוררים את היחלשותו או נפילתו של השלטון המרכזי או המקומי. במקרים אחרים האנרכיה נובעת מריחוק רב ממוקדי השלטון במדינה, דבר המקשה על השלטון להשליט את מרותו באזור. אנרכיה מתבטאת בעיקר בכך שאין מי שיגן על האזרחים ולכן השליטה עוברת לידי בעלי כוח המקומיים שעושים בתושבים התמימים כרצונם. נטען כי מטרתה הבסיסית של המדינה היא למעשה להימנע ממצב זה. יש להבדיל בין המילה "אנרכיה", המשמשת לתיאור המצב שתואר לעיל, לבין המילה "אנרכיזם", שהיא מושג כללי המתאר מגוון פילוסופיות פוליטיות התומכות בביטול כל צורה של שלטון, כפייה והיררכיה חברתית, וביצירת חברה על פי עקרונות של חירות, שיוויון, סולידריות וניהול-עצמי. (היא קולעת בול בסופו של דבר, אבל אני לא מבין למה צריך להפריד בין אנרכיזם לבין מילת המקור - אנרכיה , א=לא, כמו: אתאיסט , ארכיה = שלטון, כל זה מיוונית חברה. אז כל פעם שמשהו לא מסתדר אל תקשיבו לכל מה שאומרים לכם , תבדקו את האטימולוגיה.) אבל אנרכיה הולכת הרבה יותר רחוק מזה , היו כל כך הרבה אנשים שניסו לפתח את זה ולכיוונים שונים וזה כן הולך עם הומניזם יותר מכל צורת שלטון שהייתה לנו עד עכשיו, ובדרך כלל אנרכיה הלכה עם אנשים שהיו בעד פמניזם ושוויון ובדרך כלל ניסו לצנזר אותם , למה? כי בדרך כלל אנשים כאלה הם בעלי מחשבה עצמית וראש פתוח - ובדרך כלל אנשים כאלה הם סכנה לכל סוג של ממסד .

Lonly badger

New member
המשך

הממסד תמיד היה אנטיתזה של אנשים כאלה. לכן הם סכנה עבורו. לכל מערכת שלטון או תיאוריה כמו אנרכיה יש פילוסופיה או הנחות מטאפיזיות, ד"א לכל בן אדם יש את זה אם הוא מודע לכך או לא. אם הוא לא מודע לכך יש שתי אפשרויות , הוא שהוא בובה על חוטים ונשלט על ידי מה שההורים שלו רוצים שהוא יהיה , החברה או הממשלה או what ever , או שהוא גאון בחיתוליו והוא עומד להבין זאת ברגע שהוא יקרא מישהו שחושב כמוהו כי רוב האנשים לא חושבים כמוהו וסביר להניח שהוא יחווה הרגשת alienation . ככה שרוב העולם פועל לפי הנחות פרוידיאניות בפסיכולוגיה , לפי מכניקה נויטונית בפיזיקה ומדע, לפי תיאוריה פוליטית של ליאו שטראוס (neo-cons) , וכדומה. ולמי שיעשה את השיעורים ויציץ מהחלון לא צריך הרבה שכל כדי לראות שהכיוון שבו צעדנו זה דורות איננו טוב, והתוצאות לא טובות . ההנחות המטאפיזיות סותרות את המציאות או את האמת או את החיים עצמם. הם אנטי חיים , והם לא שפויות.

Gilliana

New member
כפי שאני רואה זאת...

אנרכיזם ומוסר - הם שני מושגים פרדוקסליים.

Lonly badger

New member
פרדוקס

פרדוקס (Paradox) הוא מצב שבו דבר מה הנראה נכון (אולי אף כזה שקיימת לו הוכחה) סותר ידע אחר או את האינטואיציה. לרוב הבעיה היא רק לכאורה, ולא קיימת סתירה של ממש, או שהסתירה נובעת מהנחות שאינן יכולות להיות כולן נכונות. (היישר מויקיפדיה המהוללת) מקור המילה פרדוקס הוא מיוונית: para = ליד, מעבר; doxa = אמונה, דעה. המשמעות המקורית היא דבר שבמחשבה ראשונה נראה חסר מובן או בלתי אפשרי, אך לאחר עיון מעמיק מתברר שהוא נכון. (מאותו מקור בהמשך) סו , again , its just a matter of belief system (b.s) everybody has one , and its the tunnel wich true you experience reality.

Gilliana

New member
אני התכוונתי לפרדוקס מהסוג שבו...

... אדם X שולח את אדם Y לעבר על מנת להציל את חייה של אמו. אדם Y מתאהב באם, היא נכנסת להריון ויולדת את... X. נשמע לך מוכר?
בכל אופן - לכזה פאראדוקס התכוונתי, לולאה מתימטית (אם ניקח דוגמה למשל מ-"אקסל" - מצב שבו נוסחא מחשבת את עצמה באופן מעגלי). אנרכיזם ומוסר בעיני הם אותו סוג של פארדוקס ואינם יכולים לדור בכפיפה אחת, לא בחברה האנושית כפי שאנו מכירים אותה מאז שחר ימי ההיסטוריה, ונוגד את טבע האדם.

Lonly badger

New member
תבחני

את ההודעה הקודמת לגבי ההגדרה של פרדוקס, ואם עדיין זה לא ברור אני ארחיב . פרדוקס הסבא , נובע מאמונה מסויימת אשר יוצרת את הסיבוך או הלולאה, אם מתקנים את האמונה שתהיה בהרמוניה עם המציאות או ה"אמת" כלומר שתתאים לתמונה כוללת , אין פרדוקס. ז"א פרדוקס זה שם ללולאה זמנית , זה ההרגשה הזמנית של כל ילד לפני שהוא תופס את הנושא אותו הוא לומד, אני לא מבין את זה הוא יכול להגיד ואם הוא באמת יקח את כל הנושא ברצינות הוא יגיד , זה בלתי אפשרי או יבכה וכדומה. לעומתו מי שיקח את כל העניין כמשחק או כדבר זמני, אוקיי כרגע אני לא מבין אבל עם תרגול או עם נסיון ושינוי לפי תוצאה לפי הדרך בה אני פועל ולפי התכנון שלי (האמונה שלי או דעה שלי - מה אני צריך לעשות) אז אני אמצא את הדרך הנכונה. אחרי הכל מורה לא יכול באמת לשפוך את הדרך הנכונה לתלמיד, הפונקציה של מורה (ואני חושב שאיזה פילוסוף יווני אמר את זה) היא לגרום לתלמיד לגלות את זה בתוך עצמו , או בעצמו.

Gilliana

New member
להיפך, דווקא לפרדוקס הסבא...

... יש לי פתרון. אבל זו לא הנקודה - הבנתי מה שאתה רוצה לומר, במילים פשוטות (וכמו שאמר המעשן ב-"תיקים באפלה"): לכל בעיה יש פתרון. אבל לדעתי האישית לבעיה הזו אין שום פתרון שכן בהיעדר שלטון וסמכות אוכפת - בני האדם ישתוללו ויפגעו אחד בשני ללא יכולת לעצור זאת. הטבע האנושי כמות שהוא שולל את האפשרות למצב אחר. אולי ביום שבו האנושות תתקדם כמה פאזות באבולוציה, המצב יהיה שונה. נכון לעכשיו (וכנראה גם ל-1000 השנים הבאות) - זה בלתי אפשרי.

Lonly badger

New member
הטבע האנושי

לא מוכר לך או לי. אנחנו בפורום מטריקס , זוכרים שבכניסה לחדר של הoracle יש nosce te ipsum או וריאציה אחרת בלטינית של "דע את עצמך" שזה לא בטעות , הם לקחו את זה כי לפני שהיית נכנס למקדש של הנביאה או אלה (לא זוכר) דלפי , היה כתוב את זה. למה ? כי כל מי שמתעסק עם חיזוי עתיד או עבר , לא מבין שמה שהוא מחפש הוא יחסי. האמת נמצאת בו , ואם הוא באמת יכיר את עצמו הוא לא יצטרך , או שכמו בסרטי המטריקס 2 , 3 , לעומת 1 , ניאו מכיר את עצמו יותר ויותר והוא מבין למה הנביאה מתכוונת יותר ויותר, הוא מפתח את היכולות שלו עצמו לחזות או להציץ לעתיד. יש קשר ישיר בין הכרת האני - the self לבין היכולת להבין ולראות לעתיד . מכאן ש(וזה old stuff) ההווה יוצר את העבר והעתיד. so any way , לפני שנחליט מהו הטבע האנושי, בואו לפחות נבדוק את זה כמה וכמה פעמים לפני שנבלע blue pill מעוד אדיוט שאימן את הקול שלו והתאים את העברית שלו בטלויזיה שישמע trustworthy , או לאיזה מדען או פסיכולוג או רופא בעל תואר מסויים שיש לו ancient belief systems

Gilliana

New member
מצטערת לחלוק עליך שוב

אבל הטבע האנושי מוכר לי, וגם לך אני חושדת - היטב. די לבחון את ההיסטוריה האנושית החל מימי התנ"ך ועד לימינו אנו ולגלות שמאז ימי אדם וחווה וקיין והבל - אין חדש תחת השמש, ויצר האדם רע מנעוריו.

AnnabeI Lee

New member
אל תשכחי שהתנ"ך נכתב בזמן שכבר

היתה בו הררכיה ברורה מאוד. מלכים, שופטים נביאים, אלים, אלילים, עמים נבחרים פחות ונבחרים יותר. דווקא הדוגמאות לחברות שלא פיתחו היררכיות הן דודמאות לחברות הכי מוסריות שנוצרו עד כה. ספרד של אחרי 1936, תחילת תנועת הקיבוצים, המפעלים המשוחזרים שבארגנטינה, שבטים "אינדיאנים" עם שיוויון מוחלט בין גברים ונשים וכו'. אני לא מכחישה שיש באדם רע. ללא ספק כמו שיש לו יצר טוב יש בו גם יצר רע, אבל היררכיה מאפשרת ליצר הרע הזה לקבוע את הכללים. א. כח זה משהו שממכר ומשחית. יש לזה אלפי דוגמאות, לא רק בפוליטיקאים ששכחו את העקרונות שהיו מפעל חייהם כשהם עלו לשלטון, אלא גם סטודנטים פשוטים שנתנו להם מדים ועלות בנסוי הכלא של זימברדו. ב. אדם שצריך להלחם על מקומו בהררכיה באופן תמידי יגיע מעט מאוד למצב שבו חשוב לו לקדם אחרים וה"אנוכיות" (בגרשיים כי באופן ראליסטי אין להם ממש ברירה) היא בעצם היצר הרע הזה. כלומר המרדף שלנו אחרי כסף לא נולד מתוך אהבה לשטרות בצבעים שונים וגם לא מתוך העובדה שזה מאפשר הרבה דברים (יש אנשים שיש להם יותר כסף ממה שמדינה ממוצעת יכולה לבזבז). כסף הוא המקום בהררכיה ולכן אנחנו מעדיפים כסף אצלינו בכיס במקום זכויות וכבוד בכיסו של מישהו אחר. עכשיו אני הולכת לאכול.

Lonly badger

New member
בדיוק

קלטתי את זה אחרי שכתבתי. =P מה השעה שם אז? (זה 10 או 8 שעות לאחורה או לקדימה?) יש לי קרובים בקליפורניה =)

Gilliana

New member
חמש בבוקר IL = שבע בערב LA

10 שעות אחורה כמובן, הרי כדור הארץ מסתובב ממזרח למערב ולא ההיפך.

למעלה