מה ההתיישנות על דו״ח חנייה מצולם ללא דוח חלון?

MichalG99

New member
מה ההתיישנות על דו״ח חנייה מצולם ללא דוח חלון?

קיבלתי בבת אחת 4 דוחות חניה בדואר מאותו רחוב ברמת גן. לגבי שלושת הראשונים לא היה דוח חלון ולכן גם לא ידעתי שנקנסתי. לו ידעתי, מן הסתם הייתי מונעת את שלושת הדוחות הנוספים. מאחר ולא היה דוח חלון, העיריה אמורה להתבסס על דוח מצולם בלבד. האם חוק ההתיישנות לגבי דוח מצלמה משטרתי (ארבעה חודשים) תופס גם לגבי חוקי החניה? שכן אם כך הוא הרי שעברו 5-6 חודשים מאז העבירות המיוחסות. אם כן, מהי האסמכתא? זה מה שמצאתי ואינני יודעת אם זה מתייחס:

225(א1) היתה העבירה עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, שהחשד לביצועה מבוסס על צילום רכב כאמור בסעיף 27א לפקודה האמורה, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו לבעל הרכב בענינה הזמנה או הודעת תשלום קנס, אם כתב האישום, ההזמנה או הודעת תשלום הקנס טרם נשלחו ועברה תקופה כמפורט להלן:
(1) ארבעה חודשים ממועד ביצוע העבירה
תודה

shlang

New member
איך אתה יודע שלא היה דוח חלון? אולי היה

וזה עף ברוח/נלקח וכו', מה כתוב בדוח שקיבלת, האם הוא מבוסס על צילום.
בכל מקרה, דוח שמבוסס על צילום (חניה בניגוד לתמרור האוסר חניה או חניה על מדרכה וכו') חייב להגיע תוך 4 ח' אחרת חלה התיישנות, אם מדובר ברכב ליסינג, תקופת ההתיישנות היא 1 שנה

MichalG99

New member
הדוח האחרון צולם.

הדוח האחרון מצולם ואותו מצאתי על הרכב. שבועיים לאחר מכן קיבלתי בדואר את שלושת האחרים מינואר ופברואר שאותם מעולם לא קיבלתי קודם לכן אבל אני מניחה שגם צולמו. לא מצוין צילום על הודעת התלשום אך לא סביר שהם עפו ברוח. ע״פ הבנתי, אני צריכה לקבל איזו שהיא הוכחה שאכן חניתי ברחוב באותו יום. אני גרה במצפה רמון. הדוחות הן מרמת גן. עבר מאז הרבה זמן. אינני זוכרת מתי הייתי שם. האם העיריה איננה מחויבת לספק לי הוכחה?

kompy

New member
אין חובת צילום בדו"ח חניה, ההוכחה היחידה הנה הדו"ח עצמו

shlang

New member
אם לא מצויין בדוח שהרכב צולם, אז כנראה

שלא צולם, (אם צולם ולא צויין בדוח שצולם , אז הצילום הוא חסר ערך) תנסי לדרוש מהעירייה את הדוח המקורי או בקשי להשפט,
השאלה, האם היית ברמת גן בתקופות הדוח, אולי ניתן לאחד את כל הדוחות

MichalG99

New member
איך ניתן לאחד את כל הדוחות?

זה מאוד יעזור לי.
כל קנס 250₪--גם זה סכום מוטרף בעיני שלא ברורה סיבתו
ולכן 4 דוחות זה 1000₪--המון כסף.

be_roo

New member
לדעתי, נסי לפנות במכתב מנומס לרשות

אם אכן היה הסכם לא כתוב, אבל כזה שאכן ניתן לצטט באופן רשמי, שנאמר באופן ישיר ע"י נציג העיריה לתושבים, אפשר לפנות לעיריה ולהסביר להם שלא היית מודעת לשינוי ועקב אי קבלת הדו"ח הראשון המשכת בעבירה ואת מבקשת את ביטול הדו"חות.
&nbsp
אם אין לך כל תיעוד להסכם והוא הועבר אליך בשמועות בלבד, את בבעיה. תוכלי לבקש איחוד של התיקים בטענה שלו היית מקבלת את הדו"ח הראשון היית מפסיקה, אבל זה לא שלא ידעת שאת מבצעת עבירה, פשוט חשבת שלא מתייחסים. אולי יסכימו ואולי לא.

MichalG99

New member
הם סירבו.

פניתי לרשות וקיבלתי דחית הבקשה
לא ביקשתי איחוד תיקים כי לא חשבתי על זה אבל ציינתי את העובדה שלו הייתי יודעת על הקנס הראשון, הייתי מונעת את שאר הקנסות
עבור העיריה זו הכנסה. אין להם תמריץ לבוא לקראת התושב.
תודה על כל התשובות ותשומת הלב.

be_roo

New member
לא בטוח שהסעיף הנ"ל מתייחס לדוחות חניה של העיריה

הוא נחקק במקור עקב נושא דו"חות המהירות, שבהם הצילום הוא הבסיס הראייתי לעבירה, במקרה של דו"ח חניה של העיריה, הדו"ח מבוסס על פקח שראה בפועל את העבירה, הצילום אינו מחוייב והוא תוספת לצורך תיעוד.
&nbsp
התיקון גם מתייחס באופן ספציפי לצילום כפי שהוא מוגדר בסעיף 27 לפקודת תעבורה, כזה שמוגדר שבוצע ע"י שוטר ("צילום שנעשה בדרך שנקבעה בתקנות, במצלמה המופעלת באופן אוטומטי או בידי שוטר יהיה ראיה קבילה בכל הליך משפטי")
&nbsp
בנוסף התיקון מתייחס לעבירת תעבורה, יתכן ודו"חות חניה של העיריה נופלים תחת קטגוריה אחרת (הרי אין מעקב של דוחות עיריה במשרד הרישוי, ניקוד וכו'), גם אם הם ניתנים על עבירה שגם שוטר יכול לתת בגינה דו"ח.
&nbsp
האם מישהו מעורכי הדין יכול לתרום לדיון המתפלפל?
&nbsp
לשון התיקון:
"היתה העבירה עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, שהחשד לביצועה מבוסס על צילום רכב כאמור בסעיף 27א לפקודה האמורה, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו לבעל הרכב בענינה הזמנה או הודעת תשלום קנס, אם כתב האישום, ההזמנה או הודעת תשלום הקנס טרם נשלחו ועברה תקופה כמפורט להלן..."
&nbsp
&nbsp

be_roo

New member
תודה. מכאן שדו"חות חניה צריכים להשלח תוך שנה

MichalG99

New member
כלומר, העיריה יכולה לחייב בסכומי עתק מצטברים

מבלי ליידע את האזרח....
כל דוח היה 250₪
4 דוחות --1000₪
גם סכומי הקנסות המוטרפים האלו מאוד לא ברורים.
הסיבה לחניה הכביכול בלתי חוקית היא שבמשך שנים היה ברחוב הזה הסכם בלתי כתוב מול העיריה שלא נותנים דוחות כל עוד אין הפרעה לתנועה, זאת בשל מצוקת החניה הרבה של התושבים וקיומו של יד לבנים במעלה הרחוב. רק השנה החלו לתת דוחות -- וכפי שאמר לי הפקח, בלילה ההסכם הבלתי כתוב הזה עדיין תופס.

shlang

New member
לא קיים דבר כזה, הסכם לא כתוב, ואין

אישור כלשהו לבצע עבירת חניה בגלל מצוקת חניה
בקש להשפט על 4 הדוחות וביום המשפט תדבר עם התובע בנסיון לאחד את הדוחות, רוב הסיכוי שהקנס בסוף יהיה 50% פחות, בכל מקרה אל תישפט

MichalG99

New member
????

קודם כל זה ״בקשי להישפט״ בלשון נקבה...
אבל כתבת בקשי להשפט ובסוף המשפט כתבת ״בכל מקרה אל תישפט״
לא הבנתי. נשמע כמו פרדוקס

shlang

New member
מטרת הבקשה להשפט היא יותר להפגש

עם התובע ולדבר איתו, במידה ויסרב ותיכנסי להישפט, השופט יכפיל את נקנס במידה וימצא אותך אשמה, התובע , אם לא יוריד לך את סכום הקנס הוא מקסימום ישאיר אותו, שתדברי עם התובע אמרי שברצונך לאחד את הדוחות ולחסוך זזמן שיפוטי, אגב, התובע ברוב המקרים יסכים בתנאי שהדוחות נרשמו באותו הרחוב באותו פרק זמן

be_roo

New member
זה טיבם של הסכמים בלתי כתובים, הם יכולים להשתנות בין לילה

shlang

New member
מכאן, שכל הדוחות שעיריית ת"א ועד עיריות

רשמו על בסיס צילום הרכב ע"י פקח של העירייה היו דוחות לא חוקיים ויש לבטל או להחזיר את הכסף ששולמו בעדם
ראו מה מצויין בסעיף 77 לפקודת התעבורה (למרות שלא מצויין שם צילום רכב)

be_roo

New member
למה? סעיף 77 הוא גדול, לאיזה תת סעיף התכוונת?

&nbsp
&nbsp
&nbsp

shlang

New member
77א, לא מוזכר שם היתר הצילום ולכן

ציינתי קודם שייתכן שיש בעיה עם דוחות שנרשמו על בסיס צילום

להלן הסעיף
סמכות רשות מקומית להתקין חוקי עזר (תיקון מס' 5) תשכ"ה-1965 (תיקון מס' 15) תש"ם-1979 (תיקון מס' 17) תשמ"ד-1983
77. (א) מועצה של עיריה או של מועצה מקומית רשאית, בהסכמת שר הפנים ושר התחבורה, להתקין חוקי עזר בדבר –
(1) תעריפי שכר נסיעה של כלי רכב ציבוריים בתחומי העיריה או המועצה המקומית;
(תיקון מס' 107) תשע"ב-2012
(2) הסדר כלי רכב העומדים בתוך תחומי העיריה או המועצה המקומית, בדרך איסור או בדרך אחרת, ובלבד שלא תתנה חניה בתשלום, אלא אם כן אבני השפה בדרך סומנו לסירוגין בצבע כחול; השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע חובת סימון כאמור או באופן אחר בשול דרך אף אם אין בה אבני שפה, ונסיבות למתן פטור מחובת הסימון בדרך, בתנאים או בלא תנאים, ובלבד שיינקטו אמצעים כדי להבטיח את ידיעתם של הנוהגים ברכב על קיומה של חובת התשלום בדרך;
(תיקון מס' 36) תשנ"ה-1995
(3) האמצעים שיינקטו לגבי רכב החונה במקום שהעמדתו אסורה על פי חיקוק, לרבות הרחקתו, גרירתו, החסנתו או נעילת גלגליו, או חלק מהם, בנעלי חסימה המונעות את תנועת הרכב, ובלבד שלא יינעל רכב אלא אם כן עמד במקום כאמור בסעיף 70א(ח) ובלבד שרכב שננעל כאמור –
(א) ישוחרר מנעילתו לא יאוחר מתום 48 שעות לאחר שבעל הרכב ביקש את השחרור ושילם את האגרות או התשלומים החלים עליו, ואולם אם לאחר 24 השעות הראשונות התחיל יום מנוחה, פגרה או שבתון על-פי חיקוק (להלן – יום מנוחה) – ישוחרר לפני יום המנוחה;
(ב) ראש הרשות המקומית או מי שהוא הסמיך רשאי, מטעמים של בטחון, בטיחות או סילוק מפגע, להורות על שחרורו מנעילתו גם אם לא נתקיימו התנאים שנקבעו לפי סעיף זה;
(4) חיוב בעל הרכב הרשום ברשיון הרכב לשלם אגרות או תשלומים בעד הרחקת הרכב, גרירתו, החסנתו או שחרורו מנעילתו;
(5) להסמיך לענין חוק עזר כאמור בפסקה (3) גוררים מורשים באישור ראש מחלקת התנועה של משטרת ישראל ופקחים באישור המפקח הכללי של משטרת ישראל או מי שהוא הסמיך;
(6) כשרם של כלי רכב הנגררים על ידי בהמות, מספרן, כשרן ורתמן של הבהמות הגוררות אותם כלי רכב וסילוקן של בהמות שלא יצלחו;
(7) רישום של אופניים ותלת-אופן למעט אופנוע ותלת-אופנוע, והאגרות שישולמו בעד הרשיונות ובלבד שלא יעלו על הסכום שקבע שר התחבורה בהתייעצות עם שר הפנים. בעת מתן הרשיון תסדיר הרשות המקומית בדיקת בטיחותם של האופניים ותלת-האופן.

be_roo

New member
שוב, דו"חות חניה לא מונפקים על בסיס הצילום אלא על בסיס עדות

הראיה של הפקח בשטח, הצילום הוא תוספת תיעוד, לא הבסיס.
זאת בניגוד לדו"חות מהירות ורמזור אוטומטיים שעצם הצילום מהווה את העדות היחידה לעבירה.

למעלה