מה ההמלצה שלכם ללמוד לאדם שרוצה להשתלב

RozwareZ

New member
מה ההמלצה שלכם ללמוד לאדם שרוצה להשתלב

בתעשייה, מבלי ללמוד מדעי המחשב (קראתי את השירשור המצויין על MCPD). זאת אומרת איזה קורסים כן ממליצים לקחת? מבחינת דרישה של התעשייה וכמה אדם מתחיל ללא נסיון שלמד .NET וJAVA מרוויח (בממוצע) לאחר שהתשלב לחברה מסויימת?

HaifaMan

New member
כך בחשבון

שלמרבית משרות הפיתוח (אם לא לכולן) - תואר ראשון הוא הכרחי.

vicz

New member
../images/Emo45.gif אם כי רוב בעלי תואר ראשון לא זוכרים

איך כותבים בעברית. חשבתי שאני היחידה עם בעיית "כך". בזמן האחרון אני מחליפה בו את "קח". יכול להיות שיש וירוס העובר בין מתכנתים???

freak2100

New member
"הקלדתי תוך כדי עיסוק אחר" ../images/Emo6.gif

תרגום: טעיתי, אבל עכשיו כשאת אומרת את זה אני קולט שידעתי את זה גם לפני לא ככה?

RozwareZ

New member
אז כשהם אומרים שהם מתחייבים למצוא לך עבודה

באיזה משרות הם משלבים אותך?

RozwareZ

New member
תואר ראשון, או תואר ראשון במדעי המחשב?

זאת אומרת, בוא נניח שיש לי תואר ראשון נגיד במנהל עסקים, זה משנה את התמונה או עדיין הכוונה היא לתואר ראשון במדעי המחשב?

egozi13

New member
נסיון נסיון נסיון נסיון

אבל יש בעיה, אם אין נסיון, לא תתקבל לעבודה, ואז לא תצבור נסיון ... איך פותרים את זה? על ידי שילוב של הדברים הבאים: 1. לומדים משהו בסיסי, ואז מתחילים לעשות סבב ראיונות בכל מקום שמוכן לראיין אותך, ולעבוד בכל תנאי שיציבו לך, וכך לצבור נסיון מסויים. 2. להצטרף לפרוייקט קוד-פתוח עם חשיפה גבוהה. 3. רלוונטי רק ב WEB - לקחת חלק בפיתוח של אתר (בהתנדבות / בעזרה למישהו אחר / קוד פתוח) ציבורי. כמה מרוויח? לדעתי זו שאלה לא נכונה. מי שהולך לעבוד במקצוע הזה רק כי מרוויחים טוב, ולפי זה יבחר איזה בתחום לעסוק, סופו שישתעמם, לא יקפיד ללמוד ולהשתפר, במקרה הטוב ידרוך במקום, ובמקרה הסביר יפוטר בגיל 30-35 כי לא יעמוד בקצב החידושים וימצא את עצמו מובטל מוקדם מהצפוי. אתה צריך לחשוב מה אתה אוהב לעשות, ואז לעבוד בזה. קונקרטית - כמה תקבל זה פונקציה שמקבלת בקלט את יכולת המשא ומתן שלך, ואת התקציב של החברה שתעבוד בה.

RozwareZ

New member
קודם כל תודה על התשובה המושקעת

מהקטע של הנסיון אני פחות מפחד מודע לבעייה הזאת, וכן אנסה לעשות כמובן את כל הדברים שאתה אומר פה לצבור כמה שיותר נסיון, אבל בוא נגיד שיש לי נסיון, הם אומרים עדיין שלמשרות הפיתוח צריך תואר ראשון, וזה מבחינתי לא בא בחשבון השאלה כמה זה נכון? בקשר למקצוע תשמע אני לא אשקר, זה מקצוע שמעניין אותי אם להגיד לך שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים, לא.. אבל כן מההיבט הפרקטי אני רוצה ללמוד תקשורת חזותית, אבל כן צריך לחשוב על הכסף כשאתה מסיים שם לימודים של 4 שנים אתה עושה משכורת של 5, שאני עושה יותר מזה היום כבר כמדריך חדר כושר. אין ספק שבחרת משהו אתה צריך ומחוייב למעשה להתקדם איתו וללמוד עוד ועוד, ואם זה אני מסכים לחלוטין

vinney

Well-known member
למה זה לא בא בחשבון?

כשאתה בא למעסיק הוא ישאל אותך את השאלה הזאת, אם תזומן לראיון. מה תגיד לו?

egozi13

New member
לי אין תואר במדמ"ח (עדיין)

אבל אין לי בעיה למצוא עבודה בגלל שיש לי נסיון, פורטפוליו, ונוכחות בפרוייקטי Open Source והופרכה הטענה על ידי דוגמה נגדית (אוח אני מתגעגע לאיפי' ולינארית)

vinney

Well-known member
נתחיל מזה שלא טענתי שום טענה

נמשיך בזה שאתה לא עושה רושם על אף אחד. אני לא יודע אם שואלים אותך, אבל בד"כ שואלים למה לבן אדם אין תואר, ובטח ובטח למה לא בא בחשבון שיהיה לו. אני מוצא תשובה כזו תמוהה, ובצדק, כי מי רוצה להעסיק מישהו שבא רק בשביל הכסף ועוד שנתיים יברח לעשות את מה שהוא באמת אוהב.

egozi13

New member
אני לא מנסה לעשות רושם

הפורום הזה הוא לא מקום בו אני מחפש לקוחות, מעסיקים או דייטים. בהס"כ נתתי את עצתי, בדבר כך שניתן למצוא עבודה גם ללא תואר, זאת ועוד, שאם הלימודים לא מעניינים אותך אז אין לך מה לבזבז 3 עד 4 שנים מחיך על זה. בניגוד לעריכת דין, ראיית חשבון, רפואה, רוקחות וכד', שאז חייבים את התאר האקדמי על מנת לעסוק במקצוע, מתכנת יכול להסתדר יפה גם בלי זה. למי שאין לו נסיון וגם לא תואר - אז המצב קשה. השאלה על מה לעבוד קודם. לדעתי - בטח ובטח שלא להשתקע לעומקי תואר "במשרה" מלאה כי פשוט מפסידים זמן. אם כבר אז ללמוד לאט לאט דרך אוניברסיטה פתוחה, או כל מקום אחר שנותן לך לעבוד תוך כדי, ול"התגלח" על כל עבודה בתוכנה שנותנים לך (ונותנים) ולמה יתכן שזה "לא יבוא בחשבון" מבחינתו של הבחור? למה שלא יתכן? האם מי שלא לומד מדמ"ח שווה פחות? כשהתחררתי מהצבא (אי שם ב 2004), חשבתי גם כן שאהיה חייב להשלים את התואר על מנת לקבל עבודה. אז היה לי פחות משליש תואר בפתוחה, 0 נסיון, ו 0 פורטפוליו. בסה"כ היה לי מעט ידע ב VB6 ו SQL. אז רצתי מראיון עבודה לראיון עבודה ונחתכתי פעם אחרי פעם. עד שמקום אחד כן הסכים לקבל אותי (אחרי שבינתיים צברתי מעט נסיון בפרוייקטי VB6 ואקסס אצל לקוחות מזדמנים, כמה שעות פה וכה שעות שם). אחרי כמה חודשים שם כבר צברתי נסיון, וכשעזבתי את מקו םהעבודה ההוא התחלתי מיד במקום חדש (גם כי יכולת הראיון שלי היתה טובה אחרי אינספור הנסיונות מההתחלה, וגם בגלל הנסיון). ובקיצור - העיצה שלי - ללכת ולהתראיין ולנסות למצוא עבודה, ולא להתייאש, ותוך כדי ללמוד ולהתקדם, בעדיפות תוך מעורבות לפרוייקט קוד פתוח שם יש תמיד אנשים מנוסים יותר שיוכלו לתת הערות בונות לעבודה שלך. ואתן דוגמה נוספת, והפעם לא את עצמי כדי שמנהל הפורום הנכבד לא יטען שאני מנסה לעשות רושם. המתכנת המפורסם ביותר בארץ ב .NET (ואני לא מכיר את כולם, אבל כנראה שהוא הטוב ביותר / יעיל ביותר) הוא כנראה אורןן מהבלוג www.ayende.com/blog . הבחור יודע לייצר חתיכות קוד מורכבות ומוצלחות (Rhino.Mocks, LinqForNHibernate, ועוד הרבה דברים כחלק מפרוייקטי Castle ו NHibernate) והוא מעז להסתובב לו חופשי בלי תואר במדעי המחשב, ועד כמה שאני יודע, גם בלי כוונה לעשות תואר כזה.

vinney

Well-known member
אתה נותן עצה גרועה

אתה עוסק בתחום (בלי להעליב) שלא דורש שום מומחיות או ידע מקצועי, בשביל לתכנת בVB ולעבוד מול SQL בסיסי לא צריך הרבה ידע, אבל התוצרים יהיו גרועים. זה נכון שאפשר לעבוד גם בלי תואר, מי כמוני יודע, אבל לעבוד טוב יהיה קשה מאוד בלי ידע. אם אתה יכול לצבור את הידע הדרוש בלי ללמוד לתואר - אשריך, אבל מטרת התואר זה להביא לך את המגוון הרחב והרדוד של כל הנושאים שאליהם אתה עלול להחשף, ובהם אתה תבחר להתעמק במסגרת העבודה או הלימודים המתקדמים. גם אני התחלתי לעבוד עם VB וSQL, אבל בלי לימודים מסודרים לפי תוכנית מובנית, אני לא מאמין שהייתי צובר את הידע הנכון ובכמויות הנדרשות כדי לעבוד לעבודה המעניינת באמת שאני עושה עכשיו. יש לא מעט אנשים בעולם שמצליחים יפה מאוד גם בלי תואר, אבל הם החריגים שמוכיחים את הכלל, הם לא הכלל. מי שלא גאון בצורה יוצאת דופן, ולא יהיה הביל גייטס הבא, כנראה שיצטרך תואר פורמלי ולו כדי לעבור את תקרת הזכוכית שגם אתה תתקל בה (והרבה יותר קרוב ממה שאתה חושב). ואני די בטוח שאותו אורון (ואם אני לא טועה, הוא כתב לא מעט גם בפורום הנדסת תוכנה ז"ל), יסכים איתך שהנושאים שנלמדים בתואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה הסטנרדטי מיותרים, אני גם די בטוח שהוא מכיר את החומר הזה טוב טוב.

egozi13

New member
אדוני מערבב בין מטרה לכלים

ראשון ראשון, ואחרון אחרון. א. התחום שאני עוסק בו (בעיקר) הוא פיתוח מערכות מידע. בארץ זה נחשב משום מה כנחות יחסית לתכנות RealTime, למרות שבעולם הגדול זה דווקא הפוך. בכל מקרה, לפי רמת מערכות המידע שנכתבות בארץ, אכן נראה שמומחיות וידע מקצועי אינם משהו חשוב במיוחד, אבל מערכות גדולות (בנקים, חברות ביטוח, מנתחי בורסות, אתרי אינטרנט גדולים כמו itunes, facebook, ebay ועוד) צריכות מומחים שידעו לכתוב אותם. גם מערכות "קטנות" (כמו למשל מערכת הפורומים של תפוז) - היה ראוי שהיו נכתבות באופן מוצלח יותר. ואמנם, ב. מערכת תוכנה לא נמדדת בסביבה שבה פותחה, אלא ביכולת שלה לתת מענה לצרכי הלקוח, ולהיות ברת-תחזוקה. ניתן לכתוב מערכות גרועות בסביבות נהדרות, ומערכות נהדרות בסביבות גרועות. אני כשלעצמי, כותב מערכות טובות למדי בסביבה נהדרת (c#/ASP.NET/MonoRail/AspView/NHibernate/Windsor/javascript/prototype/YUI/etc/). שים לב שלא אמרתי שאני כותב מערכות נהדרות, על מנת שלא לעשות רושם ... ג. ללא ספק צריך ידע. פתרון בעיות אלגוריתמיות שמרחבי NP למיניהם, הוכחות משפטים בתורת הגבולות, מציאת פתרונות קומבינטוריים, מימוש עצי משחק בפרולוג ושאר ענינים שעוסקים בהם בתואר מדמ"ח זה טוב מאוד. זה מפתח חשיבה מופשטת. זה גם כיף חיים, ואני מאוד נהניתי מזה כסטודנט, ויתכן שיום אחד עוד אשב לכתוב איזו תיזה בחישוביות, אבל זה יהיה בשביל הנשמה ולא בשביל העבודה. כל זה בהחלט לא הכרחי על מנת להיות מתכנת טוב, ואף ארכיטקט תוכנה טוב. בשבתי כמנהל פיתוח במקום העבודה האחרון שלי ראיינתי המון מתכנתים וראשי צוותים, עם תואר במדעי המחשב (חלקם בהצטיינות) וללא ידע בסיסי בעקרונות תוכנה הנדסיים. לא קיבלתי אותם לעבודה אגב, כי הם לא ידעו להתמודד עם מטלות תכנותיות אמיתיות שנתתי להם. בקיצור - הידע הנדרש אינו הידע הנרכש בפקולטות למדעי המחשב בארץ. הידע הנדרש ירכש על ידי נסיון, ועל ידי קבלת הדרכה והערות מאנשים מנוסים יותר. ד. אשמח לשמוע מהי אותה עבודה מעניינת באמת שאתה עושה עכשיו. כי מהכינוי שלך ומהעמוד שלך בתפוז אי אפשר ללמוד הרבה. ה. אין חכם כבעל נסיון. עובד מנוסה ויעיל ישמור על מקום העבודה שלו באמצעות הוכחות בשטח. התעודה על הקיר לא תייצר ביטחון תעסוקתי אם הוא לא יועיל לארגון בו הוא נמצא. ולטעמי, ארגון שמודד ומתגמל את עובדיו לפי קריטריון חיצוני כמו תואר או הסמכה, ולא לפי הדרך בה העובד תורם למטרות הארגון, הוא סוג הארגון שלא הייתי רוצה להשתייך אליו. ו. תקרת הזכוכית? על מה אתה מדבר בדיוק? אה - אני חושב שאני מבין. בארצנו הקטונטונת כל אחד מחפש "להתקדם". להתקדם זה חשוב, הבעיה היא שכאן מקובל לחשוב ש "התקדמות" זה מעבר ממזדה 3 למזדה 6. ואכן, ישנם מעסיקים שלא "יקדמו" מתכנת לר' צוות, ר' צוות למנהל פרוייקט ומנהל פרויקט למנהל פיתוח, אם לא יהיה לו תואר. כדי שלא "יגידו" שאין ל CTO שלו תואר. המקום היחיד שבו נתקלתי ב "תקרת הזכוכית" היא כשהתחלתי תהליך גיוס לחטיבת התוכנה של חברה מסויימת ברדמונד, ובגלל החוסר בתואר יצא שיהיה מסובך יותר להוציא ויזת עבודה. אבל כמובן שזה לא דבר עניני, כי בכל מקום שהוא לא ארה"ב אין את הבעיה הזו, ואני לא שש לעבור לשם ממילא. ז. ולגבי הצורך בגאונות על מנת להצליח בתחום - מה שצריך זו דווקא ענווה, ולהיות פתוח להערות על הקוד שאתה כותב על העיצוב שאתה מעצב.

vinney

Well-known member
תחום מערכות מידע לא זר לי בכלל

ותרשה לי להגיד לך שאכן יש יותר מדי חובבנים בתחום הזה, וכשאני מדבר על חובבנים - אני מדבר על script kiddies אוטודידקטים, שהסתפקו בלעשות רושם עם מסכים נוצצים על מנהלי פרוייקטים חסרי הבנה טכנולוגית ותו לא. אני לא אופתע, גם אם אשאל את אותו אורן מהבלוג, ובטח ובטח אם אני אשאל מתכנת מערכות מידע מצוי שלא למד לתואר מדמ"ח (ולא, לא חסר כאלה), לשמוע בתשובה שאין להם מושג וחצי מושג על מה קורה מאחורי הקוד שלהם. אני די בטוח שרובם לא ראו קוד C מימיהם, ואלה שראו - לא יודעים לקרוא אותו. התוצאה - אתרים זוחלים בגלל מימושים לא יעילים, מסדי נתונים קורסים בגלל אופטימיזציות לא נכונות (אם בכלל נעשות) ושאילתות לא יעילות, שימוש בטכנולוגיות לא מתאימות (נתקלתי באופן אישי במערכת שנכתבה בVB כי זה מה שהמתכנת ידע, והמנהל שלו לא ידע בכלל שום דבר, וכשתירגמתי את המערכת לטכנולוגיה המתאימה באמת הביצועים השתפרו פי 5-10, והמערכת הפסיקה לקרוס כשהעמיסו אותה ביותר מכמה מאות אלפי רשומות). אני לא חושב שיש ביננו ויכוח לגבי מה עושה מתכנת טוב, אבל אי ההסכמה ביננו היא לגבי כמה נחוץ הידע התיאורטי. אתה חושב שכל מה שלומדים במדעי המחשב זה מרחבי NP? אתה טועה מאוד, וזה נובע מחוסר הידיעה או ההבנה שלך. כשאתה מתכנת אתרים, כותב סקריפטים או כותב בVB, ברור שאתה לא משתמש בשום דבר שדורש הבנה מינימלית, כי לא עושים את זה שם. אבל כשאתה מתכנן מנוע עיבוד שנדרש להגיב בזמן אמת (ויש webservices שנדרשים להגיב בזמן אמת), או מנוע שנדרש לטפל בכמות מאוד גדולה של מידע (למשל סדר גודל של MBps, כמו נגיד אתר שמבצע video-streaming), אז אותך לא יקחו לעשות את העבודה הזאת. מקסימום שיתנו לך לעשות - זה להשתמש באובייקטים שמישהו אחר פיתח, כדי לייצר מהם אתר נוצץ ולהכניס אותו לפורטפוליו שלך. מה שאתה לא מבין הוא שזאת עבודה שולית. אותי אישית גם די משעממת, אבל זה כבר עניין של טעם. הא, והזכרת ויזות עבודה לארה"ב... אותך אולי זה לא מעניין עכשיו, אבל לך תדע אם זה מעניין את השואל, או יעניין אותו אחר כך. בעיניי (כמי שדווקא כן הספיק לעבוד בארה"ב כבר), זה דווקא שיקול לא קטן בכלל. למה לסגור לעצמך דלתות רק כי מישהו בפורום אמר שלו זה מצליח?

egozi13

New member
תמיד היה לך את הטון המזלזל והמתנשא הזה?

או שלמדת את זה בארה"ב? א. שיפור ביצועים פי 5-10 זה לא ממש שיפור. למרות שאני לא יודע הרבה במדעי המחשב, ובכלל אני לא חכם גדול כמוך, אז אני כן זוכר שמודדים זמני ביצוע בסדרי גודל. ב. בתארים במדעי המחשב באוניברסיטאות השונות לומדים דברים שונים. אני למשל לא מבין בזה כלום כפי שאתה טוען, מכיוון שבסה"כ אני במרחק של עבודת סמינריון + משחק בפרולוג מקבלת התואר שלי מהאוניברסיטה הפתוחה, ובסה"כ יצא לי לעזור לחברים עם התואר שהם עשו במדמח בעברית, בתל אביב ובבר אילן, ולראיין עשרות בוגרי אוניברסיטאות בארץ. בכל מקום לומדים דברים שונים, והדבר המשותף הוא שבמקרה הטוב, 20% מזה שימושי לתכנות. מה לעשות, מדעי המחשב != תכנות. ג. רוצה להשתעמם מקוד שאני מתעסק בו? אתה מוזמן להסתובב לך למשל ב repository של Castle Project ולראות קצת קוד משעמם ושולי. ככה, בשביל הכיף. ד. הזלזול שאתה מפגין ב "ילדים שכותבים סקריפטים לאתרים" הוא משעשע. מהרבה סיבות, ובין השאר משום כי ילד כזה לפני שנים ספורות כתב איזה סקריפט כזה בruby (קורים לזה rails) הפך את עולם הפיתוח ב WEB על פניו. ה. הזלזול שאתה מפגין כלפי "מתכנתי אתרים" או מתכנתי VB ככלל הוא גם משעשע. אז אתה כותב בשפה אחרת - זה עושה אותך טוב יותר? אני אישית לא סובל את VB, אבל זה בסה"כ כלי עבודה. שף טוב עם סכין בינונית יכין ארוחה מוצלחת. מצד שני, יש אנשים שתתן להם את כל החנות של פור-שף ובמקרה הטוב יכינו סנדביץ' שירעיל אותך. מעניין איך סופרמן שכמוך היה כותב מערכת "סקריפטית" כמו jQuery. ו. הזלזול שאתה מפגין כלפי, למרות שאתה לא מכיר אותי ואת פעלי, הוא מביך ומטופש. והיה עלול אולי אפילו להעליב אם הייתי בן אדם שנעלב ז. יעשה תואר במשהו שמעניין אותו - ואז יוכל לשפר את מועמדותו לויזה. אנשים הולכים ללמוד מדעי המחשב בארץ מסיבות לא נכונות (מי אמר "מזדה"). לסיכום - צר לי לראות שהפורום הזה מנוהל בצרות אופקים שכזו. הייתי מעוניין שהאנשים כאן בפורום ידעו שהעולם אינו שחור ולבן, ושיש דעות שונות ומותר לחשוב אחרת, (ומותר גם לתכנת ב VB, אפילו שאני מאוד לא ממליץ). באתי לפורום הזה במטרה לנסות לסייע לאנשים בעצה ועידוד, ואולי בחתיכת קוד מפעם לפעם. אם לא מוצא חן בעיניך ואני לא מספיק טוב עבור הפורום שלך - אז חבל. בטוח שאת החשק לחזור לפה הוצאת לי די בהצלחה.

למעלה