מה ההבדל בין פנסביורן לאנשים?
עצם זה שלבעלי חיים אין דמון לא אומר בהכרח שאין להם נשמה. אני אוהבת גדולה של בעלי חיים ובטוחתני כי יש להם נשמה. ההבדל הוא שאין להם תבונה ומודעות כמו לבני אדם. לפנסביורן יש, אם כך למה אין להם דמונים? צריך לנסח את השאלה טוב יותר - או לשאול "מה אין להם, שבגללו אין להם דמונים", או "מה אין להם בגלל שאין להם דמונים?" זה תלוי לאן אנחנו רוצים להגיע - ההבדל בין דובים לבני אדם, או התועלת של הדמונים, בהתאמה. אם אתייחס לורסיה הראשונה של השאלה, אני חושבת שמה שאין להם, כמו שעמוס אמר, זה סקרנות (שכוללת בתוכה את שאר הדברים שציינת - מדע, דמיון, אמנות). הם אמנם נבונים ויכולים לחשוב, אבל לא טורחים להשתמש בזה מעבר למה שהם זקוקים לו כאן ועכשיו. מה שמעניין הוא שפולמן לא הציג אותם בהכרח כפחות טובים בגלל זה. לא כטובים יותר ולא כטובים פחות - פשוט כמשהו אחר. מה שיוריק אומר - כי לא ניתן לרמות דב אם הוא מתנהג כמו דב - מדגיש את הרעיון שמופיע בספרי ילדים רבים - הכי טוב להיות עצמך. יש את כל הספרים האלו, על האוגרים או הסמורים או מה-שלא-יהיה, שחולמים להיות בעל חיים אחר, או אצל משפחה אחרת, וכל פעם מגלים שהכי טוב היה היכן ומי שהיו קודם. לא להתנגד לטבע שלנו - לחקור, לגלות, להרחיב אופקים, לבדוק תחומי עניין שונים ולבדוק "מי אני", אבל לא לנסות להיות מישהו או משהו אחר.