מה ההבדל בין דתי לאתאיסט?

L7

New member
אתאיזם איננו דת

כשם ששופט איננו סוג של פושע ולבן איננו סוג של שחור ועליון איננו סוג של תחתון למרות שאם תתאמץ תוכל לגרד איזשהו פירור של זהות אינני מכיר מיצוות וחובות שחלות על האתאיסט. אני מניח שמדובר בהתרסה כלפי האנטי דתי - "גם אתה דתי......." באמת התחכמות מיותרת. אלא אם כן תחליט להמציא מושג חדש שיבדיל במילה אחת את האתאיסט מהדתי ........

Sern

New member
אז בעצם

אתה אומר שההבדל הוא המצוות? הנה לך כמה דתות שאין להן מצוות: וויקה, אסטרואר, קלטיות, דיסקורדיאניזם... וזה רק מה שעולה במוחי כרגע. אם אני אתאמץ, אני אצליח לחשוב על עוד. אני לא רואה זאת כהתחכמות. דת האתאיזם תמיד נתפסה כדבר כל-כך חדשני... אבל בעצם, הכל אותו דבר, כמו שאומרים.
אני גם לא רואה זו כהתרסה. ת´כלס, הכל עניין של הגדרה. מילון וובסטר מגדיר דת כ "מטרה, עיקרון, או מערכת של עקרונות המוחזקות בחוזקה ואמונה". בוא נבחן כמה מהעקרונות של האתאיזם: אמונה (חלקית או מלאה) בעקרונות המדע. אמונה שלא קיימים אלים, אל, או כוחות על-טבעיים מסוג כלשהו. אמונה שהאדם שולט בעצמו ובסביבתו, וחוסר אמונה בגורל שמכתיב את דרכו. זה בהחלט נראה לי כמו מערכת של עקרונות. לך לא? אני לא אומר שזה רע. אני לא אומר שאתאיזם הוא רע או לא נכון או דבר נורא. אני פשוט אומר שמבחינה אובייקטיבית, אין הבדל בין אתאיזם לנצרות, יהדות, אסטרואר, איסלאם, קלטיות, דיסקורדיאניזם, וכו´. אם יש לך תשובה שהיא לא שונה מ "אתאיזם היא לא דת כי אני החלטתי", אני אשמח לשמוע. ארם.

00000000000000

New member
דת מחייבת, אתאיזם זה רק תפיסת עולם.

אתאיזם זה תפיסת עולם בדיוק כפי שיהדות היא תפיסת עולם. אך אתאיזם זה לא דת, מאחר שאינך "חייב" להאמין או לקיים דבר.

Sern

New member
סליחה?

רוב הדתות לא מחייבות אותך להאמין. כמעט כל דת לא ממוסדת ולא מסיונרית לא מחייבת אותך להאמין בה, אלא רק באה בגישה של "רוצה תאמין, לא רוצה, אל תאמין". פאק, רוב הדתות אפילו לא טוענות שהן האמת האחת והיחידה. תעיף מבט קל על הדתות האנימיסטיות\פגאניות שהיו לפני ביאת הדתות המונוטאיסטיות. הדת של כורש למשל, אף האמינה בקיומו של יהוה (האל היהודי) כאל חי וקיים. לכן נתן כורש ליהודים כל-כך הרבה זכויות. אפילו היהדות לא מחייבת את הגויים להאמין בה. היהודים טוענים שהם עם נבחר, ולכן שרק הם יכולים להיות "יהודים" ולהאמין באל בצורה ובפולחן הייחודי שלהם. גם אתאיזם היא דת לא מחייבת. גם אתאיזם לא מחייבת את המאמין להאמין. Your point, then?

למעלה