מה ההבדל בין דרך החשיבה/תפיסה של המין גברי לבין...

DogsPCI

New member
אמממ... ומה עם סביבה? אין שום השפעה? ...

בדרך-כלל... זה תמיד (
) גם וגם :) ...

נ.ב. סוקי ישמח לשמוע את התשובה שלך... :).

puma141

New member
מתח!

בוא תסביר פה-אותי!

אתה רואה? בד"כ אתה ואני לא צריכים כ"כ הרבה מילים כדי להבין,
זה מה שטוב כשאתה מדבר עם מישהו שמבין את הרוח, לא רק את המדע.
יש לי בעיה עם האנשים שמבינים רק במדע. שצריכים הוכחות מדעיות לכל דבר.
אז בזה-יש לך הרבה קרדיט אצלי..

סאו...אר וי סטיל קונקטד?
&nbsp
&nbsp
ההסבר לשאלה למעלה פשוט ואני מאוד תמציתי.
ואת...? את הנסיכה של השרשור, כך אני 'רואה' מהצד.

puma141

New member
וואו!

אני אשכרה מחייכת........:)

תודה...

תן תמצות שלך..

puma141

New member
לא דיברתי אליך....לא כתבת לי מסר:)

אבל תקנה את זה, זו בעיה שתוקנה-ושוב.
נראה לי שזהלא כמו אז-זה כן יסתדר. כי יש לי יותר מקודם..

puma141

New member
אה...אוקיי...

מתומצת לגמרי.......:)

אז מה "נכון" יותר? מה חכם יותר? הפרטני.....נכון?

DogsPCI

New member
מי אמר שיש שוני מובנה? אממ...

&nbsp
קצת קשה לי לענות, כי אף-פעם לא הייתי אישה...
ואין לי באמת דרך לחוות ולבחון את דרך החשיבה שלהן...
&nbsp
יודע משהו, זו טעות לרשום ולשאול לגבי - חשיבה, הרבה יותר נכון לשאול זאת לגבי תפיסה...
כי חשיבה היא לוגית, לפחות אמורה להיות.. לפחות - אתה מבין מה אני אומר. המכניזם הוא זהה ויחיד...
&nbsp
תפיסה יכוללה לכלול עוד ערוצים מלבד חשיבה, כמו באמת אינטואיציה ורגשות, וכו'...
&nbsp
אז לא הייתי אישה ולכן לא חוויתי אף-פעם את התפיסה הנשית...
ואני גם מאמין שיש שוני בין התפיסה של נשים שונות לבין עצמן - מולד ונלמד
ובדומה גם קיים שוני בין התפיסה של גברים שונים לבין עצמם...
&nbsp
אולי נדבר על סוגים שונים של תפיסה, ואז נוכל לנסות ולהתייחס על הנטייה הרווחת של לשייך סוגים שונים למגדרים השונים - והאם היא בכלל נכונה...? ואני לא מדבר על כך שלכל כלל יש יוצא מין הכלל, אחרת לא נוכל לדבר על קבוצות אף-פעם, אלא האם באמת יש מאפיינים שונים לתפיסות שונות בין המגדרים...
&nbsp
האמת בלבלתי את עצמי... חחחח
&nbsp
מה לעשות? 51% מהדרך לתשובה "הנכונה" היא לשאול את השאלה הנכונה :)
&nbsp
&nbsp

DogsPCI

New member
אויי סוקי, כמה שאתה מבוזבז!! המלצה חמה לי אליך...

אין לי מושג מה אתה עושה בחיים - תזיז את עצמך ותרשום את עצמך לתואר במדעי-ההתנהגות!!
נראה לי אתה תעוף על זה, תפרח שם לחלוטין, ותקבל המון-המון כלים שיעזרו לך לספק לעצמך תשובות לשאלות שחשובות לך. זה אצלך בדם :).

תפיסה זה נושא ענק, ואולי אחד הנושאים הכי מורכבים וקשים למחקר - כי זה הכל "באוויר", לא הכל, אחרת לא היה תחום מדעי שכזה, אבל כשמדברים על תפיסה - יש המון "חורים" שדורשים פיתוח של תיאוריות שונות בכדי להשלים אותם ולתת "תמונה/ות מלאות" אפשריות.

פחחחח... תפוז קטע לי חלק במעבר "להוסף תגובה"....

בקיצור, בוא נשאיר את הדיון ברמה קלילה ובאווירת פורום, אחרת יהיה קצת מסובך מידי...

ואני מצרף סרטון שאני בטוח שאתה תאהב, ודי תאמץ אותו לליבך :)

קרדיט לגולש עומר שהיה מואדם בפורום - "בינו ובינה" ושהעלה אותו שם :) לצערי לא מצאתי את הניק המלא שלו, הוא קצת נעלם לנו... מאחל לו כל-טוב - אחלה גבר :). אם אמצא אצרף אותו אחר-כך :).

אתה באמת חושב

שהוא היה מצליח להתרכז עם כל המחשופים שהיו שם בהרצאות, להתרכז בכל הכפייה המינית הזאת?
אתה תמים

DogsPCI

New member
הלו, ראשית - אני ממליץ לו על זה באמת ובתמים!!! לדעתי הוא

נועד לתחום, וגם אם רק עבור עצמו.
&nbsp
ואני ממליץ על מדעי-ההתנהגות (שילוב של פסיכולוגיה+סוציולוגיה) ולא פסיכולוגיה בכוונה - כי האדם אינו קיים בריק, כן? :). כמו כן לא מעט דיונים שעלו פה על ידיו ואחרים גם נוגעים למימד החברתי. אז סוק - לך על זה, זה ישנה לך את החיים - לטובה! מילה של דוגס :).
&nbsp
ועכשיו למה שאת כותבת... האמת? לא קל
. עברתי את הטראומה הזו בעצמי :). באותו השרשור הבטחתי לסוק כי אשתף בחוויה מסויימת שעברתי... על איך מחשוף שיבש לי את התודעה לחלוטין לחצי שעה +/-
. ואת בול העלת את הסביבה הנכונה והזכרת לי... :).
&nbsp
אז מעשה שהיה כך היה...
&nbsp
בהיותי סטודנט שנה ג', נאלצתי (
) לכתוב סמינר בתחום הפסיכולוגיה :). אני בחרתי בקורס בתחום של פ. קוגניטיבית - על הנושא הענק של - זיכרון. והתמקדתי בעבודתי בתחום פצפון (וענקי בפני עצמו...) של כשלי-זכרון וזכרונות-שווא :).
&nbsp
לשם העבודה הייתי אמור להריץ ניסוי (לא סקר...) ותכננתי איזה ניסוי סבבה המשלב מספר מצגות ומשימות שיש לבצע וכו'. ככל, לפחות איפה שאני הייתי... סטודנטים שנה א' מחוייבים להשתתף ולתרום X שעות של ניסויים כעזרה לסטודנטים שנה ג'. ואכן פרסמתי באתר, ונרשמו סטודנטים והיו מגיעים להשתתף...
&nbsp
פעם אחת, הבריזו לי כמה שנרשמו, אבל הגיעה מישהי אחת חמודה :) והתישבה בכיסא לפני... ושתהיה בריאה - איזה זוג
. אבל אני לרוב לא מתרגש, קר-רוח בעניינים הנ"ל, מה גם שאני מעדיף אותם קטנים
, אז אני מחוסן-טיבעית בפני מחשופים

&nbsp
אבל בשלב הבא היא הורידה את העליונית שלה ונשארה שם עם גוזיה לבנה - בלבד!! הצמידה את הזרועות... רכנה קדימה והסתכלה אלי מלמטה עם מבט "שובב" ושאלה - "ומה אתה רוצה שאני אעשה עכשיו?"...

&nbsp
בלאק-אאוט...

&nbsp
עד היום אין לי מושג איך עברו 30 דקות של ניסוי, אני רק זוכר את עצמי מגמגם לעצמי בלב: דוגס - תפנה מבט זה לא מכובד!! דוגס - תפנה מבט זה לא מכובד!!! ..... וחוזר חלילה...

&nbsp
מיותר לציין שאני את תוצאות הניסוי שלה לא הכללתי בסטטיסטיקה, כי עד היום אין לי מושג אם נתתי לה את ההנחיות הנכונות בכל שלב של הניסוי!

&nbsp
ובלי צחוק, הייתי במצב ממש לא נוח ובקונפליקט פנימי עם עצמי, ובהחלט רק רציתי שהיא תלך משם...

&nbsp
זו אולי הפעם היחידה בחיי "הבוגרים" שמישהי ככה שיבשה לי את התודעה... ברמה כזו...
אין לי הסבר למה דווקא היא, ולמה דווקא אז - כי אובייקטיבית - היא לא הייתה הטעם שלי כלל...
אבל... זו האמת :)
&nbsp

&nbsp
וסוקי, יש לה מזל גדול שזה אני הייתי שם ולא אתה... אחרת ב- 100% יוגב היה מוציא לה עין

&nbsp
לילה טוב :).

תודה על הסיפור

מהיום והלאה אני מוסיפה ללקסיקון שלי את המושג "משבשי תודעה".

DogsPCI

New member
לגמרייי משבשי תודעה...
. לתשומת ליבך/ליבכן...

&nbsp
&nbsp
&nbsp

בדיוק ראיתי הרצאה שקשורה בדרך מיוחדת

לכל הנושא הזה של נשים גברים , חשיבה שמאלית וחשיבה ימנית (של המוח)
זה בא מכיוון אחר, אם אתה מכיר גם את הנושא של גאומטריה קדושה

הסירטון היותר קשור הוא הסרטון מס' 2, שם הוא מתחיל לדבר על ההבדלים
אבל הבאתי מהתחלה, שיהיה , זו באמת הרצאה מעלפת, שווה לראות עד הסוף

אני קצת אבאס ואגיד שהמדע אומר

יש הבדל אפילו במבנה המח הגברי והנשי.
בסופו של יום המח הגברי משתמש יותר באונה השמאלית - שאחראית באמת על חשיבה אנאליטית
בעוד המח הנשי משתמש בשתי האונות בצורה שווה כך שהוא מערב יותר דמיון בחשיבה שלו ויותר חשיבה יצירתית
בסופו של יום הכל תלוי בגשרון קטן במח שאצל הנשים הוא רחב יותר...
הדבר משפיע על תפיסת המציאות ועל הדרך בה אנחנו חווים את הדברים כי מלכתחילה אנחנו קולטים את המידע בצורה שונה....
זה דווקא די מגניב - למרות שכשלומדים את זה בפסיכולוגיה פיזיולוגית - זה די חופר...:/

למעלה