מה ההבדל בין בד"ץ "בית יוסף" ל "העדה החרדית"

DIGITAL MAN

New member
יש הבדל גדול, לא סתם אנו נקראים יהודים

ויש מדינת יהודים אחת להבדיל ממדינות רבות שאינם יהודים, יהודי הוא שונה במנהגיו ודתו ובמה שהוא מכניס לפיו, אני לא אגיד עכשיו שאנחנו אור לגויים וכל הבלה בלה בלה הזה העכשיו, העיניין הוא כיהודי אתה צריך לשמור על השוני הקטן אני יכול להגיד אבל מבחינה דתית או מהותית גדולה מאוד, מה הטעם ביהודי (על פי הדת) שאוכל חזיר ושאר מיני טריפות למינהם אבל מנפנף בזה שהוא יהודי, אם אתה יהודי תתנהג כמו שיהודי צריך להתנהג במינימום, ולא כשנוח לך להגיד שאתה יהודי, כי ככה אין שום הבדל בינך לבין מישהו לא יהודי (אני בכוונה לא אומר גוי) אז אל תקרא לעצמך יהודי ותעשה מה בא לך זכות מוסרית יש לי לכפות עלייך לא לאכול חזיר, מעשית אני לא יכול,

ליבליך

New member
יש הבדל בין דת לעם

ערבי יכול להיות נוצרי (מזרם כלשהו), מוסלמי או דרוזי. הודי יכול להיות בודהיסטי או ברהמיני (או נוצרי מזרם כלשהו). שיוך לעם לא אומר בהכרח שמאמצים דווקא מנהגים של דת מסויימת ולא אחרת (או שום דת בכלל). זה שאני שייך לעם מסויים לא מחייב אותי בשום אופן לאמץ מנהגים של דת כלשהי שקוראת לעצמה באותו שם כמו העם, רק מן הסיבה ההיסטורית שפעם היתה זהות כמעט מוחלטת בין השיוך לעם לבין האמונה בדת הזאת.

DIGITAL MAN

New member
במיקרה שלנו לא

זה העיניין יהודי לא יכול להאמין בדת אחרת כשהוא קורא לעצמו יהודי, ליהודי יש רק דת אחת רוצהלהאמין בדת אחרת- אל תקרא לעצמך יהודי

ליבליך

New member
כל אדם חופשי להאמין במה שירצה

ואתה חופשי לקרוא לו יהודי או לא, איך שתרצה. אם רוב האנשים יעדיפו להשתמש בכינוי "יהודי" לדת ולא לעם, ויעדיפו שם אחר לעם (נאמר, "עברי", כפי שהיה נהוג לפני קום המדינה), אין לי בעיה עם זה. שם הוא בסך הכל שם, ואני מוכן לאמץ כל שם שיהיה מובן מה משמעותו. מה שבטוח הוא שמי ששייך לעם שזו המדינה שלו, אינו מחוייב רק בגלל שהוא נולד לעם מסויים להאמין בדבר כזה או אחר. אמונות ודעות הן משהו שכל אדם קובע עבור עצמו. אדם שמקיים קשר לאומי של סולידריות עם יתר בני הלאום היהודי-עברי בעולם לא מחוייב בהכרח לאמץ גם את אותן אמונות דתיות או מנהגים דתיים שפעם היו נפוצים מאוד בקרב בני העם הזה (והיום נפוצים פחות, אך עדיין די שכיחים).

DIGITAL MAN

New member
זה מה שקורה היום יהודי לא משנה אם הוא

שומר כללים מסוימים בדת או לא

זקן ממרא !

אם למרות שהזקן אומר מפי השמועה והבית דין אומרים כך נראה בעינינו שנהרג על המראתו, למען תהיה תורה אחת וחוקה אחת, ובעבור זה נודה ר``א בן הורקנוס למרות שמעולם לא אמר דבר שלא שמע מרבו, בהכרח שכלל המחלוקות בהלכה מנוגדות לתורה.

למעלה