מה החוקים?

מצב
הנושא נעול.
מה החוקים?

מה החוקים?
אני עובדת כמאבטחת בחברת שמירה, רמת הסיכון בעבודה היא לא גבוהה. ושאלתי היא במידה ואני ניכנסת להריון,אין לי מושג מה קורה במצב כזה ואני די מפחדת לשאול. האם הם יכולים לפטר מהרגע שניתן להבחין בהריון? מה החוק אומר לגבי תחום העבודה הזאת? תודה

שיר ורד

New member
קודם כל אאחל לך הצלחה בניסיונותיך

מה החוקים?
אני עובדת כמאבטחת בחברת שמירה, רמת הסיכון בעבודה היא לא גבוהה. ושאלתי היא במידה ואני ניכנסת להריון,אין לי מושג מה קורה במצב כזה ואני די מפחדת לשאול. האם הם יכולים לפטר מהרגע שניתן להבחין בהריון? מה החוק אומר לגבי תחום העבודה הזאת? תודה
קודם כל אאחל לך הצלחה בניסיונותיך
ועכשיו לתשובה. אסור לפטר אשה הרה בגלל הריונה. מותר לפטר אשה הרה אם סיבת הפיטורים איננה ההריון. במידה ובמועד הפיטורים , עבדה האשה כבר 6 חודשים אצל המעביד, הפיטורים חייבים לקבל את אישור המפקחת על העבודה. אם במועד הפיטורים העובדת טרם עבדה 6 חודשים, היא רשאית להגיש תביעה לבית הדין לעבודה וזה יכול לבטל את הפיטורים או לפסוק פצויים. ככלל, אם המעביד לא ידע בעת הפיטורים על היותה של העובדת בהריון, חזקה שהפיטורים לא נובעים מההריון. לכן, כדי להקדים תרופה למכה, רצוי להודיע למעסיק לפני שהוא מתחיל חשוד בעצמו (ובטח לפני שמספרים לחברים/ות לעבודה), אך רצוי שזה יהיה לאחר לפחות 6 חודשי עבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה