מה הדמון שלך?

התכוונתי

אם מישהו מכיר בחנים עצמיים\שאלונים ברשת
סיפרו לי שיש את זה אבל לא נתנו לי קישור ואני אוהבת דברים כאלה
תודה

נטעש

New member
ברוכה הבאה!

מה ז"א בחנים עצמיים? ז"א שאת נותנת שאלות עם נקודות ואז בסוף את נותנת נניח רושמת "אם התוצאה שלך בין 20-11 הדמון שלך הוא ככה וככה"?

ממ כן...

ותודה חח
אני מתכוונת לשאלונים כאלה, לא בהכרח בחנים עצמיים... חברות שלי סיפרו לי שיש דברים כאלה... אם מישהו מכיר.
תודה מראש!

כן זה איום ונורא המעבר הזה בין הקהילות

בסוף עוד יצאו מזה רפאים, צריך לקוות שפטרונוס יעיל נגדם אחרת שאלברת תגן עלינו...

אהה, אז זה אותו שאלון../images/Emo6.gif

טוב תודה רבה לכם! (למרות שהוא מוזר, יום אחד אני יוצרת עיט ויום אחד טיגריס
) ולפי דעתי אני בכלל נחליאלי
אבל מי יודע? הדמון שלי עדיין לא גיבש צורה מסוימת... דמונים זו המצאה גאונית!!!

דמונים זו המצאה גאונית...

כלומר, עוד לא הבנתי למה הם מועילים בדיוק, ונראה לי שהדובים מסתדרים לא רע בלעדיהם, אבל יש בהם איזשהו קסם, בהחלט. אולי אם אני אנסה מספיק אני אקבל חתול, לא שארנבת זה דבר רע, חששתי לקבל איזה זוחל. בכל מקרה, אשמח להסבר מה הדמון בדיוק עושה. או מה יכולים לעשות אנשים שדובים לא יכולים לעשות.

הם לא עושים שום דבר, הם פשוט שם, וזה הרבה

דמון אינו ישות עצמאית, אלא ייצוג פיזי של הנפש האנושית. לפי פולמן, לכל בני האדם בכל העולמות יש דמונים (גם לנו), אך רק בעולמה של ליירה הם יכולים לראות אותם ולדבר איתם, מה שגורם להם להיות הרבה יותר מודעים לעצמם, וזו, לפי סטניסלאוס גרומן, הסיבה שרק אדם מעולמה של ליירה יכל לבצע מהלך נועז כמו מרד בסמכות.

לכן לא השוותי בין האנשים בעולם של ליירה

לאנשים בעולם שלנו. גם לנו וגם להם יש דמונים רק ששלהם בחוץ. השוויתי בינם לבין הדובים שלהם אין בכלל דמון (או חלק הנשמה שהדמון מייצג) ובכל זאת הם מסוגלים לחשוב ולדבר ולהרגיש ואפילו להתנהג כמו בני-אדם אם הם מאוד רוצים, יש להם טכנולוגיה, הם מסוגלים להשתמש בכלים. יכול להיות שהחברה שלהם לא מאוד מפותחת אבל אני לא יודע אם זה כי הם חסרי-נשמה או כי אלה חיות לא-חברותיות) יתכן שקשיי ההסתגלות שלהם קשורים לזה. מצד שני כשחשבתי על זה קצת יותר הדבר העיקרי שאין לדובים זה דמיון וסקרנות, מדע תיאורטי, אומנויות וכו'. מאותה סיבה גם אין להם דת. יכול להיות שזה מה שהדמונים עושים. לגבי מרד בסמכות - אולי זה כי בעולם שלנו הנטיה היא יותר להפסיק להאמין, מה שקל יותר כשאין הוכחות חיות לקיומן של נשמות. אנשים לא ימרדו במה שהם לא מאמינים שהוא קיים, הממסד הדתי חלש יותר ובכל מקרה אנשים לא יתלו את האשמה באלוהים אלא פשוט בהסתאבות של מנגנונים ופרשנות מעוותת לדבריו, או שהממסד בכלל לא מייצג את אלוהים או שהדת היא רק המצאה. בשביל למרוד בסמכות צריך גם להאמין שהממסד הדתי אכן מייצג את רצון הסמכות וגם להאמין שמה שהממסד עושה רע ומכאן להגיע למסקנה שהסמכות הוא הבעייה. אלה לא שתי אמונות שפשוט להחזיק ביחד.

JustRain

New member
מה ההבדל בין פנסביורן לאנשים?

עצם זה שלבעלי חיים אין דמון לא אומר בהכרח שאין להם נשמה. אני אוהבת גדולה של בעלי חיים ובטוחתני כי יש להם נשמה. ההבדל הוא שאין להם תבונה ומודעות כמו לבני אדם. לפנסביורן יש, אם כך למה אין להם דמונים? צריך לנסח את השאלה טוב יותר - או לשאול "מה אין להם, שבגללו אין להם דמונים", או "מה אין להם בגלל שאין להם דמונים?" זה תלוי לאן אנחנו רוצים להגיע - ההבדל בין דובים לבני אדם, או התועלת של הדמונים, בהתאמה. אם אתייחס לורסיה הראשונה של השאלה, אני חושבת שמה שאין להם, כמו שעמוס אמר, זה סקרנות (שכוללת בתוכה את שאר הדברים שציינת - מדע, דמיון, אמנות). הם אמנם נבונים ויכולים לחשוב, אבל לא טורחים להשתמש בזה מעבר למה שהם זקוקים לו כאן ועכשיו. מה שמעניין הוא שפולמן לא הציג אותם בהכרח כפחות טובים בגלל זה. לא כטובים יותר ולא כטובים פחות - פשוט כמשהו אחר. מה שיוריק אומר - כי לא ניתן לרמות דב אם הוא מתנהג כמו דב - מדגיש את הרעיון שמופיע בספרי ילדים רבים - הכי טוב להיות עצמך. יש את כל הספרים האלו, על האוגרים או הסמורים או מה-שלא-יהיה, שחולמים להיות בעל חיים אחר, או אצל משפחה אחרת, וכל פעם מגלים שהכי טוב היה היכן ומי שהיו קודם. לא להתנגד לטבע שלנו - לחקור, לגלות, להרחיב אופקים, לבדוק תחומי עניין שונים ולבדוק "מי אני", אבל לא לנסות להיות מישהו או משהו אחר.

נטעש

New member
היה דיון לפני חודש וחצי בערך

אם הייתה לך את האפשרות להחזיק דמון בחוץ, מה היית בוחר. אך אני לא מוצאת אותו בארכיון...

למעלה