מה ההגדרה של נהג צעיר

moonchild00

New member
מה ההגדרה של נהג צעיר

היי, יש לי שאלה , מה ההגדרה של נהג צעיר? אמרו לי שזה משהו ששונה מנהג חדש... אם מישהו הוציא רשיון נהיגה בגיל 23, כלומר בגיל 25 מסתיים לו הנהג חדש, כמה זמן הוא נחשב כנהג צעיר ומה ההגבלות שלו בעצם?

be_roo

New member
נהג צעיר זו הגדרה של חברות הביטוח

ובדר"כ מתייחסת לנהגים מתחת לגיל 24, בלי קשר לותק שלהם בנהיגה. נהגים צעירים נחשבים למועדים יותר לתאונות ולכן גילם משפיע על גובה הפרמיה של הביטוח, אבל אין פה חוק או אחידות, כל חברה רשאית לקבוע בעצמה.

נתן11111

New member
נהג צעיר

המשטרה מתיחסת לנהג צעיר עד שיגיע ל-5 שנות וותק בנהיגה לכן הוא בתקופה הזאת לא רשאי לאזהרה לדוגמה

be_roo

New member
זו לא הגדרה שקשורה לותק

ולא שמעתי מעולם את משטרת ישראל עושה שימוש רשמי במושג הזה, גם לא בהקשר של המרה לאזהרה.

תלוי למה את מתכוונת?

מבחינת חוקי התעבורה - יש הגדרה לנהג חדש (ותק של עד שנתיים). חברות הביטוח מגדירות נהג צעיר, לצורך קביעת פוליסות שונות. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום

moonchild00

New member
תודה על התגובה

אני מתכוונת להגדרה של נהג צעיר ולא נהג חדש. באמת מישהו בשרשור ציין פה ונראה לי ששמעתי את זה בעוד מקומות, שנהג שנמצא פחות מחמש שנים על הכביש לא יהיה זכאי לאזהרה, יש לזה תקדימים, או שזה משהו של הגיון שגם מישהו שהוא 4 שנים על הכביש ולא עשה אף עבירה יתחשבו בו וימירו לו לאזהרה או החייבת לעבור תקופה של חמש שנים?

be_roo

New member
לא ממירים לאזהרה למי שאין ותק של 5 שנות נהיגה

moonchild00

New member
מה שאתה אומר פה זה לא בדיוק ההפך ממה שאמרת בת

בתגובה הקודמת שלך? ציינת שלר שמעת רת המשטרה משתמש במושג הנ"ל בהקשר של המרה לאזהרה... או שלא הבנתי פה משהו?

be_roo

New member
מה שאמרתי בתגובה הקודמת הוא שאין קשר בין

המושג "נהג צעיר" שזהו מושג שמתייחס לגילו של הנהג, לבין המרה לאזהרה שאחד הקריטריונים שלה הוא ותק בנהיגה, ובכלל אין בחוק התייחסות למושג הזה. זהו מושג מעולם הביטוח.

למעלה