לקבל ביקורת על שטויות שהיא אומרת זה בדיוק כמו למות במשרפות.
אתה מרשה לעצמך להשוות מצביעי טראמפ לנאצים, מתנחלים למחבלים, ועוד כל מיני.
במה זה שונה?
כל עוד היא לא מכחישה את השואה, או גרוע מזה - טוענת שזה הגיע ליהודים, אין זה נכון לקרוא לה אנטישמית.
בשכונה שצמודה לשכונה שלי מישהו ריסס על לוח מודעות "חיסון = היטלר". לפי הרכב השכונה המדוברת, יש סיכוי טוב שמדובר בצעיר חרדי.
אני מניח שהוא אנטישמי והיית רוצה להיכנס בו?
ואם מדברים על לצעוק על אנשים נאצים, קראת על עובדת בית קפה שמאלנית שצעקה נאצי על לקוח מבוגר שנכנס עם כובע MAGA?
היא גם ניסתה לארגן לינצ' עליו במדיה חברתית.
רק שזה התהפך עליה, כי פורסמה תמונה שלו מוריד את כובע ה-MAGA ומחושף כיפה מתחת...
טוב, אני מניח שבתור צאצא לניצולי שואה אתה חושב שיש לך פריבילגיה מיוחדת לחלק תואר "נאצי" לאנשים.
אז בתור אחד שגם הוא נכד לניצולי שואה, יש לי חדשות בשבילך: אין לך!
אני חושב שהבנת הנקרא שלך לא משהו
הבנת הנקרא שלי בסדר גמור.
לא רצית לענות על השאלה ששאלתי, אז המצאת שאלה שונה עם טענה שונה.
אולי בהזדמנות אתייחס לטענה השונה בכל זאת...
ההחלטה אם היא אמרה משהו שהמעסיק צריך לסבול או לא היא לא שלך. היא של המעסיק. אתה יוצא בחירוף נפש על זכותה של הבחורה להתסיס ולהתריס, אבל למה בעינייך אין לדיסני זכות איזה דיבר לקבל ואיזה לא מהנציגים שמייצגים את החברה?
כי היא לא ייצגה את החברה.
היא לא כתבה את מה שכתבה בטוויטר של החברה.
אני באופן גורף נגד הזכות של חברות לפטר אנשים על דעות שהם כותבים בחשבונות הפרטיים שלהם.
האם בארץ פטרו אותך מאיזו עבודה בגלל דעותיך נגד מתנחלים?
אם היו עושים כך, האם היית מקבל שזו זכותם, או שהיית תובע על פיטורים שלא כדין?
הבעיה שלי היא שאתה מקדם מצב שבו לחברה שמעסיקה עובד יש זכות לשלוט על דעות של עובד, ועל התנהלות העובדים בזמן הפרטי מחוץ לעבודה.
אם אתה אוהב לחיות תחת תנאים כאלה, שייבושם לך, אבל אני בהחלט נגד.
אני גם נגד זה שתאגידים יקבעו נורמות חברתיות. זה הגופים הכי דפוקים לעשות את זה, אבל אולי עוד לא קלטת את זה...
למה לה מגיע יחס שלא אני ולא אתה היינו מקבלים?
הפוך גוטא, הפוך - לכולנו מגיע את אותו היחס.
אם כבר, אותך או אותי לא היו מזהירים, כי אף אחד מאיתנו לא כוכב על.
היינו עפים על הציוץ הראשון.
למעשה, אולי אפילו בלי לצייץ. כמו שעשו לנשיא תאגיד מוזילה לפני כמה שנים (הזרוע המסחרית, לא ה-non profit).
כן, אבל בעל המאה במקרה הזה הוא ממשלת ישראל, לא מנהל מחלקה בבית חולים. וכן, יש חוקים שאוסרים אפליה של אוכלוסיות ספציפיות ומסיבות ספציפיות גם לבעלי המאה, אנטישמיות זה לא אחת מהן.
רגע, לא הבנתי - בעל המאה צריך להכריע, או חוק צריך להכריע?
אם היה מדובר בבית חולים פרטי, זכותו לא להעסיק נשים?
להזכירך, החוק בארץ אוסר להפלות גם על בסיס עמדה פוליטית, ובניגוד להגדרה של שלך "אנטישמי", החוק אינו מגדיר תמיכה במועמד כזה או אחר לכנסת כאנטישמיות, אפילו אם המועמד הוא ח"כ שהכריז שהוא מתנגד לקיומה של מדינת ישראל...
הטעות שאתה עושה זה לקשור בין הזכות להגיד כל דבר שבא לך לזכות להגיד כל דבר שבא לך בלי שלאחרים תהיה הזכות להגיב על כך. זה בלתי אפשרי.
תגובה להבאת דעה זה להביא דעה משלך.
לנצל את עמדת הכוח שלך כמעסיק, ולפטר מישהו שאתה לא מסכים עם דעותיו זה ניצול מרות.
או לפחות צריך להיות, בכנות, לא בטוח מה הולך עם החוק בארה"ב.
אבל אתה כן יכול לאסור על בן אדם שבא לחנות שלך ומתחיל להשפריץ מים קדושים ולהדביק מזוזות בדלתות מלהכנס. מרגיש את ההבדל?
אז רגע, אם אני מעסיק מישהו שכותב בטוויטר "ישתבח אללה בורא עולם", ואני אטאיסט גמור שחושב שזה שטות ואין אללה והוא לא ברא את העולם, זכותי לפטר אותו?
כי אף אחד מהאנשים שאנחנו מדברים עליהם כאן לא השחית רכוש, לא זרק או שפך שום דבר על אף אחד, הם רק כתבו במדיה חברתית את מה שהם מאמינים בו. ולשיטתך - אסור להפלות על אמונה, אבל מותר להפלות על דיבורים לגבי מה האדם מאמין?
אתה כן יכול לפטר מישהי שגורת לאנשים לסכן את עצמם ואת אחרים ופועלת באופן אקטיבי לצורך זה גם לאחר אזהרות חוזרות ונשנות. זה מותר, וזה מה שקרה כאן.
ולמי בדיוק היא גרמה לסכן את עצמו ובמה?
לא ראיתי שחסמו
פה מישהו. זה שלינוס אדם גס רוח ולא סובלני זה לא משהו חדש לאף אחד (חוץ ממך, כנראה).
לא הבנתי מה הקשר של השרשור למשהו, ואם כבר, איך אתה יודע אם חסמו או לא חסמו?
אני אישית לא מכיר את QUARA, אז אני לא יודע אם אפשר לראות חסימות או לא, רוב הסיכויים שלא.
כך או כך, ללינוס אכן יש חוסר סובלנות כלפי קוד רע ואנשים שמנסים לדחוף אותו ל-kernel. זה לא עושה אותו אדם גס רוח.
הפעם היחידה שאני מכיר שהוא נאלץ להתנצל, זה כשאיימו עליו עם כתבת רצח אופי, ולינוס הוא לא עד כדי כך אידאליסט בשביל להקריב את עצמו על מזבח האמת.
היו כמה שהגדירו, כולל מנהל הפורום. לא ברור לי למה, וגם לא ברור לי למה זה רלוונטי.
וזו הבעיה הכי גדולה שלך!
אולי אם תבין למה הגדירו אותך "אנטישמי" ולמה ההגדרה הזו מאוד רלוונטית לדיון, תראה שאתה טועה.
אבל אני בספק רב שאתה מסוגל...
מה שאמרתי הוא שזה עובד לשני הכיוונים. זכותה של דיסניי לא להעסיק אותה.
קל לך להגיד את זה, כי אין סיכוי שהמעסיק הנוכחי שלך יקרא את מה שאתה כותב פה, ויחליט שזכותו לא להעסיק אותך.
אני תוהה אם היית מאז לצייץ עשירית ממה שאתה בד"כ כותב להיפרבולה תחת שמך האמתי ובאנגלית...
טוב, בעצם היות ורוב אם לא כל מפוטרי הציוצים הם ימנים, אולי בארה"ב לא תהיה לך בעיה...
אבל בארץ, אפילו בלי התרבות התאגידית של ארה"ב כנראה שלא היית כותב את רוב מה שאתה כותב פה, אם הפורום היה מכריח אותך להזדהות בשמך האמתי, ולא היה נותן לך את הפסודו-אנונימיות של כינוי.
הימין ידוע כאוסף אנשים אלימים מאוד
בניגוד ל-ANTIFA למשל?
לרגע לא עלה בדעתך לחשוב ״למה האנשים האלה חושבים שאני פוגע בהם כשכל מה שאמרתי זה שהם ישרפו באש הגהנום כי הם מעיזים לאהוב מישהו עם אותו איבר מין כמוהם״.
כמה אתה חשבת על מי שנפגע משרפת תחנות משטרה או בזיזה של חנויות?
אה, רגע, זה לא אותו דבר נכון?
כי מה שכתבת זה רק מילים, ואתה אפילו לא מאמין שיש דבר כזה "גהנום", אבל הדברים שאני כתבתי קרו בפועל.
זה משהו שאף פעם לא הבנתי:
איך אנשים מהקהילה שלך, מגנים על דתות כמו איסלאם?
הרי ידוע לך טוב מאוד שכתוב בקוראן שצריך להרוג אנשים כמוך, בדיוק בגלל כל עניין האהבה שלכם, ובעוד שמוסלמים במדינות שהם מיעוט כמו ארה"ב בד"כ לא מאזים להזכיר את החלקים האלה או מנסים לתרץ אותם, במדינות בהן יש רוב מוסלמי אנשים כמוך הם מחוץ לחוק, זורקים אתכם מהגגות או תולים אתכם ממנופים, וזה לא רק כנופיות או המון זועם - זו יכולה להיות גם המשטרה של המדינה.
באיראן ספציפית לפי החוק העונש על קיום יחסים הומוסקסואליים נע בין מאסר להוצאה להורג, ובאנדונזיה, המדינה המוסלמית הכי גדולה (לפי אוכלוסייה), העונש לפי החוק הוא "רק" מלכות, ומשתנה מאזור לאזור כי מדובר החוקים מקומיים ולא ברמת מדינה.
אני לא יודע מתי בדיוק התחילו בארה"ב להשתמש במילה "פוביה" בתור "שנאה" במקום "פחד", שזה המשמעות האמתית שלה, אבל אם יש למישהו סיבה להיות "איסלמופוב" - לפחד ממי שמאמין באיסלאם, הרי שזה לך...
אוף, ועכשיו גרמת לי לעשות בדיוק את מה שלא רציתי - לקחת את השיחה הזו לענייני קהילת להט"ב.
ולמה לא רציתי?
כי הנושא הראשי לא קשור לזה!
רוב האנשים שפוטרו בגלל ציוצים או מדיה חברתית לא היו הומופובים או מטרידים מינית כמו שכתבת בהודעה הראשונה שלך.
אבל אתה יודע שאתה לא יכול לטעון "מותר לפטר ימנים \ מצביעי טראמפ".
אז אתה גורר את השיח לזכויות מיעוט כזה או אחר כדי לשחק אותה קורבן ולצאת צודק בלי להוכיח כלום, אולי אתה חושב שאתה מחנך אותנו ממרומי המוסר הנאור שלך, אבל אין זה כך...
נו טוב, ניצלת את החולשה שלי לוויכוחים.
ההודעה הזו מספיק ארוכה אז אסיים כאן.
המשך יבוא... אולי...